Ugen der gik...... #1

Mit første møde med jobcentret

Første møde med jobcentret

Jeg har nu været uden fast job i 2 uger, og da jeg jo selv har sagt mit nye job op indenfor prøveperioden, så er jeg røget i karantæne i min A-kasse.
Det betyder dog ikke, at jeg ligger på den lade side, og jeg er mere end nogensinde bevist om hvad det er for en type job der motiverer mig. Og jeg går benhårdt efter at finde præcis dét igen 😉

→ LÆS OGSÅ:JEG HAR SAGT MIT JOB OP…..

Mit første møde med Jobcentret

I den forgangne uge havde jeg mit første møde med jobcentret, som man jo skal have når man er meldt ledig. Jeg bookede det selv på jobnet, én af de første dage jeg var ledig. Normalt får man en besked fra jobcentret med en tidsfrist for hvornår mødet skal være afholdt. Det er vist 4-6 uger efter man er meldt ledig at man skal have haft møde med sit jobcenter.

Det er sjældent man høre særlig meget positivt om at være meldt ledig og systemet generelt. Rigtig mange både jobsøgende og virksomheder synes at have problemer med systemet. Det forstår jeg faktisk godt, men jeg må så bare indrømme at jeg faktisk har haft en god oplevelse af at møde dette system for første gang i mit liv.
Jeg tror vitterlig det har noget med ens egen indstilling at gøre. Går vi ind i noget, med en forudindtaget dårlig holdning og med paraderne oppe – ja så kan det altså nærmest også kun gå én vej!

Jeg valgte at tage ja-hatten på, og møde systemet med oprejst pande.

→ LÆS OGSÅ:JEG VIL BARE GERNE VÆRE GLAD IGEN……

Krav hvis du er ledig

Det er korrekt, at der er alle mulige krav til én hvis man skal have dagpenge i den tid man går ledig. Den mest udskældte er nok den med at man skal søge 2 stillinger pr. uge som minimum. Men er det ikke fair nok? Det synes jeg et eller andet sted. Hvad havde man lige forventet? At andre kom og forærede dig et job, eller fandt det for dig?

Selvfølgelig er det træls for de virksomheder som modtager en masse ansøgninger der ikke er relevante – men hey, det er altså også rigtig træls som ansøger at ligge en masse kræfter i noget, for aldrig nogensinde at få svar retur. Det må da være dejligt at modtage en masse kandidater til en ledig stilling.
Jeg tror vitterlig ikke på, at det kan være SÅ voldsomt, og vælte ind med SÅ mange ligegyldige ansøgninger fra folk der ikke vil arbejde når det først kommer til stykket? Måske er jeg naiv?
Tro mig, jeg har sendt rigtig mange ansøgninger afsted, og ikke en eneste af dem som jeg ikke selv følte mig kvalificeret til. Der er op til flere firmaer og rekrutteringsfolk der end ikke sender en så meget som et svar tilbage! DET synes jeg fanme er SÅ dårlig stil!

→ LÆS OGSÅ:TIRSDAGS TANKER – OM JOBSITUATIONEN…

Hvordan gik mit møde så?

Mit første møde med jobcentret gik over alt forventning. Jeg blev taget rigtig godt imod, og jeg følte mig forstået og imødekommet. Også selvom det jo er lidt fy-fy at sige sit job op, uden at have noget andet på hånden.
Jeg har troligt betalt til fagforening og A-kasse i over 20 år, og dette er første gang nogensinde at jeg må ty til den løsning.

Med til mødet havde jeg et ønske om at videreuddanne mig. Jeg havde fundet et kursus på 6 uger, som jeg rigtig godt kunne tænke mig. Min A-kasse havde afvist kurset, da de som udgangspunkt skal tilbyde det. Men det blev afvist, da jeg ikke havde den rette uddannelse til at falde under den regel. Så min sidste mulighed var at få det bevilliget af jobcentret.

Og heldigvis så godkendte jobcentret, og syntes det var en rigtig god ide.
Så d. 5. maj skal jeg starte på det her kursus i digital markedsføring. Jeg har kun hørt rigtig godt om det, fra både hende her og hende her. Så jeg glæder mig helt vildt til at få opdateret teorien lidt, og også få papir på det jeg kan.

Står du også i en situation som ledig, så vil jeg virkelig anbefale dig at gå ind til dit første møde med jobcentret med positivt og åbent sind. Prøv at lukke alle de dårlige historier ude. Der er så rigeligt af dem, og det kan være svært ikke at blive påvirket af dem. Men tro mig, man kommer så meget længere med ja-hatten på 😉 De er der jo for at hjælpe dig, så hvorfor ikke få det bedste ud af det?

Første møde med jobcentret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik...... #1