Midtvejsstatus på min Imedeen udfordring - Virker det?

Jeg er en nederen teenageforældre. Er du?

Reklame

Annonce for TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik

Nederen teenageforældre

I lørdags, blev Julius 14 år. Det betyder, at jeg nu har været mor til en teenager i 1 år. EN TEENAGER !!! Hvor blev tiden lige af?

Jeg har tidligere været inde på det, men jeg synes det er hamrende hårdt at have store børn, hvoraf den ene er teenager. På mange måder er ret mange ting nemmere, fuldstændig som forventet. Men jeg er også bare nødt til at indrømme, at jeg personligt har det virkelig svært ved at være teenage-mor. Måske fordi jeg i virkeligheden er en “Pleaser”. Jeg elsker at folk omkring mig er glade og jeg får det selv virkelig skidt når det modsatte er tilfældet.

→ LÆS OGSÅ: STATUS PÅ TEENAGER SMS….

Hvordan er det så at være mor til en teenager?

Nu er det så, at jeg er nødt til at indse, at uanset hvad jeg gør så er jeg mega nederen. En vaskeægte nederen teenageforældre. Ihvertfald ifølge min teenager. Jeg er nødt til at leve med, at de beslutninger jeg træffer, dem vil han for det meste synes er hamrende latterlige. Han vil alt andet lige mene, at jeg er nederen – mega nederen.

Hertil skal lige siges, at min egen teenager faktisk slet ikke er så slem. Jeg synes jo selv han er et pragteksemplar og jeg er uden tvivl stolt over min nu store dreng. Men uanfægtet hvor stolt og hvor fantastisk jeg synes han er, så ER jeg altså bare nederen ret mange gange om dagen. Jeg kan ligeså godt lære at leve med det, for sådan er det bare. Jeg vil aldrig kunne please min teenager, og sørge for at han er glad hele tiden.

Men jeg indrømmer det, jeg er nærmest blevet lidt en usynlig mor, som griber ham i de situationer hvor han er på afveje. Måske lyder det simpelt, men jeg er nødt til at breake det til jer. Teenagere fortæller og deler ikke bare sådan lige deres oplevelser – det er ihvertfald min personlige erfaring. De fortæller dig heller ikke altid sandheden.

Kampagne for TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik

Din teenager føler sig faktisk selv helt i stand til at tage beslutninger, som f.eks. om de nu er for store og smarte til at køre med cykelhjelm. Samarbejde og god kommunikation forældre imellem er vejen frem, og netop det har TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik lavet en video om.

Det er måske sat lidt på spidsen, men jeg er vild med kampagnen om nederen forældre. Se videoen her:

 

Videoen rammer spot on, synes jeg og der nævnes flere tilfælde som vi selv på daglig basis oplever herhjemme, f.eks.:

 • Mine venner må selv bestemme hvornår de skal i seng……
 • Mine venner må spille Fortnite lige så længe de vil…….
 • Mine venner kan altid blive kørt i skole og skal ikke selv cykle hver dag……

Og så selvfølgelig det her med at køre med cykelhjelm. Både Julius på 14 år, og Lucas på 11 år cykler selv i skole hver dag. Så vidt jeg ved så HAR de cykelhjelm på, men hvem ved om de gør som pigerne i filmen?

Lov mig lige at se videoen her i indlægget. Den er virkelig det værd ;0)

Vi bor jo i en lille provinsby, og det har skabt lidt diskussion omkring hvorvidt det så var vigtigt at have cykelhjelm på. For her er jo på ingen måde ligeså trafikeret som i større byer. Heldigvis har de begge 2 fuldt ud accepteret, at de SKAL have cykelhjelm på. Sådan er det bare, og specielt Julius som også har job som avisbud har den troligt på.
HVIS NOGEN AF JER SER DET MODSATTE SÅ VÆR’ GERNE NEDEREN OG FORTÆL MIG DET ;0)

Mine råd til jer med kommende teenagere

Mit råd må klart være til jer med små børn, som endnu ikke er nået til teenageårene. Lad nu værre med at tro at det bliver nemmere…..
Og mit råd til jer med teenagere i huset ligesom os. Styrk kommunikationen og samarbejdet forældre imellem og lad værre med at tro at din opgave nu er lettet.

Acceptér, at du de næste år vil være din teenagers Nederen Mor eller Far. Vi skal være stolte af at være de Nederen teenageforældre, der hjælper vores teenagere på rette vej.

Har du selv en teenager i huset? Giver det mon mening noget af det jeg skriver her i indlægget om at være en nederen teenageforældre? Jeg har virkelig skulle vænne mig til at være en så nederen teenageforældre, og at jeg ikke altid vil kunne please min teenager.
Please sig at det ikke bare er mig ;0)

 

 

 

Man skal også bruge cykelhjelm, hvis man for eksempel kører på et segboard eller et el løbehjul, der er meget moderne hos vores teenagere

4 kommentarer

 • Ann

  Har 2 😱.

  De er lidt for fornuftige. Lillebror har været hjemme syg det sidste år. Så de vælger deres kampe.

  En af dem er transport. De er begge 2 på efterskole, begge 2 cirka 2 timer væk – I hver deres retning selvfølgelig . Begge med henholdsvis dårlig og elendig offentlig transport. Så de vil gerne køres. Der er jeg en dårlig nederen forældre.

  Cykelhjelm har Aldrig været et issue. Ligesom seler I bilen og tandbørstning er det bare noget man gør. Begge efterskoler har regler for det.
  Før havde datterens klasse givet hånd på hjelm. Sønnens mere 50 – 50 %

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Uhh 2 styks, men ja der er vi jo så også om ganske kort tid ;0)
   Hvad gør I så med efterskolerne? Der er I jo nødt til at hente og det synes jeg da ikke er at være en dårlig nederen forældre? Det havde jeg altså også gjort, og lige om lidt er det jo faktisk Julius der er på efterskole – også nærmest 2 timer væk fra hvor vi bor.

   Her har cykelhjelm heldigvis aldrig været et problem. Den er ligeså obligatorisk som cyklen 😉

   Bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en teenagepige på 14, og ja jeg er helt sikkert nederen en gang i mellem, det generer mig dog ikke det fjerneste.
  Jeg kan ikke lade være at tænke, at det lidt er sådan det skal være. Hvis hun hele tiden havde syntes, jeg var toppen, var det nok fordi jeg var lidt for løs i mine regler. Så jeg husker mig selv på at hun gerne må være sur og synes, jeg er en krampe (og nogen gange går det også den anden vej). Det er ok.
  Jeg har også en pige på 7, og det er helt sikkert to meget forskellige forælderroller. Men jeg synes faktisk den nemmeste er teenagemoren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg er SÅ enig. Man skal bare være nederen ;0) Man kan ligeså godt være stolt af det.
   Vildt nok at du synes at teenagemor-rollen er den nemmeste. Jeg har det helt omvendt :0)

   Bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Midtvejsstatus på min Imedeen udfordring - Virker det?