Vind billetter til New generals modeshow

DUKAN angrebsfasen – Status

Flere af jer har spurgt mig til hvordan det går med DUKAN kuren, og det er bestemt ikke fordi bloggen her skal ende med at være en livsstils, spis sundt, tab-dig blog – men jeg synes alligevel jeg vil svare jer på jeres spørgsmål.

Så er du ikke interesseret i denne del af bloggen, så skal du endelig bare springe de her DUKAN indlæg over ;0)

Det fylder meget i mit liv lige nu, og da bloggen jo afspejler mig og mit liv, så er det derfor også naturligt for mig at dele det med jer ;0)

 

DUKAN angrebsfasen

 

DUKAN angrebsfasen

Hvordan er det så gået? Mine 6 dage i angrebsfasen, som bestod af ren protein er overstået og det gik faktisk forbavsende let.
Jeg startede angrebsfasen den sidste uge af min ferie, da jeg vidste at denne uge ville være svær at holde den i.

I angrebsfasen skal man udelukkende spise fra rene proteinkilder, såsom kød, æg og fedtfattige mælkeprodukter. Der findes intet der er 100% ren protein, så disse fødevarer er det der kommer tættest på.

Jeg har holdt kuren 98%, og der hvor jeg har syndet har været:
– Tzaziki
– Grønt på 6. dagen
– Gang 20. min dagligt

Jeg har tilladt mig at blande min skyr om aftenen med revet agurk, hvidløg, salt og peber. Dermed en proteinrig tzaziki. Det har været svært om aftenen ikke at kunne spise noget til sit kød – og dette har været min løsning.

På 6. dagen skulle vi have besøg og jeg tillod mig allerede denne aften at spise grøntsager. Det er jo bare grøntsager og alt andet lige skulle det jo ikke være en synd ;0)

Dukan kuren fastsætter 20 min. gang dagligt i fase 1, det har jeg ikke gjort. Jeg har løbet 2 gange på de 6 dage, og ellers har jeg gået og bevæget mig som man nu gør når man har ferie med børn.

 

Yndlingsopskrifter i angrebsfasen

Jeg har haft nogle få yndlings opskrifter, som bl.a. har fået mig igennem angrebsfasen. Dem får I her ;0)

 

Tzaziki

Skyr, revet agurk, hvidløg, salt og peber. Blandes sammen og du har en lækker proteinrig og sund tzaziki.
Jeg har spist det sammen med mit kød om aftenen.
Egentlig må man ikke spise grøntsager i angrebsfasen, men det har altså været måden jeg kunne få mit kød om aftenen ned.

DUKAN

 

 

DUKAN pandekager

Om morgenen har jeg lavet DUKAN pandekagerne som består af: 1½ spsk fromage frais, 1½ spsk havreklid og 1 æg.
Blandes sammen og steges på en teflonpande 2-3 min. på hver side.
Tag evt. lidt olie på panden og tør af med køkkenrulle.

Havreklid skal du have 1½ spsk af dagligt i angrebsfasen. De dage jeg ikke har lavet pandekagerne, har jeg blandet de 1½ spsk havreklid i min skyr.

DUKAN

 

 

Skyr med smag

Skyr i sin neutrale form, smager ikke specielt fantastisk. Men du kan blande 75% skyr med 25% cheasy youghurt med max 0,2% fedt. Den fås i mange smagsvarianter, og så glider det nemt ned som var det ren youghurt ;0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad siger vægten så?

Det er ikke fordi det er min intention at opdatere jer ugentligt på min vægt herinde. I skal nok blive løbende opdateret, men hvor ofte – det ved jeg altså ikke lige ;0)

Her i angrebsfasen skulle jeg have tabt 2,2 kg. – men det har jeg altså ikke.
Jeg har en mega latterlig badevægt som hopper op og ned, men jeg har tabt ca. 1,5 kg. hvilket jeg er ok tilfreds med. Jeg var oppe på 2 kg., men så næste dag viste vægten højere vægt og det har den faktisk gjort siden…..

Jeg holder modet oppe og ved at det må tage den tid det må tage. Det vigtigste er at jeg kan holde det ud og at jeg holder mig indenfor rammerne. Så ved jeg det nok skal komme.
Denne uge bliver hård, da jeg fra onsdag – søndag er på modemesse i København. Men jeg SKAL og jeg VIL, så det skal nok lykkedes! Har dog besluttet mig for også at spise grøntsager resten af ugen, for ellers holder det ikke.

I kan også følge mig på Instagram – @boernetoejsindkoeberen
Her opdatere jeg løbende med billeder ;0)

 

I kan se samtlige indlæg omkring mig og mit vægttab i min “Mor” kategori lige her.
Overvejer også at lave en hel DUKAN katagori, men nu må vi lige se hvordan det griber om sig ;0)

 

8 kommentarer

 • angelina

  Hej. Jeg ved ikke rigtig om det ødelægger en masse at spise grønt under fase 1, men det er jo grøntsager.Set på længere sigt er det jo en kostomlægning man skal have gang i og blive ved ellers skal vi på vognen igen.Lige som mig selv, ved mindre man motionere RIGTIG MEGET. Held og lykke.Jeg er selv lige begyndt igen.Skal jo gerne sommerklar og passe mit pæne tøj der jænger i skabet og venter på mig. ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej du, følger dig på Instagram, men blev lokket herind af DUKAN indslagene, da jeg selv er gået i gang med at læse bogen. Starter for alvor på diæten, når 3xfester de kommende weekender er overstået 😉

  Jeg har forsøgt mig udi pandekagerne, men de brænder på for mig hvergang, bruger godt nok skyr istedet for FromageFrais, men hvad kan du jeg ikke kan….?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Husk.. kun 1-2 vejninger om ugen – ellers bliver man bims af det!

  God kamp!
  V

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • I DUKAN anbefaler man faktisk at man vejer hver dag, for vægten er ikke din fjende ;0)
   Men ja, i mit tilfælde kan min vægt svinge op og ned, og jeg vejer mig heller ikke hverdag ;0)

   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for ideer til hvad jeg kan bruge skyr til. Jeg har en rest i mit køleskab og tror tzasiki kan være en løsning 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Brohus

  Jeg vil lige rette dig her. Du må ikke spise alle slags yoghurt bare fordi de hedder cheasy. Der er frugt stykker i og det er altså et stort NO NO!
  Det er heller ikke klogt at dyrke hård motion i angrebsfasen så som løb.
  Undskyld at jeg er så hammer irriterende lige her. Håber på forståelse
  Vh Michelle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Michelle,
   Selvfølgelig er du da ikke irreterende – alle kommentarer er velkomne.
   Som sagt bruger jeg DUKAN kuren, men tilpasser også til mine egne behov. Jeg er IKKE fanatisk, og det er faktisk lykkedes mig at smide 3 kg på 2 uger nu – og min krop har rigtig svært ved at tabe sig, så det vil jeg kalde en succes ;0)

   Mht. youghurten så står der i DUKAN bogen:
   Frugtyoghurt er tilladt, men højest 200 gram om dagen. Hvis man ønsker en flyvende start på angrebsfasen, skal man dog undgå det.

   Jeg har valgt at blande min skyr med lidt smagsgivende frugtyoghurt eller youghurt med smagsstoffer. Og typisk er det kun 50 g. dagligt og kun for at give min skyr lidt smag.
   Så et stort NO NO er jeg ikke enig med dig i.

   Mht. Motion, så er jeg vant til at dyrke motion, så hvis jeg helt stoppede med motion er jeg faktisk ret sikker på at jeg ikke ville tabe mig. Jeg kan slet ikke leve uden motion, og elsker at få pulsen op.
   Det er mit valg ikke at stoppe med den gode stil i forhold til at dyrke motion.

   Igen, jeg er på ingen måde hysterisk og i min verden er en kur/diet altid fornuftig at gøre personlig ;0)

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind billetter til New generals modeshow