Nyt Playstation spil - Sly Cooper thieves in times

Økodag – Kom og se køerne danse på søndag

Økodag 2013

 

En årlig tilbagevendende begivenhed som vi plejer at nyde godt af her i familien er Økodag, som jeg også skrev om sidste år i følgende indlæg: Økodag 2012

Hvis du ikke i forvejen kender til arrangementet, så er det på tide ;0)

 

Økodag 2012

Sidste år tog vi på Økodag på en gård ret tæt på hvor vi bor. Det er jo en af fordelene ved at bo på landet ;0) (Åhh ja – der er skam fordele ved at bo på landet)

Vi havde vores gode venner med og deres lille datter på 1½ år. Både hende og vores egne drenge havde stor glæde af arrangementet, så det er helt sikkert et arrangement for børn i alle aldre ;0)

ØkodagØkodag

Gården vi besøgte sidste år, har også økodag i år, men der er også en masse andre gårde der holder økodag. Du kan finde en gård i nærheden af dig på den officielle hjemmeside for Økodag 2013 lige her.

Pileborggård – som vi besøgte sidste år, og hvor billederne i dette indlæg er fra, har Anders og Esther haft sin daglige gang, siden de købte gården for 40 år siden.

Gården har været økologisk siden 1991, og på de 55 hektar jord græsser de godt 40 malkekøer. Gårdens stude og kvier græsser hele sommerhalvåret på et fredet areal et stykke væk, hvor de arbejder som naturforvaltere. Anders bytter jord med en økologisk kollega fra Rønnely, som dyrker kartofler, gulerødder og rødbeder på jorden.

Igen i år holdes der Økodag på Pileborggård og det bliver en rigtig hyggedag, hvor malkekøerne lukkes ud på græs klokken 12. Når de er faldet lidt til ro, er det de 30 ungdyrs tur til at springe ud og lave deres opvisning. Esther vil desuden udstille nogle af sine malerier, som i dagens anledning vil være til salg for interesserede gæster. Mens de voksne nyder malerierne, kan børnene boltre sig i halmen. Når sulten melder sig, kan man tage madkurven frem og finde et sted at nyde den sammen med smagsprøver på økologiske mælkeprodukter fra Øllingegård, som Pileborggård leverer mælk til, og Rønnely vil uddele smagsprøver på sine økologiske gulerødder, og man vil også kunne købe økologisk frugt og grøntsager. Endvidere vil man kunne købe økologiske æblemost fra Søbogaard.

ØkodagØkodag

Sidste år var det koldt til Økodag, og vi havde taget godt med overtøj på og vinterjakkerne var stadig i brug som det kan ses på billederne. Forhåbentlig bliver vejret fantastisk i år, men under alle omstændigheder er det altså virkelig en oplevelse som jeg varmt vil anbefale.

Sidste år klappede vi både køer, legede i halm og fik masse af smagsprøver ;0)

I kan læse meget mere om Økodag på deres hjemmeside lige her: Økodag 2013

 

Hvad siger I? Har I også prøvet at være til Økodag, og skal I afsted i år?
Vi er desværre forhindret i år, men jeg ville ønske at vi kunne komme afsted igen. Det er sådan et hyggeligt arrangement – og så er det ganske gratis :0)

 

Hvis I har lyst, så kan I se en par video herunder om Økodag:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt Playstation spil - Sly Cooper thieves in times