Ting jeg har planlagt for august....

Opfølgning på det med kropsidealer

KropsidealerBillederne er lånt hos nedenstående bloggere.

Tusind tak for jeres feedback på dette indlæg, som er det absolut mest læste indlæg i hele juli måned. Det er ret tydeligt for mig, år jeg kigger bedst læste indlæg igennem, at det vækker noget i folk når vi taler om det her med kropsidealer. Måske er det bare krydderiet af at jeg viser lettere afslørende billeder af mig selv og det der måske på ingen måde er idealet, der skaber opsigt?
Hele det her med kropsidealer er jo et emne der er meget oppe i tiden, og derfor er jeg klart ikke den eneste der berører emnet. Jeg har fundet en del andre indlæg som alle er blevet “bookmarked” her hos mig og dem vil jeg gerne anbefale videre til jer.

Mine favorit indlæg om kropsidealer

1: Kropsidealer, mig og min egen krop

Samme aften som jeg postede mit indlæg, postede skønne Mascha dette indlæg. Hun er heldigvis ret enig med mig, og jeg med hende. Alligevel er hendes indlæg værd at suse ind forbi og læse 😉

2: Mandagstanker om hvad jeg lærte på stranden i Italien

Jane slog virkelig hovedet på sømmet med det her indlæg, som jeg synes er så fint skrevet og observeret. For pokker da, vi skal jo altså ikke sammenligne os med det uopnåelige. Det er SÅ vigtigt at vi tør kaste os ud i virkeligheden og opleve, at her er vi alle (eller de fleste) altså så langt fra idealet som overhovedet muligt.

Jane har også lavet dette opfølgende indlæg om hvordan det er at være pigemor i en tid med skøre kropsidealer.
Nu har jeg jo selv drenge, og selvom jeg klart kan fornemme på mine veninder der er pigemødre at emnet er meget mere relevant for dem, så synes jeg også vi som drengemødre bør være opmærksomme på de punkter Jane kommer ind på.

3: Der er noget galt

Jeg ELSKER Matilde og der skal ikke være den mindste tvivl om at hun inspirere mig enormt meget. Hendes indlæg her ramte noget i mig. Hvordan kan folk føle for, at de skal fortælle Matilde, at hun er sej og modig når hun som overvægtig tør vise sig i bikini f.eks. OVERVÆGTIGT??? Ej men hold nu op altså.
Hvis Matilde skal karakteriseres som overvægtig hvad fanden er vi andre så? Det viser da for alvor, at vi som helhed har fået et helt forskruet ideal i hovedet.

Det sjove ved det er, at andre gange så får Matilde af vide, at hun jo sagtens kan have det godt med sig selv, sådan som hun ser ud og hun jo absolut ikke har noget at klage over.
For det første så har jeg sjældent (for ikke at skrive ALDRIG) læst Matildes ord som brok, nærmere tværtimod! For det andet så er jeg helt helt enig med Matilde, der er noget helt galt når vi som personer ubestridt mener vi kan tillade os at udtale os på sådanne måder om andre folks udseende, og om de har ret til at føle som de gør? Hvem ejer følelser?

Faktisk oplever jeg selv ret ofte at få kommentarer som at jeg jo ikke har noget at klage over, og at jeg jo umuligt kan være en str. XL eller veje over 90 kg. Det viser os jo bare hvor lidt en størrelse eller vægt egentlig siger, for vi er ikke ens heller ikke selvom vi måske vejer det samme og bruger den samme størrelse.

Læs evt. også dette indlæg hos Matilde: “Men er det så det værd”
Du er top skøn Matilde – Tak for dig <3

4: Lidt et følsomt emne

Trine som jeg jo har anbefalet et par gange før, rammer også emnet set fra en lidt anden vinkel. Hvorfor er det at vi er så gode til at dømme på udseende? Hvadend du er tyk eller tynd, høj eller lav – ja så er der altså en person inde bagved.
Jeg synes Trines indlæg er så vigtigt for, at vi forstår at vi alle kan føle os ramt i sådan en debat og at intet er bedre end andet ;0) Vi har alle tider hvor vi ikke føler os über lækre og igen – ingen ejer hvem der må føle hvad og hvorfor!!!

5: Hvordan bliver man tilfreds med sin krop? #2

Caroline er ny i mit univers. Måske kender i hende, måske ikke – men hun er ihvertfald en anbefaling værdi når det kommer til kropsidealer og det at lære at elske sig selv og sin egen krop.
Jeg landede på Carolines blog, da jeg stødte på dette indlæg.

Caroline kommer også omkring det her med, at vi kan være enormt dømmende overfor andre. Når Caroline f.eks. siger at hun er tilfreds med sin krop, bliver det mødt med at det da også er nemt nok for hende at sige sådan som hun ser ud.
Seriøst det viser os jo bare at vi alle sammen kæmper med at acceptere os selv, og det er jo uanset om man er tyk eller tynd? Er det mere acceptabelt når en overvægtig elsker sig selv end når en der er det modsatte elsker sig selv???

Kropsidealer

Jeg håber at I finder emnet ligeså interessant som mig, og så håber jeg inderligt I vil ligge et besøg forbi alle de 5 ovenstående piger, som jeg i den grad synes fortjener det 😉

Billederne i dette indlæg er lånt hos de 5 nævnte bloggere. 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg har planlagt for august....