Jeg er SÅ langsom.... Bioderma

Workout wednesday #3 – Hvorfor Zumba ???

zumba

Hvorfor Zumba???

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er ret glad for Zumba som træning. Derfor får jeg også ofte spørgsmålet: “Hvorfor lige zumba og giver det egentlig noget”.

Som jeg også skrev om i Workout Wednesday #1, så handler det om at finde en sport- eller træningsform som motiverer en og som man nyder at komme til. Noget som man finder en glæde ved at komme til igen og igen.

LÆS OGSÅ: Workout Wednesday #1 – BCAA

Da jeg skulle igang med at træne igen efter tiden med små børn og lidt for mange kg på sidebenene, så var jeg så absolut ikke tændt på nogle former for motion. TROEDE JEG.
Men det var indtil jeg fandt zumba og til jeg fandt ud af, at jeg rent faktisk havde en virkelig høj forbrænding af zumba. På en time kan jeg snildt ligge på en forbrænding på 700-800 kcal, og så har jeg det tilmed sjovt imens.

ZumbaMin forbrænding og intensitet under zumba den anden dag.

Da jeg for 3 års tid siden for alvor blev bidt af zumba, var det én bestemt instruktør der gjorde forskellen for mig – Hende her. Hvis man tror Zumba er det samme uanset instruktør, så tager man fejl. Jeg har efterfølgende prøvet mange forskellige instruktører, og typisk skal man prøve samme instruktør ca. 3 gange før man ved om man er til dén instruktørs stil eller ej. Det kan virke enormt svært at skifte instruktør, netop fordi de kan være så forskellige.
Jeg tror jeg har prøvet at danse zumba med min. 10-15 forskellige instruktører, og ja jeg har da klart mine favoritter men det ændrer sig også fra tid til anden.

ZumbaZumbaZumba med Steen Lund på La Santa.

Jeg tror, at det der gør mig så glad for zumba er, at jeg i mine unge dage var gymnast. Rytmegymnastik var min helt store passion helt op til jeg var måske 18 år. På mange måder opdagede jeg, at zumba gav mig en del af den passion tilbage, og dans gør altså bare en glad. Og tro mig, der er ingen grund til præstationsangst på sådan et zumbahold.

For mig var det også et frirum, hvor jeg måtte ligge alt andet der ellers fyldte i mit hoved. I den time det typisk varer, der måtte jeg ligge alle andre tanker til side for at koncentere mig om koreografierne. Det fandt jeg ud af faktisk var ekstremt sundt for mig, da min hjerne ellers kørte på højtryk med primært arbejdsrelaterede ting.

Giver det der Zumba så egentlig nok?

Zumba var i den grad med til at booste mit vægttab, da jeg for 2 år siden for alvor tog kampen op mod de ekstra kilo. På et tidspunkt begyndte folk dog at sige til mig, at jeg nok burde overveje en anden type træning, for zumba ville ikke give mig nok.
Det er jeg slet ikke enig i.

LÆS OGSÅ: Motivation til vægttab #2 // Før-billeder

Helt sikkert – jeg kunne forbrænde måske meget mere af crossfit, boksning eller en ironman. Men i min verden gælder det om at man får inddraget motion i sin hverdag på en sådan måde, at man ikke kan undvære det.
Nogle tænder på ekstrem sport, andre på crossfit, spinning, pilates, yoga – you name it.
Det vigtigste er at vi hver især finder lige præcis den sport eller motionsform som holder os igang. Dét som gør at vi igen og igen, uge efter uge glæder os til at komme afsted og bruge vores krop. Der findes så mange forskellige sportsgrene og motionsformer, at der helt sikkert er en for dig også ;0) Prøv dig frem og mærk efter om det oprigtigt er noget du gør fordi du kan lide det.

LÆS OGSÅ: Workout Wednesday II ? Det gælder ikke om at se tynd ud?.

I dag træner jeg ikke kun zumba, men mange andre typer hold i fitness. Jeg er mest til hold træning i fitness, hvor der er en der sparker lidt til mig. Jeg ville vildt gerne være god til selv at styrketræne i fitness centeret, men dér finder jeg bare ikke min motivation. Dét har jeg erkendt, men hvem ved måske kommer det en dag.
Vigtigst af alt, så bliver jeg hjemme hvis jeg har en øv-dag, og jeg ikke nede i maven mærker, at lysten er der i dag. Men det sker så heller ikke særlig tit – det er nemlig fordelen ved at finde den type sport som motivere dig allermest ;0)

Har I en sport eller motionsform som på samme måde motivere jer?

Zumba

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er SÅ langsom.... Bioderma