Postkort fra Cannes - Dag 6 // Brown Sugar- Bedste tapas restaurant

Postkort fra Cannes – Dag 7 // Gorges du Verdon – Mini Grand Canyon

Læs også: ?Postkort fra Cannes ? Dag 6?

Indeholder Reklame

Sponsoreret samarbejde med HomeAway

Gorges Du Verdon

Gorges Du Verdon

Postkort fra Cannes – Dag 7

Idag var en af de helt store oplevelser. En af de ting vi havde tænkt på hjemmefra, vi gerne ville opleve. Nemlig at sejle på Gorges du Verdon, også kaldet mini Grand Canyon.
Hele vores rejse herned skete jo sådan ret pludseligt, så vi havde faktisk ikke planlagt så meget – heller ikke turen til Gorges du Verdon. Det kan sagtens klares dernede fra tænkte jeg og googlede det en enkelt gang inde vi rejste.

Gorges du verdon

Gorges du Verdon

Da vi så først var hernede er den første uge jo så ligesom gået med bare at komme ned i gear og nyde omgivelserne hernede. Så det var egentlig først i dag at vi sådan for alvor følte for at skulle ud og se lidt andet. Vi googlede lidt rundt begge to i går aftes hernede fra, for at finde ud af hvor vi egentlig skulle køre hen og i virkeligheden blev vi blot endnu mere forvirrede. Til sidst googlede vi kano udlejning Gorges du Verdon (på engelsk that is) og gik efter det der lå tættest på. Det så rigtigt ud.

Problemet er at rigtig mange turistattraktioner hernede er beskrevet på fransk. Det er som om franskmænd tror vi alle sammen kan fransk og tit når man spørger på engelsk hernede så svarer de altså på fransk. Men vi forstår ikke fransk, og kan bare rigtig godt lide deres land ;0)

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Vi endte med at køre mod Montpezat. Gorges du Verdon løber imellem Castellane (ca. 105 km fra Nice) og Moustiers-Sainte-Marie (ca. 150 km fra Nice). Jeg tror egentlig bare vi endte med at gå efter Montpezat fordi vi kunne tyde os frem til at der var kano udlejning der. Hver gang vi googlede Gorges du Verdon kom der kun franske resultater op…..

Vi lejede en elektrisk båd hos Base Nautique Aquattitude tæt på Montpezat. Selve udlejningsstedet lå på en campingplads, som til en start forvirrede os lidt. Man parkerer bare lige udenfor campingpladsen og går ind på pladsen derfra.
Vores elektriske båd kostede 50 EUR (370 DKK) at leje for 2 timer. Man kunne også leje kanoer, men der kunne max sidde 3 i hver kano så vi ville alligevel ende med at skulle leje 2 kanoer.

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Sejlturen op og ned af Gorges du Verdon var simpelthen så smuk, men mini Grand Canyon havde vi en anelse svært ved at se :0) Jo der var da klipper og vi kunne godt lidt se hvad sammenligningen lå i, men vi havde nok forventet lidt højere klipper.
Vandet var iskoldt i Gorges du Verdon floden, men drengene mente alligevel man kunne tage en dukkert. Hr. mand lovede dem en kæmpe is hvis de gjorde det, og det gav dem blod på tanden. Det krævede lidt tilløb, og det var Lucas der var mest modig til at starte med. Lucas fik dyppet sig utallige gange, bare sådan lige med benene og underkroppen før de begge sprang i.
Man kan næsten se på Lucas’ ansigtsudtryk herunder hvor koldt det faktisk var :0)

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

På vejen tilbage igen, valgte vi at køre en tur længere opad floden for at se om der var nogle gode udkigssteder. Det var simpelthen det smukkeste landskab jeg længe har set. Både solsikkemarker, lavendelmarker, høje klipper, isblåt vand og decideret bjergkørsel.

Hvis vi nogensinde kommer herned igen, så tror jeg vi skal prøve at kører lidt længere op ad Gorges du Verdon floden før vi lejer båd/kano, for på vores vej tilbage fik vi lidt bedre fornemmelsen af mini Grand Canyon. Der var virkelig vilde klippe formationer og langt ned, hvor vi oppe fra kunne se floden. Virkelig virkelig smukt og jeg fik slet ikke taget billeder de bedste steder fordi jeg simpelthen nærmest ikke turde stige ud af bilen.

Jeg kunne dog se at der virkelig var mange både i floden lidt længere oppe, hvor fordelen ved Montpezat var at vi havde det forholdsvis for os selv – også her midt i højsæson.

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

Gorges du verdon

? Følg med igen i morgen, hvor jeg deler endnu et postkort fra vores kør selv ferie til Cannes med HomeAway.

 

Selve ferieboligen som vi bor i, her i Cannes er sponsoreret af HomeAway. Alt andet på turen står vi selv helt og aldeles for, bare så vi har det på det rene ;0) Vi har dog selv stået for at booke vores ferielejlighed og selv 100% valgt destinationen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra Cannes - Dag 6 // Brown Sugar- Bedste tapas restaurant