Køb 4 og betal kun for 3 - på Boozt.com

SÅ ruller bussen – Særligt Sensitive Børn

Særligt Sensitive BørnForsiden af Berlingske – tirsdag d. 17. maj 2016

Hold nu magle, for et par hektiske dage jeg har haft mig og jeg har slet ikke nået at opdatere jer herinde.

Sagen er den at jeg har udtalt mig om emnet Særligt sensitive børn til en artikel i Berlingske, i kraft af at Lucas er Særligt sensitiv og vores oplevelser med det. Jeg vidste godt at artiklen ville blive bragt, men den har faktisk været skubbet lidt igennem den sidste uge. I forbindelse med interviewet jeg lavede med Berlingske (som foregik over tlf.) så sendte de også en fotograf ud til os, og jeg indvilligede i, at der blev taget billeder af mig og drengene til artiklen.

Jeg har tidligere skrevet en del om Lucas og om Særligt sensitive børn herinde på bloggen.
I kan finde alle mine tidligere indlæg LIGE HER – KLIK

Som vi nærmede os, så vidste jeg også godt at den formodentlig ville ende på forsiden. Men ohh god, havde jeg regnet med at vi kom til at fylde HELE forsiden? Øhh nej – ha ha.

Men jeg er faktisk super stolt over artiklen, og så mega glad for at vi stillede op og fortalte om vores oplevelser. Det er en sag der ligger mig meget på sinde.
Journalisten bag artiklen, Nathalie Ostrynski, har simpelthen været så sød og professionel igennem forløbet. Hun har ladet mig læse passagerne med mine udtalelser igennem inden den blev trykt. Ligesom hun også har ladet mig komme med rettelser og taget vel imod dem.

Særligt sensitive BørnHoved artiklen i Berlingske som startede lavinen… Læs den HER – KLIK

Særligt Sensitive Børn – Berlingske

Man er jo altid lidt bange for hvordan det endelige resultat ender ud, når en anden skal gengive ens historie og måske have en bestemt vinkel på. Men jeg er ovenud tilfreds og jeg står ved samtlige udtalelser i artiklen.
Artiklen indeholder også den kritiske vinkel, fra fagpersoner, så derfor var jeg naturligt lidt bange for hvordan jeg selv ville fremstå.
Debatten er i fuld gang og der er nu kommet flere artikler og debatindlæg frem om emnet Særligt sensitive Børn. Læs med her:

1: »Jeg har aldrig været i tvivl. Han er særligt sensitiv«

2: Er det ok at kalde sit barn for særligt sensitivt?

3: Psykolog: Der er gået inflation i diagnoser

4: »Man er kun i trivsel, hvis man er som flertallet«

5: Jeg er heldigvis særligt sensitiv

Go’ morgen Danmark

Særligt Sensitive Børn

Mandag aften nåede jeg sent at se at artiklen var online på Berlingskes hjemmeside. Der var kun ét billede på og det var det billede hvor begge drenge sidder og kigger ned i deres iPad. Typisk tænkte jeg, nu kommer der helt sikkert kommentarer om at de også bare sidder med hovedet nede i den iPad :0)

Tirsdag morgen kørte jeg mod Malmø allerede kl. 6. Jeg nåede lige op på tanken her i Fårevejle for at se avisen i trykt format og fik mildest talt et lettere chok over forsiden. Købte avisen, og skimte hurtigt billederne i artiklen. Der var langt flere billeder i avisen end der var offentliggjort online.

Kl. 6.15 ringer min tlf. som ellers plejer at være ganske stille så tidligt på morgenen. Det var Go’ morgen Danmark som ville høre om det var mig der var i Berlingske. De ville gerne høre om jeg kunne tænke mig at komme ind og fortælle om vores oplevelser, og gerne allerede i dag.
Jeg kunne simpelthen ikke sige nej. Her var min mulighed for endnu mere at slå mine holdninger til begrebet Særligt sensitive børn fast. Så jeg var ikke længe om at sige ja og vende kurs mod København istedet for Malmø.

Det var måske i virkeligheden meget godt at det gik så hurtigt, for jeg nåede faktisk ikke rigtigt at tænke over det og ej heller blive specielt nervøs.
Bag i kulisserne i Go’ Morgen Danmark, var alle folk simpelthen så søde.

Jeg er jo ikke sådan en der kommer helt op at ringe over kendte mennesker, så da jeg så Christian Fuhlendorff derinde, så udbrød jeg straks: “Gud er det ikke dig der også hæver helt vildt når du er i Thailand” :0) Og så fik vi ellers en snak om det og jeg viste ham billeder af hvordan jeg ser ud. Han kunne så oplyse mig om at det er soleksem og det typisk kommer efter man har badet i saltvand og ikke får skyllet det af med det samme ;0) Jamen tak for det Christian – ha ha.
Derudover så mødte jeg denne skønne blogger kollegas mand, og fik en snak om området jeg bor i, da de har sommerhus heroppe :0) Og lidt om høretelefonerne som han var inde og tale om – dem er min mand nemlig også vildt begejstret for. Fik også sendt mine varmeste fødselsdags hilsner med ham hjem, da hun (hans kone) faktisk havde fødselsdag ;0)

Lige inden jeg skulle på kom Steen Langeberg, som skal interviewe mig ud og lige snakker kort med mig. Lige da jeg ser ham udbryder jeg bare: “Hold kæft det er da rart det er dig, der er så høj” – Heldigvis kvitterer han med: “Jamen ligeover – det er fanme sjældent det sker at folk er lige så høje som mig“. Så var stemningen ligesom lagt :0)
Lige inden vi går live og sidder klar i sofaen siger han til produceren: “Ej det er næsten ærgerligt at vi skal sidde ned. Nu er der endelig en i studiet jeg kan interviewe stående

Men alt i alt, så nåede jeg faktisk ikke rigtig at blive nervøs eller kom helt op at ringe over det. De ringer bare en anden gang ;0)

Klippet kan I se her: Særligt Sensitive Børn i Go’ Morgen Danmark

De 23 tegn som jeg snakker om, kan I forøvrigt læse om her:
De 23 tegn på Særlig sensitivitet – KLIK

Særligt Sensitive BørnSærligt Sensitive Børn

Jakken jeg havde på er fra Sofie SchnoorKLIK HER (kommer snart online)
// Kjolen er fra Gestuz (fra tidligere sæson)- KLIK HER
(Ja, jeg ved jo I spørger, så kan ligeså godt skrive det)

Debatten kører for fulde drøn nu, og jeg er super glad for at jeg har kunne sætte fokus på at det at være Særlig sensitiv altså ikke er noget negativt. Lad os få mere rummelighed ind i dagsinstitutionerne og i skolerne – plads til den enkelte.

Tjek evt. kommentarerne inde på Berlingskes Facebook side. Jeg har selv prøvet at holde mig lidt væk fra det, da der også kommer mange ophidsede kommentarer.

Særligt sensitive Børn

 

Radio24syv

I eftermiddag har jeg sagt ja til at deltage i et debatindlæg på Radio24syv, hvor jeg ved de også har inviteret andre ind, bl.a. også en psykolog. Jeg skulle gerne komme på, omkring kl. 16 – så lyt med hvis du har lyst ;0)
Det er mega angstprovokerende, men jeg brænder også så meget for den sag her at jeg ikke kan sige nej til at få min holdning frem.

Det der i den grad varmer og bakker mig op, er alle jeres kommentarer som jeg har modtaget de sidste dage. Folk der selv har særligt sensitive børn, og som synes jeg endelig kommer frem og siger det helt rigtige, Voksne som selv er særligt sensitive som altid har følt sig anderledes og ikke anerkendt, pædagoger der takker mig for ikke at gøre det til noget sygeligt og ja, jeg kunne blive ved. Det er ret overvældende, og holder mig til ilden. Det her er vigtigt og der må være en grund til at vi kan skabe så meget debat om emnet.

Har I selv en holdning til emnet Særligt sensitive Børn?
Del gerne med mig herunder i kommentarfeltet. Også hvis du ikke er enig med mig i mine holdninger. Jeg hører gerne alle vinkler på sagen ;0)

 

Indlægget indeholder affiliate links

2 kommentarer

  • Min søn på 12 er også særligt sensitiv, jeg har været meget opmærksom på at støtte ham og af og til nævne det for lærere, uden at jeg på nogen måde har været overbeskyttende.

    Jeg var selv meget påvirket af min særlige sensitivitet som barn, men dengang var der ikke rigtigt nogle der vidste hvad det var og når jeg tænker tilbage er det noget jeg ofte har kæmpet med uden hjælp. Det ønsker jeg ikke min søn skal gå igennem!

    Jeg synes at det er godt at der er fokus på det (så længe det ikke tager overhånd) og jeg synes bestemt ikke et barn skal være “alene” med sin særlige sensitivitet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes det er et meget interessant emne og godt (og flot) at du stillede op til det. Jeg har selv en dreng der skal håndteres lidt anderledes end mine 2 andre børn både ude og hjemme. Jeg tror ikke han er særligt sensitiv – kan ihvertfald ikke genkende de tegn du beskriver. Til gengæld kan jeg genkende det der med, at man som forældre ikke nødvendigvis har brug for en diagnose for diagnosens skyld, men derimod for at forstå sit barn og også forklare særlige reaktionsmønstre overfor andre. KH Dorte

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køb 4 og betal kun for 3 - på Boozt.com