De bedste skoletasker kommer fra Ticket2Heaven

Skolestart – Første uge i før-skole

Skolestart

I sidste uge sagde Lucas farvel til sin børnehave og startede i før-skole i SFO’en d. 1. maj.
Lucas er et særligt sensitivt barn, som du kan læse meget mere om her: Sensitive børn – mød Lucas
I kan også finde alle de indlæg der omhandler Sensitive børn under Emner fanebladet her på bloggen: Sensitive børn

Det er IKKE fordi det er en sygdom eller en diagnose, og det er vigtigt for mig at pointere.
For os som familie betyder det dog at Lucas ikke altid reagerer som vi ville gøre og han er ekstremt følsom. Derfor skal vi som regel forudse hvad der sker, sådan at vi kan forberede Lucas. Det skal jeg hilse at sige ikke altid er helt nemt ;0)

Skolestarten har derfor i den grad også vakt bekymring, men sådan er det vist i det fleste familier. Derfor tænker jeg også det måske kan være rart for jer at høre om vores oplevelser mht. Lucas’ skolestart.

Lucas skal gå i en klasse med 28 børn ialt, hvoraf 20 af dem er drenge. Her blev jeg for alvor bekymret.
Lucas leger faktisk mest med pigerne og gerne de meget finmotoriske lege som at tegne, lave perler etc. Han er ikke en der elsker at være ude – han er det gerne, men vil helst ikke blive beskidt :0) Ikke den typiske dreng, som man måske kender drenge bedst.
Socialt er han ikke helt på niveau med de andre og han har svært ved at udtrykke sig når han bliver ked af det og føler sig trådt på. Når han først er det, så kan han gå helt ind i sig selv og han er svær at komme indtil.

Puha, hvordan skal det dog lige gå med 28 børn i én klasse. Må indrømme at jeg har været tæt på at undersøge mulighed for friskole/privatskole allerede der……

Skolestart

Lucas og skolestart

Heldigvis går Julius, Lucas’ storebror i samme skole og SFO som Lucas nu er startet i. Det har været en kæmpe hjælp og han har virkelig glædet sig meget til at komme over til Julius.

Ligenu oplever vi at han er ekstremt stolt over at være blevet en stor dreng, og mine/vores bekymringer har uden tvivl været en anelse overdrevne. Vores “lille” sensitive dreng skal nok klare den.
Vi har kunne mærke at han har haft mere brug for opmærksomhed, kærlighed og omsorg efter dagen i SFO. Han har brug for mere ro omkring sig og bliver desværre også hurtigt sur og ked af det.
Pædagogerne har taget så fint imod ham og de andre børn, og har været meget opmærksomme på hans behov. Børnehaven har heldigvis brugt meget tid på at forberede SFO’en på hvert enkelt barn.

I en klasse med 28 børn, er der jo også god mulighed for at der er flere som Lucas. En undersøgelser viser at det er hvert femte barn der er født sensitiv. Pædagogerne i SFO’en har også fortalt os at der er andre af børnene der er som Lucas, men indtil nu har han ikke dyrket de nye venskaber, men mere bare observeret.
Vi er overbeviste om at han i løbet af den kommende tid, finder sin plads i gruppen og forhåbentlig nogle der respektere ham som han er. Heldigvis har han også sin bedste veninde med fra børnehaven, som han ligenu støtter sig meget til.

Skolestart

Kristi Himmelfart og den indeklemte dag imellem helligdagen og weekenden har ligget helt perfekt i forhold til Lucas’ skolestart. Efter den første uge har vi haft 4 sammenhængende fridage, hvor vi har kunnet give Lucas roen som han har brug for. Vi har ingen planer haft og bare taget det som det kom.

Det har været vigtigt for ham at have de her breaks midt i skolestarten.

I går gik vi således en dejlig tur med mormor, i området tæt på hvor vi bor. I starten var han ikke meget for turen, forandringer, pludselige indskydelser og ikke forudsete ting er han ikke tryg ved. Men han blødte op og vi havde en dejlig dag.

skolestartSkolestartSkolestartSkolestart

Julius har været den perfekte storebror og en stor støtte for Lucas, selvom de også kan blive hamrende uvenner og irriteret på hinanden.

 

Har I også haft skolestart på programmet i år? Og har I også bekymret jer ligeså meget som vi har over jeres barns skolestart?

 

Follow me on Bloglovin? Like me on Facebook ? Follow me on Instagram: @boernetoejsindkoeberen

4 kommentarer

 • Tenna Spiegelhauer

  Jeg har også været meget bekymret. Min Sarah går jo i samme klasse som Lucas og SFO. Hun er en lidt stille pige, med et stort behov for tryghed. Alle vores bekymringer er indtil videre gjort til skamme. Hun elsker at være der. Det gode ved en stor klasse er jo, at der er større chance for at matche de andre børn, end i en lille klasse.
  Lucas er en dejlig dreng og selvom der er ting han kan have lidt sværere ved, er han samtidig en dreng, som de andre børn respekterer og han er vellidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Tenna,
   Dejligt at høre fra dig <3
   Og ja du har helt ret – en stor klasse kan jo også være enormt positivt fordi man nemmere finder nogle der er som en selv og en "gruppe" at tilhøre. Så den tanke har jeg også i hovedet.
   Nu håber jeg bare snart at Lucas finder sine ligestillede, men jeg tror det er bedst at han selv når dertil i sit eget tempo.

   Hvor er det dejligt at Sarah elsker at være der. Den er vi ikke helt nået til med Lucas omend at han stadig lever højt på stoltheden af at være på den anden side af hegnet ;0)

   Tusind tak for de søde ord om Lucas <3 Jeg ved du kender ham bedre end de fleste og det sætter jeg stor pris på. Det skal du vide <3

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben Stokholm

  Uha jeg kender alt til bekymringerne,dog ikke til skolestarten, men står overfor et skift fra vuggestue til børnehave, med min datter som også er særligt sensitiv. Bare det at skulle gå fra 26 til 64 børn – tja det giver mig næsten sved på panden, da jeg ved hvor overstimuleret hun bliver i vuggestuen, de dage hvor der sker meget eller hun ikke får sine pauser. Men dejligt at høre at det foreløbig går godt med indkøringen/overgangen til det nye liv – skolelivet. Godt han har nogle venner med sig og en sød storebror, og lige meget hvilket temperament barnet har skal de nok finde nogle gode venner, her tager det måske bare lidt længere tid og de sensitive børn er jo ofte rigtig dygtige til meget andet i skolen som andre børn kan have svært ved. Og nogle gange er vi forældres bekymringer værre end forventet (især hvis vi selv er sensitive)- heldigvis 😉
  Held og lykke med ham!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak for din kommentar Iben. Jeg synes virkelig jeg har prøvet at dæmpe mine bekymringer for det hele og så alligvel kan jeg mærke nu at de har fyldt en del. Specielt efter vi fik af vide at klassen blev så stor.
   Men altså det går jo fint og Lucas skal bare have lidt mere tid og forståelse, så det forsøger vi selvfølgelig at give ham så godt vi kan.
   Held og lykke med jeres egen indkøring. Ønsker jer alt det bedste <3
   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste skoletasker kommer fra Ticket2Heaven