170913 - Dagens Julius - Hummel og HOUNd

At rejse uden børn

Snart skal mig og hr. mand på tur igen ;0) Og det uden børn……

Faktisk er der en helt speciel grund til at vi denne gang vælger at rejse uden børn – for vi skal nemlig et helt specielt sted hen, som jeg ikke kan fortælle jer endnu.

Drengene skal være herhjemme sammen med deres farmor og farfar samt mormor og

morfar. Begge kommer og passer dem her i vores hjem – og sørger for at de kommer til at passe skole, fritidsaktiviteter osv. – og ikke mindst passer på vores hus.

Sidste år tog vi til London: læs mere her
Denne gang skal vi være væk i lidt længere tid, da rejsen bliver noget længere – men det er ikke første gang vi rejser uden vores børn. For 4 år siden var vi også afsted uden dem. Dengang virkede det som ekstremt lang tid, og Lucas var kun 2½ år. Men vi klarede den og drengene havde det fantastisk sammen med deres bedsteforældre. Ellers har vi kun været væk på forlængede weekender eller lignende.

Faktisk får vi tit af vide at vi er gode til at prioritere hinanden og tid/rejse uden børn. Men det ved jeg nu ikke om vi er…..
Omvendt så vil jeg også sige at vi prioritere at vores børn får et tæt og nært forhold til deres bedsteforældre som alle er her endnu.

Jeg ved godt at nogle vil sige: Jamen vi har ikke fået børn for at rejse fra dem. Men jeg glæder mig nu alligevel til lidt alenetid med min mand og jeg glæder mig bestemt også til at komme hjem til mine børn igen.

 

Ville du nogensinde rejse uden børn?

Jeg har overvejet at dele denne kommende rejse med jer, men er det overhovedet noget I er interesseret i?
Og hvad gør I? Overvejer I at rejse uden jeres børn? Gør I det allerede eller kunne I aldrig drømme om det?

At rejse uden børn
Hr. mand og jeg fra vores tur til London sidste år
Follow me on Bloglovin? ? Like me on Facebook ? Follow me on Instagram: @boernetoejsindkoeberen

34 kommentarer

 • Shannie Blom Petersen via Facebook

  Det er kun sundt at mærke savnet og have tid til tosomhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shannie Blom Petersen via Facebook

  Ja da ❤❤ hun vil elske at komme på ferie hos sine højtelskede bedsteforældre. Jeg glæder mig ihvertfald til vores bryllupsrejse næste år, som er 100% kærlighedstur…. Al respekt for forskellige holdninger, men hvem f***** har snakket om, at børnene ikke holder ferie, bare fordi forældrene tager på tur. Hold nu op med pyllervås og vis at I elsker jeres børn højt nok til at dele lidt af dem engang imellem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Myltoft

   Ja for faa….. !! – min mand og jeg har været på forlænget weekend til Barcelona og Dublin sammen..og jeg ville rigtig gerne at vi gjode oftere !!! (vores børn er nu 10½ og 9 år – så de 2 gange vi har været afsted alene er jo ikke mange i deres levetid..) – og jeg tænker tilbage på vores ture med stor glæde. Det er jo ikke ensbetydende med, at børnene ikke holder ferie bare fordi vi rejser ! – de holder jo så ferie med deres bedsteforældre, som de bliver passet hos og dybt forkælet af imens ! – og ved I hvad ? – jeg er sikker på, at vores børn engang ville takke os, hvis de blev spurgt, at vi plejede vores ægteskab med lidt tosomhed en gang imellem, i stedet for at vi forældre aldrig var alene og derved forstørrede riskoen for, at vi gled fra hinanden og siden blev skilt ! Det er da en win-win situation: Ungerne blive dybt forkælet af bedsteforældre, der elsker at forkæle dem og hygge med dem dagen lang – og forældrene får mulighed for at nyde hinanden med voksentid på de voksnes præmisser og kommer hjem til ungerne igen fyldt med overskud til dem og til hinanden !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man kan sagtens pleje sit parforhold uden at rejse på ferie sammen uden børnene. Det ville jeg personligt aldrig gøre. Det har jeg slet ikke behov for. Jeg vil da have dem med! Vi skal opleve ting sammen som familie. Så kan manden og jeg hygge, når de er puttet om aftenen. Vi har både været i USA, på storbyferie og på badeferie med små børn og selvfølgelig er det noget andet at rejse med børn, men det er ikke mindre sjovt og afslappende. Man tilpasser det bare børnene lidt, sådan som man gør med alt andet, når man er blevet forældre. Børn får en masse ud af at være afsted med mor og far, og de kan sagtens få gode, varme relationer til bedsteforældrene uden at være sammen med dem en hel uge i træk. Bare mine tanker:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sagtens! Faktisk mener jeg at man har pligt til at tage ud og være kærester uden bærn en gang i mellem. Hvns man glemmer at man også er kærester og giver hinanden mulighed for at prioritere hinanden først og fremmest bare en gang i mellem – ja så stiger sandsynligheden for at nærheden og dermed parforholdet ryger – og det går jo som bekendt altid mest ud over ungerne… Bonus er at ungerne får kvali tid sammen med bedsterne, på en hel anden vis en hvis man selv er med. Når det er sagt så bør længden af ens kærestetur afstemmes efter alderen på ungerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi stor nyder at være afsted alene som par, vi er dog ikke så gode til og praktisere det pga det er vanskeligt og få passet ungerne, aktive bedsteforældre som stadig er på arbejds markedet + mormor og morfar bor langt væk, men vi var afsted til Budapest forrige år og regner med Barcelona næste år i en forlænget weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg synes det er SUPER vigtigt at pleje forholdet. Man kan jo, som vi alle nok kan nikke genkendende til, godt køre død i hverdagens opgaver og rutiner, OG nej, vi har jo ikke fået børn for at de skal passes. Men mon ikke også børnene har godt af lidt tid væk fra forældrene indimellem og bare være sammen med bedsteforældre eller hvem som nu er tætte på dem og bare blive overøset med deres kærlighed. Jeg synes det holder 100% med alene ferier. Har dog aldrig været væk længere end London, med to overnatninger og tror stadig ikke jeg ville kunne klare en uge uden dem. Folk burde pakke deres fordomme væk og passe deres egen lille familie og familiens behov!! Så jeg vil RIGTIG gerne have at du deler jeres kommende rejse. Og til sidst, så kan det at man IKKE plejer sit forhold gå hen og udvikle sig til andre ting som måske heller ikke er gode for barnet. Who knows??? God ferie herfra. Nyd det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde i mange år svært ved at slippe børnene, men nu har vi prøvet at være på tur selv i 3-4 dage uden børn og må sige, at det virkelig har gavnet vores forhold og dermed tror jeg også det kommer børnene tilgode, men kunne nok ikke en helt uge – 3-4 dage er max for mig. Mine børn er 8,6 og 2 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Hammershøj Johansen via Facebook

  Vi har en børne og hunde fri weekend om året! vi ønsker os hvert år i julegave, en weekend med børne/hunde pasning! Og de sidste par år har vi så fået det! Nogle gange er der en hotel overnatning med i gaven, andre gange har vi selv booket en overnatning, men altid her i landet. En dag skal vi vel også prøve at komme til udlandet, men lokation er for os ligemeget, det er mest det med at være på 2 mands hånd der gælder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tiden alene med min mand som par har en høj prioritering hos os, så ja vi rejser flere gange om året afsted uden vores børn i en 2-3 dage. Børnene er selvfølgelig altid med i de rigtig ferier, men de par forlængede weekender hvor vi er væk alene, der stornyder de bedsteforældrene og den oplevelse af de har ved at være alene der…jeg husker selv mine ferier hos mormor som det største…og hvad mine forældre lavede imens var slet ikke vigtigt 🙂 Så tag afsted med god samvittighed og nyd manden og jeres aleneselskab…det styrker virkelig parforholdet….og det er vel også til børnene gavn – rigtig god tur herfra. NB: Selvfølgelig savner vi børnene når vi er afsted, men de savner ikke os og vi kommer hjem med så meget overskud til dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sagtens – vi er en familie med mine, dine og vores børn. Giver noget specielt til parforholdet, at rejse uden børn, hvilket i sidste ende også er godt givet ud til børnene 🙂 men jeg ønsker da også at rejse med mine børn, så herhjemme vælger vi begge løsninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Guldager Suhr via Facebook

  Ps du spurgte også om det var noget vi gad at læse om…..nej tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Guldager Suhr via Facebook

  Personligt ville jeg aldrig gøre det. Min mand er af en anden opfattelse. Hvilket fører til små skænderier. Min holdning er at vores børn nok er dem der har mest brug for ferie af alle. Vores største går i vuggestue og selvom den er lille og hun er der i begrænset omfang så har hun ikke på samme måde som voksne mulighed for at sige ‘pause’. Kun når vi bestemmer. Så nej. Jeg ville aldrig tage afsted uden mine børn. De har også ret til ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I teorien Jjjjaaaaa. I praksis næppe! Men min yngste er også kun 7 mdr og spiser stadig om natten!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I foråret var vi 4 dage i Portugal på kærestetur og det var fantastisk 🙂 vi har aftalt at vi så vidt muligt vil gøre det til en tradition, for selvom vi er forældre med stort F har vi også behov for at være kærester og kunne nyde hinanden, bare os to 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha. Det er et emne som det diskuteres meget. Vi har det nok ligesom jer; at børnene sagtens kan hygge ved bedsteforældrene mens vi husker hinanden og kommer hjem med fornyet overskud. Man bliver dog deaværre tkt mødt af den der; hvor er i dog nogle dårlige forældre at rejse uden børnene. Men helt ærligt, hvad får jngerne ud af en storbyferie når de hellere vil ud og lege. Selvfølgelig savner man dem, men ligesom det er sundt at savne ens partner tror jeg også på det er sundt at savne sine børn rigtig meget. Så god tur herfra. Det skal lige siges at vi ikke har været afsted endnu uden prinsessen, da hun kun lige er blevet 1 år og vi derfor ikke har haft muligheden, men vi havde hende med på charterferie hvilket jo også er nogrt mere børneegnet end en oplevelsestur når hun ikke er ældre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • God tur. Tid alene som par er super vigtigt! Selvfølgelig skal der være styr på hjemmefronten, men det løses af bedsteforældre og jeg er sikker på ungerne nyder det mindst ligeså meget som jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rejser på onsdag med min mand, uden børn, glæder mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise Holst via Facebook

  Nej det kunne jeg ikke forstille mig. Og det er ikke fordi de ikke får det skønt hos bedsteforældrene. Men jeg har bare ikke lyst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg har aldrig prøvet at rejse uden mine børn, meen tanken er der..s lige i øjeblikket går jeg faktisk og planlægger at rejse afsted i en uge med en veninde…s trænger så meget til at slappe af og hygge, og da mine forældre bor på Sjælland og vi i horsens kan de ik passe ungerne, og mine svigerforældre arbejder begge stadigvæk og kan ik få det til at passe ind og tage ungerne i en uge, så min mand forslog, at jeg tog afsted med en veninde..s han er afsted på herreskiferie hvert år, så han mente det var min tur…s ved at mine børn nok skal klare sig 7, og 2 år, og så får de jo en total overskudsagtig mor hjem ik…s

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg kunne aldrig finde på at rejse uden mine børn, sidder mig ikke i er fly uden dem! Tænk hvis der sker dem noget så de bare har brug for mor, så kan jeg ikke bare komme hjem. Jeg tager ikke længere væk end jeg er jeg kan komme, inden for max 3-4 timer. Nogle gange kan man da godt et eller andet sted tænke ahhh det kunne da også være skønt at tage en forlænget weekend til Rom eller London, men ved jeg vil panikken når jeg skal til at ombord på flyet. Så vi tager DK eller DE indtil ungerne er “voksne”. Så må vores tur til rejser osv komme, jeg nyder også at rejse og opleve med børnene de nyder det lige så meget og så er det nogle skønne oplevelser at have sammen som familie, vi kan snakke om det igen og igen. Men vil gerne høre om jeres rejse 😉

  Mvh Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie Maharaj via Facebook

  Enig med de andre kommentarer at børnene sagtens kan blive forkælet hos bedsteforældre mens man tager på forlænget weekend som par 🙂 men længere ferie er naturligvis med børnene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie Maharaj via Facebook

  Nej jeg ville ikke rejse uden, en stor del af glæden og oplevelsen er jo netop dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Bergen via Facebook

  Der skal være plads til begge dele – og her holder børnene bestemt også ferie, både sammen med os på vores årlige familie ferier men også hos bedsteforældrene. Og så elsker vi altså at kunne tage en forlænget weekend bare os to som par! Det synes vi også er rigtig vigtigt, ligeså vel som det er vigtigt for os at vores børn får alt den ferie vi kan give dem fra insitutionerne.
  Håber da på det er sjældent at man skærer børnene væk fra en ferie pga økonomi, så må der da være andre alternativer .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Gøgsig Gyldengren via Facebook

  Ja da!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En lille tur til Paris uden børn, der i mellemtiden blev forkælet hos farmor og farfar, et smut til London med min mor og en venindetur til Moskva. De lange ferier bl.a. sydpå er selvfølgelig med børnene, der er ikke noget bedre! Men det er også ok at savne dem et par dage, det tager ingen skade af, tværtimod. (Mine børn er 3 og 6 og elsker at besøge bedsteforældre en gang i mellem).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Interessante kommentarer – tak for dem. Rejsen vi skal på er ikke egnet for dem, og det er en helt speciel grund til at vi denne gang vælge at rejse uden dem. Men den skal jeg nok fortælle mere om når jeg kan.
  Vi vægter bestemt også at rejse MED vores børn og de er også ofte med på vores rejser.
  Det er ikke fordi de ikke får ferie – de holder den bare med bedsteforældrene denne gang.
  Og så er vores børn jo heller ikke helt små mere, hvilket bestemt også gør det noget nemmere ;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala Pernille Forsberg via Facebook

  Har ikke været afsted uden mine børn, kun ved en enkelt overnatning på en konference. Synes det er forfærdeligt. Savner dem enormt! Ville gerne læse jeres artikel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Andersen via Facebook

  Ikke hvis det er en rejse hvor børnene kunne være med, så nej.. Manden og jeg var 3 overnatninger afsted i sommers da vi skulle til en festival i Sverige (hvor børn ikke må være), og børnene på 5 og 8 blev passet hos Mormor og Morfar. Men var det en tur til en hovedstad eller lækker sommerferie til syden, ville jeg aldrig rejse uden børn. Jeg glæder mig til vi har penge til “rigtige” rejser, så vi kan vise børnene verden. Derudover har vi altid fulgt fingerreglen med 1 år = 1 overnatning uden både mor og far, 2 år = 2 overnatninger osv., og forstår ikke forældre der rejser en uge væk fra deres helt små børn.. Det kunne jeg ikke..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja… Vi rejser også både med og uden. Når vi er afsted, så er Alberte hos sin mormor og morfar, og hun glæææder sig altid til det – det er også ferie for hende selvom der stadigvæk er skole mm. 🙂 Hun tager også afsted uden os – sidst var hun med mormor og morfar i Afrika og så rejser vi også sammen som familie flere gange om året… Så ja til ferier som kærester eller med vennepar og ja til ferier med børn 🙂 Rigtig god ferie Pernille 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Brejner via Facebook

  Jeg synes det må være helt op til den/de enkelte. For os har det været vigtigt at vores børn har et nært forhold til deres bedsteforældre. Derfor vægter vi det også højt at vi ser dem ofte. Hver sommer har vi da også været på ferie med det ene hold. Jeg synes egentlig også vi er gode til at prioritere alene tid når det nu ellers lige passer ind 🙂 Jeg kunne personligt ikke drømme om at tage på ferie uden børn. Mest af alt fordi jeg slet ikke kan holde tanken ud hvis der skulle ske os noget. Ville de så vokse op med tanken at vi blot forlod dem for at tage på ferie uden dem? Jeg ved godt det ikke ville være grunden og jeg ved også venner og familie ville fortælle dem anderledes og måske ville de endda en dag selv forstå det. Men nej jeg kan ikke holde den tanke ud og derfor kommer vi nok ikke til at rejse uden børn før den dag de er gamle nok til ikke at skulle med fordi de selv har valgt det fra. Det er sådan jeg har det men jeg har så alle måder både forståelse og respekt for at andre vælger noget andet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina-Chili Vallentin Jensen via Facebook

  Jeg tror ikke de gør de fordi de ikke har råd – jeg tror det er for at styrke og nyde deres forhold ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Vedel via Facebook

  Nej, det kunne jeg ikke. Børn har også krav på ferie. Hvis man har råd til at rejse både med og uden børn, ville jeg prioritere at arbejde mindre og derigennem styrke familieliv og parforhold. Man har kun børn i en relativ kort periode af sin liv, når de bliver en 15-16 år gider de ofte ikke med på ferie, så nyd det så længe det varer, er mit motto….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kan kun anbefales varmt

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

170913 - Dagens Julius - Hummel og HOUNd