Plankebordet

3 uger med Thailand

Koh Lipe, Sunrise beach – Thailand

Ahhhhh – simpelthen bare Ahhhhhh :0) For pokker hvor har det været skønt at spenderer 3 uger non stop i Thailand.
Jeg havde forestillet mig, at jeg faktisk ville have blogget undervejs, og jeg havde nærmest en hel plan i ærmet over indlæg jeg ville lave, nu jeg havde tid. Men det skulle vise sig at netforbindelserne i Thailand var meget ringere end jeg lige huskede det som…..

Indrømmet, det her med at sparke gang i bloggen igen efter så lang tids fravær – det er bare slet ikke så nemt. Alt virker på en eller anden måde bare enormt akavet at skrive.
Og det er jo ikke bare de her 3 uger jeg har været på ferie. Jeg må indrømme, at det sidste år på ingen måde har været mit bedste. Det gælder ikke kun her på bloggen, men faktisk sådan helt generelt.

Dette var vores sjette rejse til Thailand indenfor de sidste 9 år, og de sidste 3 år har vi haft det privilegium, at være afsted i hele 3 uger. De 3 uger bruger vi både på at gearer helt ned fra en ellers stressende hverdag, men også på at rejse rundt til forskellige destinationer i Thailand. Jeg ved ikke helt hvad det er, men Thailand har bare været vores foretrukne feriedestination de sidste mange år.
Den trofaste læser har kunne følge med herinde år for år, når vi igen har rejst mod de fjerne himmelstrøg her i det tidlige forår og derfor får jeg også ret mange spørgsmål møntet på vores rejser til Thailand.

Min tanke var derfor, at jeg ville dele lidt fra vores tur i år, og hvordan vi lige får de 3 uger til at gå. Jeg har allerede tidligere skrevet om den indledende fase i hvordan vi booker og planlægger vores rejse 100% selv udenom rejsebureauer og den slags. Det indlæg kan man finde lige her: Billige rejser til Thailand – sådan rejser vi.

Nu håber jeg først og fremmest at I stadig er herinde, og klar til at læse med igen. Dernæst håber jeg at jeg igen kan bidrage med noget, der kan skabe værdi for jer læsere.
Er der noget omkring vores rejser til Thailand, som I kunne tænke jer at vide, så sig endelig til ;0) Det kunne være ting som:
– Hvordan får de råd hvert år?
– Hvad koster sådan 3 uger egentlig?
– Hvordan overlever man 3 uger, 24/7 med en teenager?
– og én på 10 år, der er pænt afhængig af Ipad, computer og lign.
– Inspiration til hoteller?
– Hvilke steder kan vi anbefale, osv. osv.

Jeg er meget åben for at dele vores erfaringer, så skyd endelig løs hvis der er noget bestemt I gerne vil vide?

Solnedgang ved Pattaya Beach, Koh Lipe

8 kommentarer

 • Karoline

  Hvordan kom i til koh lipe? Vi havde selv snakket om det, men jeg kunne ikke overskue den lange speedbåd tur med 3 børn på 1,4 og 6. Så til
  Januar bliver det Maldiverne og Thailand i stedet selvom det gjorde rejsen noget dyrere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla F

  Jeg vil meget gerne høre noget om prisen for sådan en tur.Jeg har altid gerne villet afsted på sådan en 3 ugers rejse med familien, men er altid ved at dåne over prisen, når jeg søger efter rejser… Så tricks til at gøre det mere økonomisk, men stadig med luksusfølelsen ville være alletiders 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Camilla,

   Tak for din besked.

   Min plan er at jeg vil lave et indlæg med gennemgang af hvad vi bruger og på hvad. Et samlet budget sådan set.
   De sidste 2 år har vi holdt det samlede budget med alt, dvs. flybilletter, hoteller, mad og alt vi ellers har brugt penge på mens vi var afsted, på 45.000 DKK. Vi er 4 personer og alle til voksen pris da vores børn er så gamle.
   Jeg skal nok komme ind på hvordan, men jeg håber du synes det er overkommeligt?
   Jeg synes bestemt ikke vi han manglet noget på vores rejser. Det kan sagtens gøres billigere men bestemt også dyrere.

   Bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beam

  Hey!
  Skønt at se lidt billeder fra Thailand (mit fødeland)! Er selv rigtig glad for at rejse dertil med min mand og nu 3-årige dreng, men vi har endnu ikke været i Phuket. Har vist stadig lidt fordomme. Tsk. Har lige læst dine indlæg om Thailand – det er altid godt at læse om andres erfaringer derfra. Vi har selv været der 6 gange siden 2009, og har de sidste par år også selv booket.
  Ville bare lige sige ‘hej’ og tak for en fin blog. Kan se det er længe siden, jeg har været forbi, så der er vist lidt jeg kan catche up på. God dag! ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Beam,

   Tusind tak for din kommentar, hvor hyggeligt at du er fra Thailand 🙂
   Altså Phuket er jo mange ting, og jeg kan såmænd godt forstå kritikken. Der er også bare mange fine ting ved Phuket som jeg tit synes overskygges af en masse negativt. Og så er det jo også et spørgsmål om hvad man er til.
   Vi elsker området på det sydligste af Phuket. Kata og nedefter. Specielt Kata Noi og Nai Harn har vundet vores hjerter de sidste år.
   Vi rejser i Marts/april og der er det jo ikke som sådan højsæson, så det betyder at masse turismen heller ikke er så slem på det tidspunkt. Og så igen så synes jeg jo det er lidt hysterisk at vi selv kommer som turister men helst ikke vil have turister 🙂 Lidt dobbeltmoralsk så at sige.
   Selvom vi elsker at udforske andre steder i Thailand, så skal vi som regel altid lige omkring Phuket 🙂

   Hvor rejser I hen i Thailand? Måske kan jeg få lidt inspiration den anden vej 😉

   Bedste hilsner fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Beam

   Hej igen,
   Havde ikke lige set dit spr., men vi har rejst en del til Hua Hin, hvor jeg synes der er ganske afslappet at tage hen. Ellers har vi været i Krabi/ Ao Nang og senest Chiang Mai og Koh Chang. Har altid brugt nogle dage i Bangkok også på alle ture.
   Vil gerne prøve Koh Samui og hvis jeg skulle vælge ml. Phuket og Pattaya, ja, så ville jeg vælge Phuket. Ved godt der er masser af skønne steder på Phuket, men jeg vil helt sikkert aldrig sætte mine ben i Pattaya. Det er virkelig underligt at rejse i Thailand som dansk thai, for de forstår ikke at jeg ikke taler thai, så de snakker altid løst alligevel… Men jeg elsker at rejse der, for thaierne er jo et fantastisk smilende folkefærd. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Lynghøjen

  Fedt med 3 uger i Thailand. Vi har været afsted 3 år i træk og hver gang 3 uger.. kæmpe privilegie ?vi har snakket om Koh Lipe næste år. Kan se I har været der? Nogen hotel anbefaling. Vi rejser med 2 børn på 9 og 12 år…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Mette,

   Ja 3 uger er virkelig luksus, og jeg kan varmt anbefale det. Dog er jeg i tvivl om vi får mulighed for det igen, da det også er lang tid for børnene at være ude af skole og specielt Julius som nu går i 6. klasse.
   Min plan er at jeg gerne vil lave et indlæg her på bloggen om de hoteller vi har boet på. Sidste år boede vi på Salisa resort og i år på Mountain resort.
   Salisa var ok, og i den mere primitive ende med bungalows, hvor Mountain resort er en af de dyrere løsninger.

   Jeg vil til enhver tid anbefale Sunrise beach på Koh Lipe. Pattaya er der hvor alle bliver sejlet ind og der er altså noget mere gang i den (på den negative måde).

   Jeres børn er jo samme alder som vores, så tjek også aldersgrænsen på hotellerne og kontakt dem evt. inden bookning.

   Bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plankebordet