Sneak Peek - molo SS16 Drop 1 - Kids

Kan man bebrejde andre???

bebrejde
2015 var et ret voldsomt år for mig, men også et år hvor jeg for alvor tog nogle store beslutninger omkring ændring af min livsstil. Jeg var faktisk ikke helt selv klar over hvor slemt det egentlig stod til og hvor meget det påvirkede mig, men her i bagklogskabens klare lys, så står det ret tydeligt for mig hvor slemt det faktisk var. Man må i den grad sige, at jeg greb tyren ved hornene mens tid var. I virkeligheden er det nok meget typisk mig. Jeg er meget tro mod mig selv og ved hvad jeg vil finde mig i og i den grad også hvad jeg ikke kan stå ved.

Sandheden er, at jeg lige nu i skrivende stund har det bedre end jeg nogensinde har haft. Jeg er helt igennem lykkelig og taknemmelig for alt livet har budt mig og der hvor jeg er idag.

2015 startede jeg ud med at starte føljeton’en om “Vores Historie” her på bloggen. Jeg har skrevet lidt om bevæggrundene til føljeton’en og hvorfor jeg fik lyst til at dele her på bloggen i dette tidligere indlæg – KLIK HER.

Kan man bebrejde andre?

Det er min klare overbevisning, at man ikke kan bebrejde andre end sig selv for sin nedgang. Hvad får man ud af at bebrejde andre? I virkeligheden så låser man bare sig selv fast i en destruktiv rolle – en rolle som man faktisk ender med at give sig selv og som gør at man ikke udvikler sig.

I min juleferie stødte jeg på en påstand om, at udsalgets tidlige start lige efter jul, var affødt af de store netbutikker og hvordan det var umuligt for de små, unikke og personlige butikker at overleve i den kamp. Ja vi måtte i den grad kæmpe de små butikkers brage kamp for overlevelse.
Affødt af denne debat, så kom meninger også frem omkring hvorvidt der var meget mere personlighed, sjæl og entusiasme hos små iværksættere.

Jeg blev grebet at debatten, og det gjorde jeg af den grund at jeg faktisk bliver stødt over de påstande der florere omkring store netbutikker. Som sagt har jeg siddet hos 2 store online butikker indenfor fashion de sidste 6 år – og begge steder er man faktisk startet ud som små iværksættere. Jeg vil vove den påstand at der er præcis ligeså meget sjæl og personlighed med hos de firmaer som da jeg selv var lille selvstændig iværksætter. De brænder præcis ligeså meget for deres forretning og for deres kunder som alle andre gør.

Og nu kommer jeg nok til at dele vandene – og so be it.

MEN jeg er nødt til at sige at store netbutikker behøver altså ikke være spor anderledes i deres forretningstilgang end små fysiske butikker. Alle forsøger at overleve og det gælder om at være gode købmænd der kan tilbyde det kunderne efterspørger. Nu har jeg siddet hos 2 store netbutikker indenfor de sidste 6 år, men jeg har så sandelig også kæmpet min vej frem som en lille fisk da jeg selv var selvstændig. Min akilleshæl har hele tiden været at man må skille sig ud og gøre sig attraktiv. Hvad kan du tilbyde som differentiere dig og lige netop din butik fra alle andre?
For tro mig, hvis vi alle sammen tilbyder præcis den samme ydelse, så nej, så er der altså ikke plads til os alle. Men hvis vi er smarte og tænker en lille smule ud af boksen – så er jeg faktisk sikker på, at vi hver især kan finde hver vores lille niche i et ellers stramt marked.

HVORFOR skal vi sammenligne de små fysiske butikker med store online butikker? Det er i min verden to vidt forskellige ting, og vi bør slå på vidt forskellige ting.
Jeg har bestemt mine egne personlige favoritter i små fysiske butikker, og dem besøger jeg gerne igen og igen. Fælles for dem alle, er at de skiller sig ud og tilbyder noget jeg ikke føler jeg kan få andre steder. DERFOR kommer jeg igen.

Men tro mig, jeg kommer IKKE igen der hvor servicen er elendig, og hvor jeg generelt bare ikke får den betjening og behandling som jeg forventede. Eller der hvor jeg kan få præcis samme ydelse 1000 andre steder til samme pris og hvor jeg ikke føler det gør en forskel for mig at købe et bestemt sted.  Er det de store online spilleres skyld? Nej det tror jeg faktisk ikke, for jeg var aldrig endt med at købe mine varer online hvis jeg havde følt jeg kunne få mine varer der hvor jeg altid har købt dem og det havde givet mere værdi for mig. Når jeg vælger at købe noget online, så er det fordi jeg her føler det giver mig mest værdi og ikke kun i form af prisen.

Alle eksterne analyser viser idag, at prisen ikke længere er den bærende faktor for at købe online. Udvalg er idag en langt højere faktor end prisen er.
Jeg kan også godt røbe så meget, at vi hos Boozt.com faktisk sælger en højere grad af fuld pris varer end man ser andre steder. I forhold til min erfaring fra branchen igennem de sidste mere end 10 år, så har Boozt.com en langt lavere discountrate (den gennemsnitlige rabat der gives) end jeg har oplevet nogle andre steder. Derfor irritere det mig også at påstande som ovenstående skal vinde frem, for hvem ved i virkeligheden hvordan andre sælger deres varer? Jeg burde måske ikke gå ind i den debat, og jeg ønsker bestemt ikke at støde nogle med dette indlæg, men jeg ønsker at råbe vagt i gevær og måske give et lille tip til hvordan man kan komme ud af den onde spiral med at bebrejde andre.

Husk på, at selv de store fisk i havet – de har også været små engang ;0)
Ingen tager noget fra nogle, men giver du måske i virkeligheden selv noget væk?

Og husk så at kigge indad, før du bebrejder andre. Er der noget DU kan gøre for at komme ud af den spiral? Eller er det vitterlig alle andres skyld at verden ser ud som den gør?
Mine ord er ikke magt – men nu fik jeg dem ihvertfald ud ;0)

Tak fordi I læste med.

 

Indlægget indeholder affiliatelinks

2 kommentarer

 • Nu har jeg ikke fulgt med i den debat, som du omtaler. Og du ved, at jeg har stor respekt for dig og det, som du laver <3

  Og jeg kan kun give dig ret: de store har engang været små, og udvalg er idag en langt højere faktor end prisen er. Og derfor skal de små selvfølgelig skille sig ud, tilbyde noget andet end de store. For de kan ikke konkurrere på udvalg. Et varelager betaler ikke sig selv.

  Og er man lille, kan man aldrig tilbyde det samme udvalg som de store. Så det er service og tjenester, anderledes produkter, de skal markedsføre sig på. Og det er der mange, der prøver på. De har bare ikke altid de stores erfaringer og mandskab til at rykke.

  Det er det, der ofte gør det svært. De små er tit grønne. De VIL gerne – både service og succes – men de er små, fordi de ikke har de samme ressourcer til at styre faget. Tit og ofte handler det om enkeltmandsvirksomheder, hvor det er én, der står for det hele. Modsat de store. Og så er spillet ikke helt fair.

  Det er den første milion, der er sværrest at tjene, er der vist én, der har udtalt 😉 Når man først når dertil, er man meget bedre rystet til at klare udfordringerne.

  Og det er ikke økonomien, jeg mener.
  Tak for et interessant indlæg, som altid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Jelena

   Tusind tak for de søde ord <3 Du ved jeg også har stor respekt for dig, og du ved også jeg har været præcis samme sted ;0)

   Jeg er selvfølgelig også helt enig med dig i det med kompetencerne, og så igen så har jeg altså også været i store virksomheder hvor der sad medarbejdere som bestemt ikke havde de rette kompetencer og som burde være rykket videre langt tidligere. Mange af de store er også ramt af økonomien og sparer hvor de kan. Min oplevelse er at det er de dyre og dermed mest kompetente der er nemme at spare væk. Det bider dem ofte bare i halen efterfølgende.
   Der hvor jeg arbejder nu er første gang jeg sådan for alvor har oplevet at man investere i den rette medarbejderstab og det koster. Det koster også så meget at man faktisk ikke før nu har formået at lave sorte tal på bundlinien. Men på lang sigt giver det så meget mening.
   Igen så kræver det kapital – og det har faktisk de store også svært ved at skaffe.

   Så igen jeg kan sagtens følge dig og bestemt også dine argumenter. Men jeg må bare sige at jeg alligevel ikke helt synes det holder, den med at det ikke er fair for de små. Jeg tror man vil blive overrasket over hvor mange personlige ildsjæle og investorer der er med inde over hos de store og hvor meget de virkelig kæmper også. Det er bare så nemt at tro at det også er meget nemmere ;0)

   Har også tit hørt den om den første million. Men en ting er hvad toplinien siger, en anden er bundlinien og i virkeligheden så er der ikke mange af de store der laver millioner på bundlinien ;0)

   Tak for din kommentar – vi må snart mødes til en gang god mad og vin igen? Det var top hyggeligt sidst.

   Kram fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneak Peek - molo SS16 Drop 1 - Kids