Op på hesten igen.....

Skilsmissejul / Sådan holder vi jul i år – 2020

skilsmissejulMin smukke adventskrans er lavet af Ourhouse i Holbæk.

Vores første skilsmissejul

I år er som sådan første jul vi holder skilsmissejul. Første år hvor jeg holder jul uden drengene. De skal nemlig holde jul med deres far og hans familie i år – præcis som vi plejede det. I år bliver det jo så bare uden mig.

Det har jeg i min omgangskreds fået rigtig mange spørgsmål til. For hvordan har jeg det egentlig med det.
Julen er det sidste jeg mangler at opleve som skilt. Jeg har klaret de fleste andre højtider, ferier og traditioner nu, men julen har jeg endnu ikke prøvet alene.

Jeg ville lyve hvis jeg ikke sagde, at det ramte mig hårdt. Som en sten i hjertet da det gik op for mig, at vi ikke blev sådan et skilsmisse-par der kunne holde jul sammen med børnene. Julen er ligesom den højtid der sådan for alvor kan gnide salt i det åbne forældre-sår der er omkring at have brudt en familie op. Forældre-sår fordi det nok er den største sorg i alt det her. Sorgen over at, man ikke formåede at bevare kernefamilie-konstellationen for sine børn.

Uanset hvor langt man så er nået i skilsmisse processen og hvor afklaret man er, så tror jeg altid den sorg vil være der.

Sådan fandt jeg ro med min skilsmissejul

Hen ad vejen, så synes jeg dog jeg er landet et sted hvor jeg faktisk glæder mig til julen i år. Jeg har accepteret, at det er sådan det er, og nok kommer til at være fremover. Netop som jeg havde fået af vide, at vi ikke kunne holde jul sammen – så faldt jeg over det her opslag fra Mette Helena. Det gav mig lige det spark i r…. som jeg havde brug for, for at ændre min indstilling. Den podcast som Mette Helena omtaler i hendes opslag, kan også varmt anbefales – specielt hjalp afsnittet som hun deltager i, mig personligt til at vende min indstilling. Find podcasten; “Delebarn” her.
Julen kan sagtens blive god, selvom den bliver noget andet.

I år holder jeg jul med mine forældre, min bror, min faster og min fætter. Vi bliver således 6 personer juleaften og jeg glæder mig.  Tid sammen med dem, som ikke kommer igen.
Tiden hvor man som skilsmisse forældre skal undvære sine børn, kan nemlig fyldes med skam, sorg og savn. Men jeg vælger som Mette Helena at se tiden som en gave.

Og drengene, de skal nok få verdens bedste jul med deres far og den del af deres familie.

Rigtig glædelig jul til jer alle – og uanset hvor du står i dit liv og hvordan du holder din jul, så er du aldrig alene.

skilsmissejul

Skilsmissejul

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Op på hesten igen.....