Mine tanker om den her blogverden og blogmediet generelt....

Historien om Pelle // Om at adoptere en hund

Erfaringer med at adoptere en hund

Da vi adopterede en hund

Måske ved du, at vi har haft 2 små gravhunde i knap 2 år. Den ene, Walther har vi haft siden den var hvalp mens Pelle var en adopteret hund. For små 2 år siden skrev en af mine følgere til mig på instagram om Pelle. Han havde mistet sin ejer, og stod nu til aflivning da han ikke havde et hjem. Og således tog vi Pelle til os i januar 2017.
De sidste knap 2 år har vi kæmpet for at give Pelle et ordentligt hundeliv her hos os, men i går måtte vi kaste håndklædet i ringen. Vi var simpelthen nødt til at give Pelle fred :0(

Vi har ikke før prøvet at tage imod en hund på den måde. En hund som manglede et hjem og som vi derfor tog til os selvom den havde nogle år på bagen. Der findes sikkert rigtig mange gode historie om det at adoptere en hund, men vores er altså ikke en af dem. Derfor vil jeg gerne dele, i tilfælde af, at der en dag skulle være nogle som overvejer at adoptere en hund.
Det er altså ikke altid det ender helt godt, og det kan være rigtig svært at overtage en hund på den måde.

→ LÆS OGSÅ: AT SIGE FARVEL TIL SIN HUND

adoptere en hund

Historien om Pelle

Pelle mistede sin ejer i januar 2017. En ældre mænd, som han havde levet med og som altså nu var gået bort. Da vi mødte Pelle var han en ekstremt ked af det, og nervøs hund. Han havde fået stesolid for at dæmpe det, og var i det hele taget bare ret sølle.
Hans alder passede perfekt med vores Walther. Walther var lidt over 2 år og Pelle 4 år gammel.

Vi besluttede os for at vi gerne ville tage os af Pelle, såfremt de to hunde kunne med hinanden. Og det kunne de, så allerede dagen efter vi havde mødt ham tog vi ham med hjem.

De sidste 2 år har vi kæmpet for at gøre Pelle til en rigtig familiehund her hos os. Problemet var bare at han havde så meget med i bagagen og var så nervøs og stresset en hund. Blev han udfordret på det, så bed han. Så det krævede en konstant opmærksomhed fra vores side af, for at undgå situationer der kunne få den side frem i ham. På sigt håbede vi på at kunne gøre ham så tryg, at det ikke var et problem.

I perioder havde han det rigtig godt, og det virkede næsten som om han var en helt normal hund.
Men Pelle var ikke en helt normal hund. Han havde så meget med i bagagen at uanset hvor meget vi arbejdede med ham, så kunne der opstå situationer hvor vi ikke kunne stole på ham.

→ LÆS OGSÅ: 2 HUNDE – 2 STØVSUGERE…..

De sidste måneder følte han sig mere og mere som herren i huset. Det udviklede sig til at det primært kun var mig han havde respekt for. Så når jeg ikke var hjemme, så respekterede han ikke hverken drengene eller Kasper. Prøvede de at tage fat i ham, så bed han dem.

Og det går bare ikke med en hund man ikke kan stole på. I virkeligheden har vi nok været for lang tid om at tage beslutningen. Men vi ville bare så gerne kunne hjælpe Pelle og give ham et godt hundeliv her hos os.

Hot spot hos hund

I sidste uge begyndte han pludselig at klø sig helt vildt på det ene bagben. Han kløede sig så meget, at han til sidst havde en helt bar plet på bagbenet. Vi måtte ikke komme i nærheden af ham, så bed han ud efter os og han fes rundt i hele huset konstant uden at kunne finde ro.

Det blev ligesom det der afgjorde det for os. Han viste nogle meget kedelige sider frem, og vi følte ikke at vi længere kunne kontrollere situationen.

Dyrlægen informerede os om, at skulle man få bugt med hans kløen, så skulle han vaskes 2 gange dagligt som minimum i 14 dage. Men hvordan skulle vi kunne vaske ham, når han ikke lod os komme i nærheden af ham.
Den eneste og mest fornuftige løsning var altså at give ham fred. Da vi fortalte dyrlægen om alle de andre problemer vi har haft med Pelle, så var der slet ingen tvivl.

Overvejer du at adoptere en hund?

Vi ærgrer os på ingen måder over, at vi gav Pelle en chance. Det fortjente han uden tvivl. Men havde vi vidst hvor stort et arbejde der kan være i at overtage en fremmed hund, så havde vi nok ikke gjort det.

Alligevel er vi glade for at have haft Pelle. Han har bestemt tilført vores familie meget godt, og vi havde håbet, at det havde endt anderledes. Men han fortjente bedre, og han havde i den grad bare fået en virkelig dårlig start på livet. Nogle oplevelser som han ikke kunne ryste af sig. Oplevelser der gjorde at han bare aldrig rigtig var tryg. Han levede med konstant stress og angst i sin lille hundekrop.
Det viste sig, at den ældre mand Pelle havde boet hos ikke var hans eneste ejer. Han havde haft flere ejere, og hvem ved hvad han har oplevet i sit korte hundeliv.

Hvis du overvejer at adoptere en hund, så overvej for både din og hundens skyld lige en ekstra gang. Er I parat til at opdrage på en hund som måske har noget med i bagagen I ikke kan kurere? Er I klar til at sagen får værst tænkelige udfald, og i måske må ende med at tilføre jeres familie en sorg fordi I må aflive den?
Får du den ide at I skal adoptere et dyr, så bør du genoverveje en ekstra gang. Sov på det og overvej også de dårlige forhold der kan være.

Søg evt. råd hos dyrenes beskyttelse, hvor du kan læse mere om at adoptere et dyr lige her.
Der kan bestemt også være lykkelige historier om at adoptere en hund. Jeg kender flere der har haft stor succes med det. Men det er hårdt arbejde at opdrage et dyr, og endnu hårdere når den kommer med en bagage.

Pelle - Adoptere en hund

R.I.P. Pelle (#pellegravhunden) – du var helt sikkert det hele værd og mere til <3
Vi håber du finder ro i hundehimlen <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine tanker om den her blogverden og blogmediet generelt....