Juni's mest læste

Hvad bruger en konfirmand sine penge på anno 2018?

Hvad bruger en konfirmand sine penge på

Nu kan jeg jo kun udtale mig, udfra vores erfaringer. Jeg skal jo passe på med at gøre mig klog på hvad ALLE konfirmander vælger at bruge deres penge på. Men jeg kan da ihvertfald fortælle lidt om hvad vores konfirmand har valgt at bruge sine penge på. Måske er du også nysgerrig for at høre hvad konfirmanden rent faktisk endte med at skrabe sammen ;0) Alt det vil jeg rigtig gerne dele, også for at få slået fast at det altså ikke er alle konfirmander der idag får 20. – 30.000 kr. i lommen, bliver hentet i en ferrari og derudover også får en vanvittig fest samt en rejse med sin familie efterfølgende. Sådan har det på ingen måde været her. Det er helt ok og helt normalt !

Sandheden er at dags dato, der har vores konfirmand brugt hver og én krone han fik til sin konfirmation.

Hvad investerer en konfirmand i

Hvor mange penge fik vores konfirmand så?

Det virker som om det sådan er det klassiske spørgsmål når man har en konfirmand. Det er lidt en konkurrence, hvem får mest og måske også bare fordi vi har et indtryk af at de her unge mennesker virkelig får mange penge mellem hænderne.
Julius havde selv en forestilling om at han ihvertfald ville ramme noget der lignede 20.000 kr. :0) Og de 20.000 kr. var faktisk allerede på en eller anden måde allerede formøblet oppe i hans hoved ;0) Ikke at der er noget galt med dem der gør. Ofte er det jo fordi der er en eller to i selskabet der giver en ret stor sum, f.eks. bedsteforældrene.

→ LÆS OGSÅ: “JULIUS’ KONFIRMATION – FEST I KONFIRMANDENS ÅND – DEL. 1

Julius ramte et beløb på lige over 12.000 kr. og fik stort set kun pengegaver til sin konfirmation. Det er jo bestemt ikke fordi det er lidt. Jeg synes faktisk det er et ganske fornuftigt beløb. Men 20.000 kr. som han selv havde regnet sig frem til han nok ville få, det fik han altså ikke 🙂

Den bedste trampolin på markedet….

En af de ting han ville have købt for pengene var en trampolin. Den bedste trampolin der efter sigende skulle findes på markedet. Han havde undersøgt i flere måneder inden, hvad størrelsen på fjedrene var, dugens hårdhed osv. Trampolinen stod i svimlende 12.000 kr. og kunne kun bestilles hjem fra Finland. Nu stod han så i en situation hvor han ville ende med at bruge samtlige penge på den + lidt til, og det havde han jo ikke lige regnet med.

→ LÆS OGSÅ: KONFIRMATIONSGAVEN TIL JULIUS // DET GAV VI HAM…..

Den første måned efter konfirmationen gik således med at overveje om han virkelig skulle bruge alle sine penge på sin drøm. Han var i tvivl, og jeg tror faktisk det var rigtig sundt for den endelige beslutning. Efter en måned svingede han lidt frem og tilbage. Ville på en måde rigtig gerne have den, og så alligevel ikke for så var alle hans penge jo væk. Han forsøgte at forhandle med os (eller primært med mig). Ville jeg evt. give halvdelen til trampolinen?
Det ville jeg ikke, men jeg har jo en indbygget forhandler i mig, så jeg udfordrede ham på det og vi havde mange diskussioner frem og tilbage. Hr. mand syntes det var dybt latterligt og blev på en eller anden måde mere og mere modstander af den trampolin.

Den endelige beslutning

Da Julius endelig var nået frem til en beslutning om at han altså gerne ville investere i den trampolin, så var Hr. mand imod. Så næste fase har været at få overbevist sin far om at det var en god ide. Argumenterne har været rigtig mange fra begge sider. Det største mod-argument har været det her med at Julius vitterlig ville bruge samtlige af sin penge på den trampolin, og altså ende med at tage på efterskole om 1 år. Ville han ikke højest sandsynligt fortryde når han kun kan få fuld glæde af den i 1 år?
Derudover så vejer den altså et kvart ton (helt seriøst, den vejer 250 kg.) og er pænt stor. Vi har ikke det største grundareal, så ville den være et kæmpe monstrum i vores forholdsvis lille have?

Sandheden er, at igennem de sidste 2 måneder har Julius været igennem den her proces. Han har lært lidt om selv at tage en beslutning om hvad man investerer i og han har i den grad lært lidt om forhandling. Men som du jo nok allerede har gættet så fik han sin vilje, og det her monstrum af en trampolin står nu i vores have :0)

Trampolin - Konfirmand

fjedrer - konfirmand

Trampolin - Konfirmand

Lykkelig konfirmandLykkelig teenager og konfirmand? Det tror jeg nok ;0)

Hvad er din holdning til hvad en konfirmand skal have lov at bruge sine penge på?
Må de helt selv bestemme og ville du sætte grænser for hvad din konfirmand måtte bruge sine penge til?

1 kommentar

  • Linda J

    Nu tyder det jo ikke på at det er et impulskøb, samtidig er konfirmationen jo et af de få tidspunkter, hvor man virkelig får pænt store gaver i den klasse, så det skal da nydes.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juni's mest læste