Jeg har sagt mit job op.....

Om halvanden år, så flytter han hjemmefra…..

Så flytter han hjemmefra....

Så flytter han hjemmefra….

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at jeg er kæmpestor fortaler for efterskoler. Jeg har selv gået på efterskole i 10. klasse og det samme har Hr. mand. Derfor har der heller aldrig været nogen tvivl for os, om hvorvidt vores børn skulle have samme mulighed hvis alt flaskede sig.

Julius er 13 år nu, går i 7. klasse og skal konfirmeres lige om lidt. Han blev skrevet op til tiende skoleår på efterskole for flere år siden. Han har svinget lidt imellem 2 forskellige efterskoler, så vi valgte derfor i sin tid at helgardere os og skrive ham op på begge.

→ LÆS OGSÅ: “EFTERSKOLE – SÅ ER JULIUS AFLEVERET…..”

Gymnastik – Er det for drenge?

Julius er en rimelig habil springgymnast (hvis I følger mig på instagram så var I nok ikke i tvivl). Det er faktisk den eneste sport han dyrker og han har gået til gymnastik hele sit liv. Her de sidste 2 års tid har han virkelig fundet sig selv i gymnastikken og har udviklet sig helt enormt. Det har faktisk været ret svært for ham at hvile i, at det var hans sport. Alle de andre drenge gik jo til fodbold, og det var han bare slet ikke til. De sidste 2 år, har han ligesom fundet en ro omkring sin sport og haft en del sejre i at opleve hvor god han faktisk er blevet til det.
Derfor så er hans valg af efterskole lige nu også koncentreret rigtig meget om de efterskoler der har gymnastikken i fokus.

Noget helt nyt er nu, at knægten også gerne vil på efterskole i 9.klasse. NIENDE KLASSE !!!!! Det er altså om 1,5 år – GISP altså! 9. klasse vil han tage på den ene efterskole og 10. klasse på en anden.
Mit hjerte er ved at briste af stolthed over det og omvendt er jeg også skræmt fra vid og sans. Tænk, at jeg har så stor en dreng, så selvstændig og fuld af gå-på-mod. Tænk at jeg sender mit barn afsted i en alder af blot 14-15 år……

Det er hamrende dyrt med et skoleår på efterskole, men da jeg er så stor fortaler for det, så har jeg også ret svært ved ikke at bakke op om hans ønske.

→ LÆS OGSÅ: “AKTIV EFTERÅRSFERIE PÅ VEJSTRUP”

Gymnastikefterskolen Stevns

De sidste halvanden måneds tid har vi siddet rundt omkring på Sjælland i diverse haller, hvor Julius skulle lave opvisninger. Det har medført, at vi har set en masse flotte opvisninger fra andre hold, herunder bl.a. efterskolernes. En efterskole der i den grad imponerede os i år var Gymnastikefterskolen Stevns.
Derfor har vi også valgt at søge en plads til Julius på Stevns i 9. klasse i skoleåret 2019/-20.
OG VI HAR FÅET DEN !!!!

Så som planerne er lige nu, så flytter Julius altså hjemmefra om bare halvanden år. I torsdags var vi til intromøde og Julius var ellevild. Han var faktisk klar til at blive dernede og kunne heller ikke dy sig for at gå ind og springe med de drenge der altså går dernede nu og er 2-3 år ældre end ham. Måske så I det på min instagram hvor jeg lagde lidt op i min story 😉
Det er selvfølgelig noget af en udskrivning at skulle have sit barn afsted i 2 år! Vi håber derfor på, at vi har råd til at hjælpe ham med at forfølge sin drøm. Så vi har altså pt. takket ja til pladsen. Pt. er de ialt 18 elever der skal gå i 9. klasse dernede. Resten af de ca. 180 elever, er altså 10. klasses elever.

Er der nogle af jer der har haft eller planlægger at sende jeres børn på efterskole i både 9. og 10. klasse?
Eller bare i 9. klasse?
Nogle der kan berolige mig med, at man som elev i 9. klasse er helt klar til at flytte mere eller mindre hjemmefra?

Så flytter han hjemmefra....Julius’ nye hjem om halvanden år – Stevns Gymnastikefterskole

5 kommentarer

 • Ann

  Jeg gik på efterskole i 9. Og 10. 9. Klasse var det fedeste år i mit liv, jeg gik også på Sorø gymnastik efterskole. 10. var også fint, det var på en anden efterskole, men det var godt nok mærkeligt at slutte et sted og så skulle starte et andet sted og det tror jeg stadig gjorde udslaget i at jeg enten skulle have haft valgt og blive 2. års elev i 10. På SGE eller have haft sprunget 10. over. Jeg håber virkelig også mine børn vil afsted på efterskole, når de når den alder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Som efterskolelærer kan jeg udtale mig … og tendensen er generelt, at færre vælger efterskole i 9. (måske nok fordi året er ret presset ift. fag + de vil gerne slutte med deres klasse i folkeskolen), men de der gør – og selv har valgt det – klarer det rigtig godt. De modnes helt vildt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annitta

  Min datter er på efterskole nu i 9. Kl. Hun var kun 14 da hun startede, det betyder intet, nu er de også flere på hendes efterskole (True North efterskole) som er jævnaldrende. Skolen har lige mange elever på både 9. og 10. klassetrin. Min datter har udviklet sig så meget både socialt, personligt og fagligt. Hun er stadig usikker på hvad hun vil i fremtiden men hun har valgt ungdomsuddannelse, efter det som hun føler er rigtigt for hende til næste år (HTX) og det er jeg ikke sikker på hun ville have gjort hvis hun var fortsat i sin gamle skole, for det er nørdet at være pige og så vælge det, men det er hun ligeglad med idag. Så jeg kan helt sikkert anbefale at man vælger efterskole allerede i 9. kl.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Min dreng er 14 nu og skal konfirmeres lige om lidt, lige som din. Han skal på topshøj (sorø gymnastik efterskole) i 10. klasse 20/21. Vi har også kigget rundt på en masse når han er til opvisning rundt i de forskellige haller, her er vores/hans valg faldet på sorø. Han har været til en del åben træning i ferierne på efterskolen. Han har ikke selv haft lyst til at skulle af sted i 9. klasse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Min store er lige nu I Barcelona med hans efterskole. Han går I 9 og bliver 2 års elev næste år.
  Min datter starter I 9 klasse på Bøvling til sommer. Hun er Tumbler, så en gymnastik skole var et must. Hun er skrevet op til Flemming I 10.

  Planen var kun 10 klasse. Men en fuldtidssygemeldt lillebror har ændret det meget. “Gevinsten” er et væsentligt større tilskud da 1 forældre til 3 børn hvornår en kræver 120 %. Jamen så giver det god mening for an kommune at hjælpe 2 velfungerende børn frem for at tabe dem. For at være storesøskende I det her er benhårdt!!

  Men ligger jeg årsagen til side. Det er genialt for ham at være afsted allerede i år. Han er vokset SÅ meget. Mest indeni… og det på trods af udenpå er 20 cm. Så min generte dreng danse og tale på en scene for ikke så længe tid siden. Hans karaktere er gået op ad og Han er super glad for den.

  Han er fra dec 01 så skoleudsat. Hvilket gør ham ikke er så meget yngre end de fleste. Modsat med min datter der kun er 14 når hun starter I et skoleår med kun 1 lille 9 klasse. Resten er I 10.

  Det Bliver underligt næste år. Med den begge afsted. Den store ser jeg meget lidt. Han bliver på skolen Eller tager hjem til venner. Men slet ikke I tvivl om det er det helt rigtige for den begge!!

  Yngstemanden er allerede skrevet op til storebrors( og min) efterskole. After søskende weekend stod det klart at der vil Han gå.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har sagt mit job op.....