Når tavshed er guld......

Konfirmation – Gaver….. Hvad giver man sit eget barn i konfirmationsgave?

Konfirmationsgave

Først og fremmest tusind tusind tak for alle jeres varme tanker og hilsner til gårsdagens indlæg. Det varmer utrolig meget, og jeg føler lige at jeg bør sige, at jeg og vi altså er helt okay <3
Stormen er reddet over, og vi har truffet de nødvendige valg der skulle til. Så vi er faktisk bedre end nogensinde, virkelig!

Jeg lover, at jeg nok skal komme ind på det, men ikke lige i dag hvor jeg føler der går lidt aprilsnar i den. Det ville simpelthen ikke være passende 😉
Så idag skal det handle lidt om konfirmation. Sådan en skal vi jo nemlig holde om mindre end en måned, hvor Julius skal konfirmeres.

→ LÆS OGSÅ: “KONFIRMATION TJEKLISTE – HVAD SKAL MAN HAVE STYR PÅ?”

Konfirmationsgave

Der er ingen tvivl om, at jeg personligt synes hele det her konfirmations ræs er blevet kørt lidt op det seneste årti. Eller måske var det også lidt et ræs da vi selv blev konfirmeret for 25 års tid siden.
Det jeg mener er bare, jeg husker da ikke at vores forældre hyrede en limousine til at hente os fra kirken?

Anyway, Julius bliver altså ikke hentet i en limousine og jeg har hele tiden joket med at han kunne blive hentet i en trillebør……

Konfirmationsgave

Meeeennnn, vi er faktisk blevet i tvivl om det med gaver. Altså gaven man giver sit eget barn der skal konfirmeres. Derfor tænkte jeg, at jeg gerne vil høre jeres holdninger til emnet.

Hvad giver I jeres eget barn i konfirmationsgave? Giver I ham/hende noget overhovedet?
Og hvis I nu ikke er nået dertil endnu, kan I så huske hvad I selv fik af jeres forældre da I blev konfirmeret?

Vi skal holde fest for de nærmeste, både venner og familie. Vi bliver vel omkring 35 mennesker ialt, hjemme i vores egen have. Men altså en fest koster jo også at holde, alligevel tænker jeg, at man vel næsten oveni hatten også bør give sit barn en gave?
Der er i hvertfald flere der nu har spurgt os: “Nå, hvad giver I ham så selv i konfirmationsgave?” Og ved I hvad, det ved vi faktisk ikke. Vi er faktisk i tvivl om han overhovedet skal have noget…..

Holdninger til det med gaver

Hr. mand og jeg har helt og aldeles forskellige holdninger til det med gaver. Jeg elsker personligt at give gaver, og selvfølgelig elsker jeg også at få dem ;o) Hr. mand er faktisk mere eller mindre ligeglad. Han kommer fra en familie hvor de først fik gaver fra deres mor og far da de var fyldt 18 år. Indtil da fik de nemlig af alle andre i omgangskredsen. De har ikke manglet noget, så beslutningen lå helt og aldeles i at undgå den overflod der ville være af gaver.

Når det så drejer sig om vores egne børn, så har Hr. mand og jeg altid diskuteret hvorvidt de skulle have gaver eller ej. Og hvis jeg så har fået overbevist ham om, at det skulle de, så var næste problem så størrelsen heraf. Jeg har typisk en tendens til at have en langt højere beløbsgrænse end Hr. mand på den konto.

Lige med konfirmationen er vi begge to faktisk i tvivl. Både om han overhovedet skal have gave oveni festen, hvor stor en sådan eventuelt skal være, og hvad det skal være…….

→ LÆS OGSÅ: KONFIRMATION – INVITATION / SÅDAN SER VORES UD.

Min konfirmationsgave fra mine forældre

Vi er begge konfirmeret. Hr. mand fik en rejse til London med den ene af hans forældre (hans mor). Ren enetid, og noget jeg synes er en rigtig god ide. Den kunne jeg sagtens finde på at kopiere bortset fra, at jeg gerne vil afsted med ham hvor vi alle 3 er afsted 😉 Man skulle jo nødig gå glip af noget?

Da jeg blev konfirmeret fik jeg en spritny cykel af mine forældre. Faktisk har jeg måtte høre mine forældre hvad det nu var jeg fik dengang, for jeg kunne simpelthen ikke huske det….. UPS!

Jeg har hørt flere variationer af konfirmationsgaver, men jeg synes stadig jeg mangler inspiration. Så jeg håber virkelig I vil hjælpe mig/os her.
Hvad giver I jeres eget barn i konfirmationsgave og hvad fik I selv af jeres forældre dengang I blev konfirmeret?

Skriv gerne i kommentarfeltet herunder, evt. som anonym hvis I har brug for det 😉 Eller I kan skrive en kommentar på bloggens Facebook side LIGE HER.

Konfirmationsgave

Sidst vi så ham i jakkesæt 😉 Mini Julius til vores bryllup i 2007.

12 kommentarer

 • Clement

  Men det er ikke alle der har så rig en familie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Her får konfirmanden en fest (50 gæster, holdt ude) og så får han 5000 i gave af os forældre. Han er en fornuftig dreng, så jeg vil skyde på at pengene kommer til at stå på kontoen indtil han skal tage kørekort.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Vi har ladet konfirmanden vælge mellem “stor fest og stor gave-ting” eller “lille fest og rejse med far eller mor”. Begge vores ældste har valgt den sidste model og far og søn er netop hjemvendt fra en uge i Tokyo. De havde en fantastisk tur og i modsætning til så mange andre ting kommer han helt sikkert til at huske denne tur resten af sit liv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg gave min datter gavekort til en hest og til udstyr(sadel, tøjler osv.) og så fik hun sin første sut forsølvet, sin første tand lavet til et smykke vedhæng til en halskæde, hun fik en konfirmationsbog (her har alle gæster skrevet, der står menuen, gaverne, korte og telegrammer er vedlagt, sange og taler er gemt og så et hav af billeder.
  Forud for konfirmationen var vi en dejlig tur i Polen, her fik vi slappet af og shoppet konfirmationskjole og Blå mandags tøj.
  Så var selve festen også en stor gave, ingen særlig kørsel med levende musik til festen og det var alle pengene værd.
  Jeg håber I finder gode gaver til jeres søn, prøv med både lidt personligt og lidt andet.
  I sin tid fik jeg selv en læderjakke med nitter (stort hit dengang) og jeg fik en P plade spiller og penge.
  Hilsner og en god påske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Her får tøsepigebarnet en tur til London med far af hendes far og jeg. Af hendes mor får hun en iPhone. Vi holder festen sammen og der bliver vildt mange, med både din, min og vores familie, så håber kommer hun bestemt ikke til at mangle. Vi har vægtet oplevelsen sammen med far alene, da det i dagligdagen går meget op i mindre søskende her og der og alle vegne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maybrit

  Jeg synes ikke som sådan at festen er en gave i sig selv – størrelsen på selve festen kan fint skrues op el ned i forhold til en snak med konfirmanden og budgettet. Men jeg i hvert fald selv stadig give mine børn en gave. Jeg fik dengang (for cirkus 16 år siden 🙄🙈) 5000kr af mine forældre og det var klart den største gave. Jeg kan godt lide tanken om en oplevelsesgave; kunne enten være noget i forbindelse med en interesse barnet har 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Luise

  Jeg fik 5000kr i gave og en fest på hjemme adressen. Og det tænker jeg at kopierer, evt at holde det ude, så jeg kan nyde min datter den dag, fremfor at stå for meget i køkkenet. Mon mand mener gaven skal være større pga nutiden, men det er jeg ikke enig i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan Juul

  Vi giver min søn 10.000 kr. hver. Vi er skilt på 9. år, og holder festen sammen. Af de 20.000 kr. skal min søn selv betale festen inkl. alt. Dvs. tøj, mad osv. Han fik valget mellem en stor fest og en mindre gave eller selv at administrere pengene – med mor som torvholder, og det fungerer fint. Han får en rigtig god fornemmelse af hvad tingene egentlig koster, og om invitationerne skal købes på nettet eller nogle hjemmelavede som koster gratis er lige så fine. Og ligeså med tøjet. Han tænker sig lige om en ekstra gang 😊
  Til min egen konfirmation fik jeg fin fest på dyr restaurant og ny SCO cykel 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Marie fik en tur med mor til Paris og London – fed oplevelse med kultur i Paris og shopping/musical i London og spændende togtur mellem de 2 byer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Vi giver personlig udvikling for teenagere. Troede egentlig vi var ude i en iPhone, men hun ønsker sig faktisk det samme som storesøster. En uge på true north. Det kan virkelig anbefales, de vokser umådelig meget på de fem dage det varer og selv on det er mange penge er det en gave for livet,
  Mange af os stifter først bekendtskab ned personlig udvikling når vi rammer arbejdsmarkedet men det er der også brug for som teenager. At mærke at man ikke er den eneste med problemer, at åbne sig op og være sårbar og lære hvordan man kan navigere i livet er vigtige egenskaber. Så egentlig er jeg glad for at det er ønsket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg synes også, at det er svært. I princippet synes jeg, at festen bør være gaven! Det er en flot gave i sig selv – og en større udskrivning for forældrene. Men men… jeg ved jo også, at der er en forventning om en forældregave. Det fik jeg da også selv. Jeg fik heller ikke “kun” (!) festen af mine forældre.
  Men mange børn “mangler” ikke ligefrem noget i dag. Flere har både mobil, computer, cykel og andre større ting… Så hvad er der tilbage at give? Måske hvis konfirmanden har en særlig hobby/sportsgren, så kan man give udstyr hertil?
  Vi er ude i måske at give en oplevelse til konfirmanden = alenetid med forældre. Det har stor værdi for konfirmanden, da der er to yngre søskende, der “hele tiden” tager megen opmærksomhed. Måske bliver det en weekend alene med forældre i Berlin? Det er ikke helt afgjort endnu! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når tavshed er guld......