De 3 mest læste 2017

Konfirmation tjekliste – Hvad skal man have styr på?

konfirmation tjekliste

Vi kommer ikke udenom det. Vores unge mand skal holde konfirmation om mindre end 4 måneder – ja faktisk er vi snart meget tæt på, at der kun er 3 måneder til !!! GISP jeg synes det er vildt.

I den forgangne uge har vi været til forældremøde i menighedshuset, hvor alle detaljer om den store dag blev gennemgået. Det er altså lidt vildt, at vi nu er nået dertil hvor vores førstefødte skal KONFIRMERES!
Misforstå mig ikke, vi glæder os helt vildt og Julius er meget engageret i projektet.

Måske er I andre der også har konfirmation på programmet i år?

Konfirmation tjekliste

Vi synes selv vi har sådan nogenlunde styr på det indtil videre, men det er klart de næste uger og måneder, at det hele skal gå op i en højere enhed.

konfirmation tjekliste

– Konfirmation / Non-firmation?

Julius har slet ikke været i tvivl. Han skal have en kirkelig konfirmation, og det må jeg indrømme at vi faktisk er stolte af at han har valgt. Jeg ved ikke hvordan vi havde håndteret det hvis det ikke blev en kirkelig konfirmation. Om vi rent faktisk så havde holdt en fest?
Men heldigvis har det ikke været nødvendigt for os at tage stilling til. Den unge mand var slet ikke tvivl.

– Selskabs- / Festlokaler

Her indrømmer jeg gerne at jeg ret hurtigt gik lidt kold. Det virker som om, at man skal være ude 2-3-4 år før konfirmationen i forhold til at leje lokaler ude. Så lang tid før, anede vi jo reelt ikke om knægten ønskede en konfirmation.
Så stædig som jeg er, så nægtede jeg at gå ud og booke et eller andet, bare fordi……

Derfor er vi faktisk endt med at holde konfirmationen herhjemme. Tænkte i starten at det var det nemmeste, men tror nu alligevel der er pænt meget at holde styr på i den anledning…..
Vi har lejet festtelte hos dem her, som også hjælper os med alt service, gulv til teltet, evt. varmekanoner, stole og borde, ekstra køleskabe til drikkevarerne osv. Ja sågar en slush-ice maskine har vi lejet af dem 😉

– Dato for konfirmationen

Vi har vist datoen i et godt stykke tid. Her i området bliver man konfirmeret i klasser. Dvs. Julius skal konfirmeres med hele sin klasse. De skal konfirmeres St. Bededag, som altså i år er d. 27. april.
Man kan godt vælge andre datoer, eller rykke så man bliver konfirmeret med en anden klasse end sin egen. Vi har valgt at holde fast i den 27. april, selvom det så betyder at vi ikke kan være med til konfirmation hos vores venner som har barn i samme klasse – og omvendt kan vi jo så heller ikke have dem med til Julius’ fest.

– Gæsteliste

Allerede i sommer, da vi var på ferie i Sydfrankrig lavede Julius en liste over dem han gerne ville have med. Han har i første omgang selv fået lov at noterer ned hvem han gerne vil have med. Det er jo hans fest, og derfor synes jeg også det er vigtigt at han selv har en ide om hvem han gerne vil have der kommer med.
Heldigvis var han ret spot on i forhold til hvad vi selv havde forestillet os 😉
Jeg tror vi ender med at inviterer små 50 personer til festen. Så med afbud er mit, bud at vi bliver et sted mellem 40 og 50 personer.

– Invitationer

Vi er i fuld gang med at lave invitationer. Mit håb var faktisk at have dem ud her i starten af året, men det når vi ikke. Pludselig skete der så meget, at projektet blev sat lidt på pause.

→ LÆS OGSÅ: “Livets op- og nedture”

Heldigvis har jeg hele tiden haft en ide om hvordan de skulle være, og så har jeg allieret mig med dygtige Maria. Hun sætter det hele op grafisk for mig, og forhåbentlig er vi klar til at sende invitationer ud i løbet af ganske få uger.

– Konfirmationsbudget

Budget har vi som sådan ikke lagt endnu…. Det burde vi faktisk nok.
Vi har en ide om at der ikke bare skal spenderes, og forsøger at holde det hele inden for rimelige rammer. Der er en del løse ender stadig, sådan rent budgetmæssigt. Vi vil gerne holde os under 50.000 kr. inkl. alt – også tøj osv. Det er stadig realistisk.

– Catering / Mad til konfirmationen

Heldigvis har vi en god ven som laver fantastisk mad, og som vi har booket til opgaven.Vi mangler dog stadig at sammensætte menu. Det skal vi snart have styr på 😉

– Serveringshjælp

Maden bliver en form for buffet, som anrettes inde i vores køkken. Vi har allerede hyret 2 piger til at komme og holde styr på køkkenet under festen.

– Konfirmationskørsel

Her har jeg egentlig den holdning at Julius kan blive hentet i en trillebør….. Ej spøg til side. Jeg synes bare det stikker helt af her, med konfirmander der skal hentes i ferrari, helikopter mm. Dér må jeg bare tilstå at vi slet ikke er.
Men Julius har selv taget initiativ her, og spurgt hans morbror (min bror) om hjælp.

konfirmation tjekliste

Hvad vi stadig mangler…..

Der er stadig en del vi mangler at have styr på, så for at gøre tjeklisten komplet, så er følgende også med i vores planlægning:

– Tøj til konfirmationen

– Hvem skal med i kirken?

– Skrive ønskeliste

– Borddækning

– Drikkelse

– Arrangere underholdning

– Udpege toastmaster

– Konfirmationsfoto

– Tale / Sang til konfirmanden

– Blå mandag

– Takkekort

 

Er der mon noget jeg har glemt at tage højde for?

 

4 kommentarer

 • Hvor vildt du har sådan en stor søn, Pernille. Det ser du jo slet ikke ud til at have. Sejt!
  Rigtig god mandag 😉
  Kh C.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Åhh hvor er du sød Camilla <3 Ha ha.
   Vi fik Julius da jeg var 25 år, så ja, den er sgu god nok 🙂
   Men TAK for den kommentar – den var dejlig at modtage <3
   Kram fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hvor spændende og sikke en flot ung frisk fyr I der har:-)
  Må jeg anbefale levende musik til festen, det gør det hele meget mere personligt og festligt og stemningsfyldt.
  Vi havde en dygtig mand med instrumenter, han gjorde bare så stor en forskel under middagen og til sange og taler og siden til dans og hygge.
  God fornøjelse med planlægningen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak <3
   Ja musik, det skal vi da også have styr på. Hmmm måske levende musik, men tvivler at det er det Julius vil have. Tror vist mere han er til noget med en god pas og elektriske lydeffekter….. HA HA HA
   Tak for input – det er værdsat.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 3 mest læste 2017