Thailand 2017 - Day 20

Hvilke bil skal jeg have? Leasing eller køb?

Hvilke bil skal jeg vælgeMin tro følgesvend de sidste 3 år. 150.000 km har vi
sammen
tilbagelagt i Boozt’ tjeneste de sidste 3 år.

Det er virkelig gået op for mig, hvor priviligeret jeg har været de sidste år med firmabil i forbindelse med mine job. Specielt mit sidste job hos Boozt (Reklame link), var særlig fordelagtigt, da det gav mig mulighed for at køre på svenske plader.

Nu står jeg jo så i den situation at jeg ikke længere er fastansat nogle steder og blot er mig selv. I den grad skræmmende, men uden at have set mig om så er der faktisk allerede gået knap 4 uger.
De første 3 uger havde jeg stadig min firmabil fra Boozt (Reklame link), men her i onsdags der afleverede jeg også den. Så nu er den helt store biljagt gået ind, og hold nu op en jungle for hvilke bil skal jeg lige vælge og skal det være leasing eller køb?

Hvilke bil skal jeg have?

Vi spænder vidt. Alt fra Fiat 500 og til en BMW 4-serie bliver overvejet. Intet ryger under tilfældighederne, og struktur freak som jeg er så er der lavet regneark med alle detaljer på hver enkelt bil vi overvejer.

Sagen er den at vi jo bor forholdvis langt ude og derfor ikke kan undvære en bil. Hr. mand har firmabil, men den er på papegøje plader og derfor kun med 2 sæder. Vi er nødt til at have en bil, hvor vi alle 4 kan være i, og der brugte vi jo altså tidligere min firmabil.

Hvilke bil skal jeg haveMin brors Mini Cooper som vi lige midlertidig har lånt.

Mini Cooper

Min bror har været så sød at lade mig låne hans Mini Cooper her til en start. Den vil han rigtig gerne sælge til os, og den er klart også en del af overvejelserne. Ulempen er at selvom den er 7 år gammel, så er den stadig oppe i en pris hvor man ikke kan kalde den for en billig løsning. Samtidig så er den lille og skal vi tage den lille løsning så skulle den klart også være mere økonomisk.
Vi tog en tur i den, den anden dag alle 4 og det er altså begrænset hvor behageligt det er på bagsædet for specielt Julius som er ligeså høj som Hr. mand efterhånden.

Fordelen er at den er super lækker og faktisk ret lækker at køre i. Den har en masse udstyr, feks. automatgear, klimaanlæg, bluetooth osv. Selvom den ikke er helt billig, så er det måske stadig en forholdsvis fornuftig løsning. Vi er nødt til at købe den og der ved man jo aldrig helt hvad der løber på i vedligehold og reparationer.

Hvilke bil skal jeg have

Fiat 500

Som et alternativ til Mini Cooperen har vi overvejet en Fiat 500. Det ville i så fald være den helt skrabede model, som rent økonomisk ville være virkelig god. Vi er igen nødt til at købe den, men satser på at ville kunne finde en brugt til et sted mellem 50.000 – 75.000 DKK.
Forsikring er billig og ligeledes vægtafgift osv.

Ulempen er stadig at vi får virkelig svært ved alle 4 at drøne rundt i den, da børnene ikke er helt små mere.
Jeg kunne sagtens se mig selv drøne rundt i en Fiat 500 og jeg har faktisk været ude at tage en prøvetur i en og er overrasket over hvor fint den faktisk kører. Men det trækker virkelig ned at det som sådan ikke er den familiebil vi faktisk er ude efter.

Men fin er den da ;0)

Nå det blev altså lige lidt længere end jeg lige havde i tankerne med det her bil indlæg, så jeg deler lige indlægget op og kommer med en fortsættelse i morgen…..

Vigtigst af alt, så er vi endnu ikke nået til en endelig afgørelse, så har I gode råd eller tip så skriv endelig løs i kommentarfeltet ;0)

?? Fortsættelse følger……

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thailand 2017 - Day 20