Bumser og hvordan vi forsøger at komme dem til livs

Projekt Nyt Køkken #4 – Næsten færdige

Nyt køkkenNyt køkkenIntegrerbar stikkontakt fra Evoline // Stenvæg lavet af sten fra GamleMursten.dk
Mit fine billede på min iphone har jeg fået af søde Tine fra Detbedstejegved.dk ;0)

Nyt køkken

Vi kan nu endelig sige at vi stort set er færdige med vores projekt nyt køkken. Det er ganske ganske lidt vi nu mangler for at være helt i mål, og derfor har jeg ikke kunne modstå at skyde et par billeder af det nye køkken her i weekenden.

Det bliver et lidt billede tungt indlæg, men jeg syntes det kunne være meget sjovt at sætte billederne op som før- og efterbilleder til de billeder jeg viste jer af vores gamle køkken i dette tidligere indlæg.
Det er en ret voldsom forandring der er sket, og et helt helt andet køkken vi har fået ligesom rummet har fået et helt andet udtryk. Vi er selv vilde med resultatet, og så glade for at vi endelig fik taget os sammen og lavet det køkken vi længe har drømt om.

Før I kigger videre på billederne i dette indlæg, så bør I næsten lige læse med i de tidligere indlæg om vores køkken projekt:

#Projektsøelarsenkøkken

Nyt køkkenNyt køkken

Første billede som køkkenet så ud fra samme vinkel inden vi gik i gang :0) Vildt ik’?
Køkkenet er fra Designa og hedder Zega som vi har valgt i sort og hvid eg.
Bevidst havde vi valgt at have vand og kogeelement samme sted i køkkenet som det tidligere køkken. Pga. vores dårlige erfaringer med renovering og udbygning, så har hele projektet båret præg af, at vi ikke ønskede at skulle bryde mere end højest nødvendigt ned.
Jeg synes alligevel at billederne taler sit tydelige sprog og, at man ret tydeligt kan se, at vi har fået et helt andet rum.

Nyt køkkenNyt køkken

Som I kan se på de to billeder herover, så har vi nu et meget mere rydeligt køkken. Det nye køkken er kæmpe stort, men det er simpelthen så rart, at vi kan gemme alt rodet væk.
På det nye billede kan I også se en af de detaljer vi desværre stadig mangler. Vi mangler nemlig fronterne til 2 skabe i den ene side. Opmålingen nede på den side af køkkenet, havde nemlig slået fejl, så det er den største synder i, at vi ikke er blevet færdige før.

Heldigvis havde Designa stået for den del, og tog med det samme fuldt ansvar for fejlen. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, og det har været virkelige frustrerende tidsmæssigt, men jeg må altså sige, at jeg synes Designa har behandlet os helt fantastisk. (Og nej det bliver jeg på ingen måde betalt for at skrive). Min værste frygt var nok, at vi igen stod som det svage led, med en kæmpe uforudset regning og det har vi altså alligevel slet ikke oplevet.

Nyt køkkenNyt køkken

Køleskabet er ikke på sin gamle plads mere :0)
Og læg lige mærke til den nye vask kontra den gamle. Jeg ved slet ikke hvordan jeg har levet med så lille en køkkenvask :0) Men det er altså en befrielse af have så stor en køkkenvask nu. Derudover har vi fået en Quooker – og tænk det var jeg slet ikke klar over, at vi manglede :0) Nu ved jeg slet ikke hvordan vi har kunnet leve uden.Nyt køkkenNyt køkken

En detaljer som vi desværre ikke kunne komme udenom var, at vi måtte erstatte en havedør med et vindue. Vi brugte faktisk aldrig døren, så grunden til at jeg siger desværre her var, at det faktisk var en af de største nedbrydninger og erstatninger i forhold til, at undgå at lave for meget om i eksisterende installationer.
Ved siden af døren var også en radiator, og den gav os nok de største hovedpiner. Vi vidste nemlig, at vi ville lave køkken hele vejen hen ad den væg fra start af. Så den radiator var vi ligesom nødt til at finde en løsning på.
Løsningen er blevet, at radiatoren nu er nedlagt, men erstattet af en radiator som er installeret i selve soklen på køkkenet. Så varmekilden i rummet er intakt.

Nyt køkkenNyt køkken

Tidligere havde vi en halvmur som skilte spisestue, TV stue og køkken ad. Den har vi revet ned og nu er spisestue, TV stue og køkken blevet til ét stort køkken.
Alle vores hårde hvidevarer er fra Siemens, pånær vinkøleskabet som er et Designa har fundet til os.
Jeg havde fra start ønske om at have 2 ovne, og det har jeg fået. Den ene er en kombi ovn med dampskud, og den anden er en kombiovn med Mikrofunktion. Begge ovne har homeconnect, som er sådan at man kan styre dem via wifi. Det er totalt lir’ og jeg skal ærligt tilstå, at jeg ikke har fået sat mig ind i det endnu…..

Nyt køkkenNyt køkken

Spisestuen er nu langt mere en del af selve rummet og ikke så isoleret fra køkkenet. Dertil har min bror lavet det smukkeste plankebord til os ud af massiv eg. Det er simpelthen så smukt og passer perfekt til rummet. Det er 4 meter langt :0)

Vores køleskab er blevet integreret i det nye køkken og er i den anden ende af køkkenet nu, hvor vi har de 5 højskabe. Der har vi nu også en integreret skabsfryser, som vi før havde stående i vores gang.

Nyt køkkenNyt køkken

Lamperne er fra Nordal, hvor vi havde de 2 lamper i forvejen og det er heldigvis lykkedes mig at støve en mere op. 2 lamper var simpelthen ikke nok til et 4 meter langt bord.

Spisebordsstolene skal også erstattes. Stolene vi har nu, er jeg aldrig rigtig blevet glad for (Total luksus problem – I know), så vi har erstattet dem med de her istedet. Vi har bestilt dem i fuldbetrukket sierra læder, hvor de 7 af dem er cognac farvede og de 3 i helt sorte. Jeg håber lidt de giver det perfekte kontrastfyldte look til det ellers ret sorte og hvide.

Nyt køkkenNyt køkken

Som I kan se så roder vi stadig lidt med malergrej og køkkenelementer i kasser. I morgen får vi montør på igen og forhåbentlig for sidste gang, så der forsvinder køkkenelementerne forhåbentlig :0)

Derudover kan man på ovenstående billede lige spotte en gammel vintønde som vi har købt. Den skal vi lige have fundet ud af hvordan vi arrangerer :0)Nyt køkkenNyt køkken

Fjernsynet har vi taget helt ned. Vi havde en regel om, at det ikke skulle være tændt når vi spiste aftensmad og alligevel gav det bare rigtig mange konflikter om hvorfor det ikke måtte tændes. Nu er det der ikke og det giver faktisk en ro, så vi overvejer slet ikke at sætte det op igen. Vi har nogle helt andre og dybere snakke nu når vi er samlet rundt om bordet, og det er altså meget rarere end at have et ekstra fjernsyn.

Nyt køkkenNyt køkken

Vores gamle vitrineskab med glasfronter har jeg solgt. Både fordi vi ikke længere havde brug for den ekstra opbevaring, men også fordi jeg ikke syntes det passede ind mere.
Nu skal vi “bare” have erstattet rodet dernede i den ende, med en eller anden form for opstilling med vores vintønde.

#Projektsøeplankebord

Plankebord

En af de detaljer som jeg er aller mest glad for og ikke mindst stolt af, er vores nye spisebord. Det er min bror der har lavet det helt fra bunden af. Det er 4 meter langt og ca. 1 meter bredt. Plankerne er 60 mm tykke og er boltet sammen med håndsmedede bolte som min bror selv har lavet i hånden. Bordet fortjener sit helt eget indlæg, så det får det ;0)

Hvad synes I om forvandlingen? Den er stor ik’?

 

 

3 kommentarer

 • Line Myhre

  Hvor ser det altså bare super-lækkert ud Pernille? Og sikke en vild forvandling?? Stort tillykke herfra – vi glæder os til at se det “live” ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe forandring, det er virkelig lækkert! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak Michala – inviterer gerne på en kaffe hvis du kan finde helt herud på landet 😉
   Kram fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bumser og hvordan vi forsøger at komme dem til livs