Teenageren #1

Må forældre være med når skoledagen begynder?

forældre

Jeg har længe fulgt debatten omkring skolen og hvor stort et problem det er, at forældre tilsyneladende ikke kan give slip på deres børn om morgenen. Jeg kommer sgu nok til at skille vandede med det her indlæg, men nu ligger det bare så latent i mig, at det må ud 😉

Igen i dag stødte jeg nemlig på en artikel om emnet lige her. Endnu engang en forældre kritisk artikel :0) Guderne må vide at det ligesom er en trend for tiden – mon der overhovedet er noget som vi forældre mon kan finde ud af at gøre rigtigt? Jeg kan faktisk godt blive i tvivl.
Artiklen jeg faldt over idag, var faktisk ikke decideret med emnet omkring hvor stort problem dette fænomen er for skolen og ikke mindst lærerne – men en ganske simpel undren fra ja, en mand der ikke selv har børn men skulle følge sin niece i skole.
Men kigger man på kommentarfeltet her på avisens Facebook, så vil man hurtigt se hvor stort et problem dette er for lærerne og skolen.
Så gud ske tak og lov for, at der findes folk som ham der har skrevet denne artikel. Verden vil helt sikkert være et meget bedre sted, rent forældremæssigt den dag han er blevet far (ironi kan forekomme).

forældreBilledet her er lånt fra drengenes skole – Fårevejle Fri- og efterskole

Forældre der ikke kan give slip

Der er 2 ting her jeg ikke helt forstår. Det første er helt klart hvorfor man har et behov for at iscenesætte sig selv på den måde, som værende bedrevidende end alle andre.
Personligt følger jeg heller ikke mine børn i skole, bærende på deres tasker. De får gud hjælpe mig også selv lov at cykle i skole, og de har altid selv sørget for at hænge deres tøj på plads, pakke deres taske og selv bærer deres taske ind.
Men jeg har så absolut intet behov for at kritisere eller pointere hvor forkert alle andre gør det. Det er IKKE mit ansvar, og jeg kan undrer mig, men jeg føler vitterlig ikke et behov for at nedgøre andres beslutninger.

For det andet, så må jeg altså indrømme at jeg bare ikke forstår hele den her teori med at forældre for alt i verden skal være langt væk fra ungerne i det sekund klokken ringer.
Som jeg fortalte om, for knap 1 års tid siden, så valgte vi at rykke vores børn i friskole. Det gjorde vi sidste år. Det gjorde vi af flere grunde, og hvis man har lyst kan man læse lidt mere om det her: Fra folkeskolen til privatskole

Vi er simpelthen så ovenud begejstret for friskolen og det har været den helt rigtige beslutning for os. Vi har som forældre en drøm om at begge vores drenge skal på efterskole i 10. klasse trin (JA vi sender dem sgu væk i et helt år når de er 16 år – vildt ik’?). Både min mand og jeg er gamle efterskoleelever, og det var ubestridt det bedste skoleår i hele vores skolegang. Jeg har dog til tider været i tvivl om begge vores drenge ville få glæde af et efterskole ophold, men efter vi har rykket dem på friskole må jeg indrømme at nu er jeg ganske optimistisk på begges vegne.
Friskolen som vores drenge går på, er meget efter de grundtvig koldske værdier, og det er efterskoler lige netop også. Hver morgen starter børnene morgenen med fælles morgensang i skolens multisal – og tænk sig, her er forældre velkommen til at deltage. Ja, du læste rigtigt – skolen opfordrer ligefrem forældrene til at blive og deltage ;0)
Er det forstyrrende? Ikke spor – tværtimod. Ungerne elsker det, forældrene elsker det og skolen er stor fortaler for at involvere forældrene. Jeg kan personligt slet ikke sætte ord på hvor glade vi er for at vi rykkede vores børn på friskole.
Hvornår og hvorfor var det, at det skulle blive et problem at forældre involvere sig?

Ser jeg forældre der bærer deres børns ting ind hver morgen?
Ved I hvad det gør jeg sgu sikkert nok, men jeg ligger ikke mærke til det og hvis jeg gjorde, så havde jeg ikke noget behov for at nedgøre eller pointere over for hele omverdenen hvor forkert det var ;0) Vigtigst af alt, så ville det ikke være noget som på den måde ville ødelægge min dag, eller min tro på at forældre i virkeligheden gør det bedste de overhovedet kan <3

1 kommentar

  • Rikke Bech-Nielsen

    Som udgangspunkt er jeg enig med dig. Hver familie sin måde at gøre tingene på. Jeg arbejder på en folkeskole som også har morgensang hver morgen, hvor forældre kan deltage. Rigtig god start på morgenen for alle. Der hvor jeg synes det kan blive svært er, når forældre vil med ind i undervisningen i klassen. Grunden hertil er, at vi i dag har rigtig mange specialbørn i klasserne grundet inklusion. Dels forstyrrer det disse børn, at der er voksne derinde, som ikke plejer at være der og dels kan jeg være bange for, at disse børn bliver udstillet. Så medindflydelse for forældre til en vis grad er jeg tilhænger af.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teenageren #1