SÅ ruller bussen - Særligt Sensitive Børn

Vi er alle sammen opmærksomhedskrævende Curlingforældre !

Curlingforældre

Åhh gud, hvor havde jeg dog ikke forestillet mig at debatten om Særligt sensitive børn ville tage sådan overhånd, da jeg stillede op i Berlingske og åbenbart fik sat en mindre lavine igang da jeg efterfølgende også stillede op i Go’ Morgen Danmark.

Meningerne om Sensitive Børn og ikke mindst deres tilsyneladende curlingforældre er åbenbart mange og desværre er debatten også blevet ret unuanceret har det vist sig. Det virker til, at den vinkel der giver mest og skaber mest omtale er hvis vi kan omtale forældre til Særligt sensitive børn som curlingforældre. Det er ret ærgerligt at debatten bliver så unuanceret og kritisk, for de udtalelser og interviews jeg stod frem med synes jeg jo så langt fra minder om de holdninger der påstås at vi forældre har?

Jeg er blevet kimet ned af journalister fra nærmest hele Danmarks samlede mediestab, og omend jeg sætter pris på den fokus der er skabt på emnet, så har jeg personligt valgt at trække mig fra debatten. Det gjorde jeg helt naturligt da henvendelserne drejede sig mere og mere ind på os personligt og specielt direkte på Lucas. TV stationer der gerne ville komme og filme hans hverdag og ligefrem interviewe ham om emnet. Come on – vi taler her om et barn på sølle 9 år som ikke og aldrig nogensinde selv har været bevist om, at der er noget der hedder særligt sensitive børn.

Curlingforældre?

Jeg står ved alt hvad jeg har sagt og har fortsat præcis de samme holdninger til emnet som jeg hele tiden har haft. Jeg vil såmænd også rigtig gerne bidrage igen, men lad os få debatten tilbage på sporet og gøre den mere saglig istedet for at skyde forældrene ned som om det er dem der har problemet eller ønsker at give deres børn diagnoser for enhver pris.
Og hvis de forældre reelt findes, så vis mig gerne de forældre til særligt sensitive børn der kræver specielle forhold for deres børn? Medierne vrimler med eksperter og fagpersoner der taler om disse forældre som er de et kæmpe samfundsmæssigt problem? Jamen for pokker pisker vi ikke bare en stemning op her og gør en sag ud af noget som i bund og grund ikke er en sag?

Særlig sensitive eller særligt udfordret

Med det sagt, så har jeg dog sagt ja til at anmelde bogen; “Særligt sensitiv eller særligt udfordret” der netop er udgivet om Særligt sensitive. Grunden til at jeg finder denne bog interessant og jeg derfor har sagt ja til at anmelde den, det er at den går kritisk til begrebet. Jeg synes i den grad man skylder sig selv at se teorierne fra flere vinkler, og jeg tror faktisk at jeg vil være ret enig med flere af konklusionerne i denne bog.

Jeg har faktisk ikke tidligere læst en eneste bog om emnet, for måske er jeg en meget atypisk forældre til et særligt sensitivt barn (i forhold til den fremstilling der er i medierne). Jeg har nemlig aldrig dyrket emnet og aldrig set mit barn som anderledes eller specielt – bare brugt min sunde fornuft om hvad jeg kunne fornemme var bedst for mit barn.
Jeg har heller aldrig brugt teorien for at hvile i den forklaring at min barn var særligt sensitivt og nærmest bruge det som ansvarsfriskrivelse af mit eget ansvar som forældre.
Faktisk har jeg aldrig selv stødt på de forældre. Måske har I?

Der er intet ved et særligt sensitivt barn der gør at man så kan læne sig tilbage og lade barnet være. Jo, hvis man fortsat ønsker et barn der mistrives og det er vel egentlig de færreste forældre der ønsker det? For ikke at sige ingen ;0) Hvis det er sandt at forældre i den grad bruger det som en undskyldning og holder op med at stille krav til barnet, så kan jeg ikke andet end være enig i at det er uhensigtsmæssigt på alle områder.

Jeg vil komme med en anmeldelse af bogen så snart jeg er færdig med at læse den.

Andre forældre til Særligt sensitive

Til sidst vil jeg sige tusind tak for den store opbakning som jeg også har fået. Har I lyst til at læse mere om Særligt sensitive børn, fra andre forældre, så kan jeg varmt anbefale flere af mine medbloggere som ligesom mig har haft emnet oppe. Læs bl.a. disse ret fine indlæg, hos et par ret skønne damer:

Vi er ikke mærkelige, vi er bare særligt sensitive

At være sensitiv har intet med curling børn at gøre

Og så et ældre indlæg, fra hende her som jeg også stadig synes rammer hovedet på sømmet:

Særligt søde og sensitive Børn

Har I stødt på andre indlæg om Særligt sensitive, så smid endelig en kommentar herunder ;0) Beklager hvis jeg har overset indlæg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅ ruller bussen - Særligt Sensitive Børn