Imedeen tan optimizer

Billige rejser til Thailand

Indeholder Reklame

Billige rejser til ThailandAnkomst til Railay Bay – Krabi, Thailand 2015

Jer der har fulgt med her på bloggen længe, ved at vi som familie er svært glade for at rejse til Thailand. De sidste 3 år, har vi været så heldige, at vi har haft mulighed for at rejse til Thailand hvert år. Det gør vi typisk i marts/april måned og i år er det faktisk vores femte rejse til Thailand.
Flere har spurgt mig hvordan vi planlægger vores rejser til Thailand, og ikke mindst hvordan vi får billige rejser til Thailand, så det har jeg tænkt mig at dele i dette indlæg.

Billige rejser til ThailandBagpack Kid

Billige rejser til ThailandStranden ved Kata Noi – Phuket

Vi har gjort os nogle erfaringer hen ad vejen, og synes nu vi har fundet den optimale måde at rejse til Thailand på. Derfor har jeg tænkt mig at dele med jer, hvordan vi planlægger vores rejser for at få mest muligt for pengene. Det er nemlig ikke helt billigt at rejse til Thailand, så her i dette indlæg får I vores bedste tips og tricks til planlægningen af drømmerejsen til Thailand ;0)

Billige rejser til Thailand

De første 3 gange vi var i Thailand rejste vi med charter rejseselskaber. Vi kendte intet til Thailand og følte en vis tryghed ved at rejse på den måde. Vi har både rejst med Spies rejser og med Star Tour.
I 2014 følte vi egentlig, at vi var klar til at rejse på egen hånd, og så alligevel ikke. Så der valgte vi at lave en kombinationsrejse igennem Star Tour. Med en kombinationsrejse kan man selv kombinere sin rejse og booke forskellige hoteller i perioden. Vi var afsted i 14 dage og skiftede hotel 2 gange. Man kan vælge nogle forskellige områder som Star Tour har forudbestemt og indenfor disse områder er der en række hoteller man kan vælge imellem og frit kombinere.
Vi valgte 2 hoteller som alligevel lå forholdsvis tæt på hinanden, men i forskellige bugter på Phuket. Drengene var på det tidspunkt 6 og 8 år gamle, så vi var ikke helt trygge ved at rejse for meget rundt. Alligevel gav det os blod på tanden, så sidste år kastede vi os ud i helt selv at stå for vores rejse fra bookning af flybilletter, bookning af hoteller, transport fra den ene destination til den anden og til diverse udflugter. Det gik så godt at det nu er vores foretrukne måde at rejse på, og faktisk også klart den billigste ;0)

Planlægning af tidshorisont

Først og fremmest er det vigtigt at man fastsætter en tidshorisont man ønsker at rejse til Thailand på. Thailand er et stort land, med mange muligheder – men i nogle områder er der regntid i bestemte perioder. Det er ikke fordi man ikke kan rejse til Thailand i perioder med regntid, men man kan ligeså godt prøve at gå uden om de områder hvor regntiden er oppe over når man nu skal afsted.

Billige rejser til ThailandPool life på Koh Lanta

Vi rejser som regel i den første del af året. Det gør vi af flere grunde, men primært pga. mit arbejde som ikke tillader at vi tager afsted i højsæson. Det er der faktisk flere fordele ved. Som regel kommer vi hen i marts/april måned før vi kan tage afsted, og højsæson for de områder vi rejser til er typisk December/Januar og tildels februar. Når vi når hen i marts og ind i april er rejserne faktisk helt op til halv pris af hvad de vil være i December/Januar. Regnsæson starter typisk i maj, hvor april måned derfor også er ret affolket i de områder vi rejser til. Det er skønt både at spare penge og at undgå masse turismen.

Billige rejser til ThailandKoh Lanta

Flybilletter til Thailand

Vi starter typisk et halvt års tid før afrejse med at søge på flybilletter. Det gør vi via Momondo, men tjek også rejseselskaber som Spies og Star Tour, hvor det er muligt kun at booke flybilletter.
Nogle år, har det bedst kunne betale sig for os at booke flybilletter på deres rutefly. Det kommer typisk også an på hvor tæt på afrejse vi er.

momondo skal man huske at der er mange forskellige kombinations muligheder for at rejse til Thailand. Typisk har vi gerne ville flyve direkte, og i marts måned er der desværre ikke så store muligheder for det, da det er udenfor den primære højsæson.
Derfor har vi i år sat som max, at der skulle være 1 mellemlanding. Husk at jo mere du afgrænser din søgning, jo færre muligheder får du op.

Igennem 1 måneds tid tjekkede vi løbende Momondo for priser på de flyrejser vi havde udset os. Husk at slette browserdata fra tid til anden, da Momondo gemmer cookies på din computer så systemet genkender dig hver gang du klikker ind. Det kan hjælpe at slette browserdata og søge, før du bestiller.

Priserne var nogenlunde konstante igennem perioden, og da vi begyndte at opleve små prisstigninger bestilte vi endeligt.
Det er lidt et sats hvornår man skal slå til, men jo tættere du kommer på afgang, jo dyrere bliver billetterne også.
Det kan godt betale sig at tjekke de forskellige kombinationer ud for ruterne. Nogle er langt billigere end andre og måske kan det betale sig at lande i en helt anden lufthavn end i ellers måske oprindeligt havde tænkt jer.
Inden man booker, er det selvfølgelig vigtigt at man har en nogenlunde ide om hvilket område man gerne vil være i. Men Thailand er nemt at rejse rundt i, og har man tiden, så er der rig mulighed for at komme rundt.

Billige rejser til ThailandJulius på sejltur til Raya Island – 2014
Billige rejser til ThailandLucas på sejltur til Raya Island – 2014

I år er vi endt med flybilletter tur/retur for 4 personer og med 1 mellemlanding. Vi flyver til og fra Phuket i år og flyver med Qatar Airways.
Flybilletterne er der ikke børnepriser på, da vi alle tager 1 flysæde, og det er derfor den klart dyreste post på rejsen.

Hotel i Thailand

Billige rejser til ThailandChanalai Flora resort – Kata, Phuket

Når vi så først har flybilletterne i hus, så begynder vi at finde specifikke hoteller som vi booker direkte.
Vi er vilde med den sydligste del af Phuket og ved at vi ikke kan undgå at skulle omkring Kata Noi og det område. Derfor har vores rejse i år, også været planlagt sådan at vi ihvertfald kommer til det område også. Selvom mange har den holdning at Phuket er blevet for turistet, så er det alligevel vores yndlingsspot i Thailand.

Billige rejser til ThailandBillige rejser til ThailandBillige rejser til ThailandKata Noi – Phuket

Det kommer igen meget an på, hvad det er man vil med sin rejse. Vi kan f.eks. godt lide at have flere forskellige restauranter at vælge imellem om aftenen, og der må gerne være liv samtidig med at strandene gerne må være så paradis-agtige som muligt. Det finder vi alt sammen omkring Kata Noi.

Billige rejser til ThailandDrengene laver lige planken på Kata Noi strand – Phuket

Der er mange gode muligheder for at finde og booke hoteller og der findes et utal af booking portaler hvor man kan finde hoteller. Når vi skal finde hoteller i Thailand, så er vores foretrukne søgeportal Agoda.com.
Vores rejse er ikke udpræget luksus og vi bagpacker rundt med drengene til forskellige egne i Thailand. Dog ønsker vi ikke at hotellerne er alt for primitive, så vi er hverken i den billigste ende af hotel skalaen og ej heller i den dyreste.

Agoda.com kan man også søge på at have børn med, hvilket jeg ikke på samme måde har fundet lignende på andre søgeportaler.
Jeg vil dog anbefale at man laver søgningen ved blot at søge på antal voksne, da der så kommer langt flere resultater op i søgningen. Man skal være indstillet på at det er en anelse primitivt at rejse med børn i Thailand og er man ikke der hvor man ønsker flere værelser, så kan det være et puslespil at finde hoteller hvor der kan være mere end ét barn på værelserne.
Laver man søgningen 2 voksne + 2 børn, kommer der udelukkende de dyrere løsninger frem – og det ønsker vi ikke nu vi prøver at gøre det så billigt som muligt.

Her har vi f.eks. fundet et hotel ved at søge på 2 voksne:
Billige rejser til Thailand

DERFOR søg på 2 voksne og gå ind på de hoteller I finder interessante. På Agoda.com kan man så se hvilke regler og retningslinier hvert hotel har for børn på værelserne. Vi har specifikt kun gået efter hoteller hvor børn under 12 år bor gratis hvis eksisterende møbler benyttes på værelset. Det er forskelligt fra hotel til hotel hvor aldersgrænsen går. Nogle hoteller er det helt ned til 2 år, andre 4 år osv. – men det gør jo så at vi vælger dem fra.

Når vi går ind på selve værelset vi havde kig på i ovenstående eksempel ser det sådan ud:
Billige rejser til Thailand

Sidste år betalte vi for en opredning til Julius, og Lucas måtte så ligge hos os.
I år har vi ikke tænkt os at betale for opredning, både fordi de er elendige på de fleste hoteller og fordi det er forholdsvis dyrt med en opredning.

Billige rejser til ThailandAftenhygge på hotellet

Derfor har vi i år planlagt at tage luftmadras med til drengene, sammen med et par billige tæpper fra IKEA. Vi har på forhånd forhørt os med de hoteller vi havde udvalgt os, om dette var ok. Selvom der står i betingelserne at børn bor gratis hvis man bruger det der er på værelset, så er det en god ide lige at tjekke op på det.
Kontakt hotellerne INDEN I booker. De er interesseret I at sælge et værelse til jer, men hvis I først har booket, så har de jo allerede fået jer til at booke. Få deres bekræftelse på at det er ok INDEN I booker hotellet.
Alle hoteller vi i år har booket, har alle bekræftet på email at de er okay med dette setup. Vi skal dog betale for morgenmaden til drengene udover, hvilket jo er helt fair. Men de har alle været super servicemindede og endda på det ene hotel, der anbefalede de os at booke et specifikt værelse som ville give os bedst mulig plads.

Billige rejser til ThailandKoh Lanta – 2015

I år har vi booket alle vores 4 hoteller igennem Agoda.com – i alt 20 overnatninger, til de 3 uger vi er afsted og for 4 personer inkl. morgenmad på alle hotellerne.
Alle hoteller er booket med rabatter på ca. 50% af normalpris.

Udflugter i Thailand

Billige rejser til ThailandTransport fra Koh Lanta – 2015

En af de ting man typisk kan få brug for når man rejser med charter selskaber er udflugterne, men dette er der også en fornuftig løsning på når du rejser på den måde som beskrevet herover. Og den er faktisk også billigere end den typiske charter løsning man ellers er ude i.

Thai’erne er utrolig venlige, hjælpsomme og meget service mindede. På de fleste hoteller og på nærmest ethvert gadehjørne er der små boder/butikker der sælger og arrangere diverse udflugter for turister. Man skal bestemt ikke være bange for at arrangere sine udflugter igennem disse thailandske arrangører. Det er ihvertfald vores erfaring.
Men vær opmærksomme på hvad det er i vil og ønsker. Gå ikke ind for at høre om noget før du er ret klar over selv hvad det er du ønsker.

Billige rejser til ThailandBillige rejser til ThailandSejlads til Freedom Beach, Phuket – 2014

De har alverdens turer og udflugter – den ene mere fantastisk end den anden. Deres brochure over udflugterne er også ganske fantastiske, med billeder af både der ikke altid helt lige er så pæne i virkeligheden ;0)

Men I får bestemt den udflugt I betaler for, og det er også oftest muligt at presse dem i pris.

Billige rejser til ThailandBillige rejser til ThailandTypisk tour-butik i Thailand

Vi har arrangeret både ø-hop ture, snorkling, besøg i elefant reservat, shoppingtur, sejllads og transport mellem vores hoteller igennem disse thailandske bureauer. Det er super nemt, og ikke engang transport til selve udflugten skal man tænke på. De henter som regel en direkte på hotellet og transporterer dig også direkte tilbage igen.

Billige rejser til ThailandRailay Bay, Krabi – 2015

Har du selv nogle tips og tricks til at rejse i Thailand, så del dem gerne herunder i kommentarfeltet ;0)
Har I spørgsmål, så må I endelig også sige til.

 

Indlægget indeholder affiliate links.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imedeen tan optimizer