Rabat på Someday Soon

Vores historie – Del 29 // Byggeri, barnedåb og skævheder

Fortsat fra Vores historie – Del 28 // Nu som familie på 4

Vi er i midten af juni måned 2007. Lucas er 1,5 måned gammel og Julius bliver 3 år i september. Taget er nu lagt på vores eksisterende hus, og det er mod planen blevet sort. Vi har for alvor forstået hvad det vil sige at stå midt i en byggesag og har i den grad fået vores opgave for med 2 små børn og et byggeri, samt et bryllup lige om hjørnet.

 

Vores historie – Del 29

Det skal vise sig at de kommende måneder, bliver nogle af de mest udfordrende, frustrerende og nervepirrende vi nogensinde har oplevet. Byggesagen udvikler sig i en retning, som er virkelig svær for mig at beskrive. Det vælder op i så mange følelser og magtesløshed, så det nemmeste for mig lige her er at indsætte et skriv jeg lavede dengang det hele for alvor udviklede sig.

Referat Byggesag Juli – September/Oktober 2007

Vores historie - Del 29Juli 2007: Opmuring påbegyndes af polske håndværkere, som vores arkitekt har hyret. Vi kan ikke kommunikere med dem, for de kan hverken engelsk eller dansk. Det viser sig at leveringen af mursten ikke er de korrekte. De afviger væsentlig fra husets oprindelige sten, hvilket ikke var meningen. Da der kan være utrolig lang leveringstid på nye mursten, går vi med til et afslag ved at bruge de forkerte leverede sten og vandskurre huset efterfølgende. Arkitekten har overhørt at vi talte om at pudse huset, da taget blev leveret i den forkerte farve og det aftales at han står for udgiften til vandskuringen for at udbedre fejlen. Huset behøver i princippet ikke maling efterfølgende. Hvis vi kan lide den grå farve kan denne sagtens stå uden at få maling, ifølge arkitekten. Vælger vi alligevel at male efterfølgende må det først gøres efter 1 år, og vi står selv for denne udgift.

Denne løsning godtager vi, med lovning fra arkitekten om at de røde mursten ikke vil skinne igennem vandskurringen.

Aug./Sept. 2007: Opmuring færdiggøres og der konstateres en lunke (skævhed i opmuringen) i endegavlen. Denne påtaler vi overfor arkitekten med det samme, og vi meddeler at vi vil have dette lavet om. Imidlertid sker der intet og murerne begynder ikke at genmurer endegavlen. Den bliver derimod stående og efterfølgende vandskurres denne samtidig med at det øvrige hus vandskurres.

Vi pointere igen at endegavlen har en lunke og vi ikke kan leve med den. Arkitekten mener vi skal overveje at indgå et forlig med murerenterprisen og godtage et afslag i prisen.

Murerenterprisen tilbyder at lave ekstra arbejde for 10.000 kr. som kompensation for lunken, og vi godtager dette efter vejledning fra arkitekten om at lunken kun har en synsmæssig konsekvens. Det vil intet betyde for selve huset eller muren rent praktisk og funktionelt. Han er syn- og skønsmand og vurderer at man ikke kommer videre med dette.

Sept. 2007: Tagkonstruktionen skal igang på den nye tilbygning og arkitekten oplyser Børge (vores tømrer / Kaspers far) om at han ikke skal foretage sig noget før spærrerne kommer.

Senere ændrer han pludselig dette og selvfølgelig skal Børge lægge remme på m.m.

Børge springer til og påbegynder arbejdet, da det jo haster i og med at spærrerne kommer mandag formodentlig. Han konstatere, at fundamentet er støbt skævt og opmuringen derfor svinger 5 cm fra den ene ende til den anden. Det medfører at Børge har ekstra arbejde i at få tilpasset remmene.

Uge 30 Aug. 2007: Tagspær skal leveres, men disse dukker ikke op. De skal leveres i uge 30, og arkitekten lover at spærrerne ikke kommer senere end onsdag. Alligevel viser det sig at spærrene alligevel først kommer fredag. Spærrefabrikken lover at disse ikke kommer senere end kl. 12 fredag, alligevel kommer spærrene først fredag kl. 16.30 og tilmed på en for lille kran. Vi har derfor ventet hele dagen på disse, og må konstatere at tiden er spildt og vi IKKE kan ligge spærrene op.

Spærrene bliver læsset af og må ligge weekenden over på jorden.

Arkitekten lover at finde en kran der kommer mandag morgen og løfter spærrene op. Mandag morgen må vi konstatere at det ikke har lykkedes arkitekten at finde en kran der kan komme mandag, men han lover at tirsdag morgen kl. 7 vil der stå en kran på vores adresse, som er de 25-30 meter og kan løfte spærrene op.

Kl. 7 tirsdag må vi konstatere at arkitekten har sendt endnu en kran på kun 15 meter, som er det samme som om fredagen. Med stor overtalelse lykkedes det at overtale chafføren til at gøre et forsøg og han løfter spærrene ind så langt han overhovedet kan. Med håndkraft må vi selv sørge for at spærrene kommer det sidste stykke. Det er kun de to store remme på over 350 kg. stykket kranen løfter halvvejs. Alle andre spær må vi efterfølgende løfte i 100% håndkraft.

Uge 33 Sept. 2007: Vinduer skal leveres i uge 33, men vi får af vide af arkitekten at det alligevel ikke kan lade sig gøre. For det første er vi ikke klar til at sætte vinduer i og for det andet er det vigtigt at få de oprindelig mål som først kan tages nu.

Vi undrer os, da vinduerne jo er fastsatte udfra tegningerne og i forvejen bestilt.

Tidsplanen justeres og vi oplyses at vinduer kommer i uge 37.

Uge 37 kommer og ingen vinduer dukker op. Vi får nu af vide at vinduerne vil komme mandag i uge 38 pga. at malingen ikke er tør.

Mandag i uge 38 står vi igen klar til at modtage, men intet dukker op. Mandag eftermiddag kontakter vi arkitekten for at høre hvor vinduerne bliver af, og får at vide at disse da ikke kommer før vi har brug for dem????

Vi pointere endnu engang at vi ønsker vinduerne nu, og vi har brug for dem nu. Arkitekten kan ikke forstå dette og finder det mærkeligt at vi ikke vil lytte til hans råd om at vente med vinduerne.

Tirsdag uge 38 kommer en mand fra ISS og laver en fugtmåling. Onsdag har vi møde med arkitekten på byggepladsen, som oplyser at ISS har meddelt at bygningen (specielt gulvet) er for fugtigt og vi ikke kan komme videre før dette tørres/affugtes. ISS råder os til IKKE at sætte vinduerne i, da dette vil forlænge tørringsprocessen oplyser han.

Vi undrer os over dette, og synes igen det er en ny påstand for at vinduerne ikke kan komme.

Uge 37: Der aftales at uge 37 er ugen hvor nedbrydningen skal foregå i det eksisterende hus. Ugen inden gør vi vores del af arbejdet og kontakter arkitekten tirsdag og meddeler at vi er færdige med vores del, om vi ikke kan komme videre.

Det mener arkitekten ikke vi skal, hvorefter vi foreslår at murerne evt. kan begynde ophugning af gulv, så vi kan vinde lidt tid. Arkitekten siger at kontakter vi selv murerenterprisen om dette, skal han nok sørge for at de IKKE kommer til før mandag.

Dette synes vi er mærkeligt, da de er i gang med at pudse sokkel, hvilket godt kan vente.

Mandag uge 37: skal ophugningen foregå, men ingen dukker op. Vi kontakter arkitekten kl. 08 og siger at ingen er dukket op. Han lover at de er på vej.

Kl. 12 er der fortsat ingen kommet og vi venter fortsat. Kl. 16 må vi indse at vi endnu engang er blevet brændt af.

Tirsdag kommer VVS manden, som konstatere at der slet ikke er klar til ham. Tirsdag aften begynder murerenterprisen endelig at ophugge gulvet.

Samme problem opstår da gulvet skal støbes. Ingen dukker op, og VVS manden kommer uden der er klar til hans arbejde.

Kommunikationen mellem håndværkerne eksisterer slet ikke, og vi føler selv vi gang på gang står med problemet i vores hænder. Arkitekten opdager først denne brist hver gang ved at vi kontakter ham om at der er et problem.

På nuværende tidspunkt kan vi ikke længere bo i vores hus. Nedbrydningen af det gamle hus, gør at vi må flytte ud af huset. Det er meningen vi skal bo ude i blot 14 dage, og det planlægger vi sådan at vi flytter ud til mine forældre. Vi har blot 6 uger til vores bryllup skal stå, men planen er jo som sagt kun 2 uger og så er vi tilbage i vores eget hus igen.

Uge 38 Sept./Okt.: Fredag opdager vi, at den trækasse der er lavet i midterste vindue i gavlen, tilsyneladende skal blive siddende. Dette undrer os meget, da det hele tiden har været planlagt at skulle være et vindue. Samtidig opdager vi at det spidse gavlvindue ikke sidder i midten af bygningen. Nu går vi for alvor i panik, for det er jo ikke meningen at vores hus skal være skævt.

Uge 39 Okt.: Mandag morgen kontakter Pernille arkitekten for at pointerer at vinduerne fortsat ikke er kommet og om det mon kan være pga. skævheden i toppen, at vinduerne ikke kan leveres? Arkitekten bliver sur og vil ikke tale om de skide vinduer som han udtaler. Pernille pointerer at hun gerne vil vide hvorledes vi ordner dette, og EHS smider røret på. Forinden siger han at vil vi ham noget må vi sende en mail, da han ikke gider at tale om de vinduer mere.

Mandag eftermiddag sender vi en mail til arkitekten.

Onsdag vender Kasper tilbage til arkitekten, og har en 45 min. lang tlf. samtale. Bølgerne går højt og arkitekten påstår at Pernille lyver, taler grimt til ham og han desuden ikke længere ønsker at tale med Pernille. Han mener også at Kasper, Pernille og Børge rotter sig sammen mod ham.

I løbet af samtalen bliver der også truet med at trække de polske murer ud af projektet før tid, hvis ikke vi vil høre efter. De polske murere er på nuværende tidspunkt i fuld gang i byggeriet.

Arkitekten lover dog dagen efter at vende tilbage med en afklaring omkring vinduerne og oplyser også at der er sendt en email tilbage til os som svar på den vi sendte dagen forinden (denne mail har vi aldrig modtaget).

Torsdag kontakter Pernille ISS som havde foretaget fugtprøven for at få bekræftet at affugtningen vil tage længere tid ved at vi sætter vinduerne i. Manden som har foretaget målingen siger at det faktisk vil forbedre affugtningen at få sat vinduer i hurtigst muligt, og vi må konstatere at arkitekten ikke har talt sandt herom.

Torsdag kl. 16 er vi fortsat ikke blevet kontaktet af arkitekten og må igen ringe ham op. Han lover at vinduerne til badeværelse samt soveværelse kommer fredag og de resterende på nær topvinduet i gavlen kommer i uge 40.

Julius 1 år og barnedåb

Midt i alt det her byggerod, så beslutter vi os for at holde barnedåb samtidig med Julius’ 1 års fødselsdag. Det er en fantastisk dag, hvor vi bruger vores tilbygning som “festlokale” og dækker op herude på trods af manglende vinduer og i den grad byggerod.

Husgæsterne fra helvede

I uge 40 har vi nu boet hos mine forældre i halvanden måned og der er kun 2 uger til vores bryllup. Vores hus er en stor byggeplads, uden udsigt til færdiggørelse.
Arkitekten har stoppet alt arbejde på vores hus, og vi står tilbage med et hus uden badeværelser og fuldstændig nedbrudt. Det er umuligt at bo der.

Jeg ved ikke helt hvordan vi gjorde det, og hvordan vi blev ved at bevare optimismen. Men jeg husker det ikke som om det gik ud over vores bryllup. Det var i den grad en nedslidende periode og jeg tror bare vores hjerner koblede af og fokuserede på brylluppet lige her og nu.

Vores familie fra USA kom til Danmark under brylluppet og planen var at de skulle bo sammen med os i vores hjem. Det ender med at vi må leje et sommerhus, hvor vi kan bo i de 14 dage de er her. Vores hjem er ikke til at bo i.

Lucas er den sidste tid begyndt at blive en del syg. Han er kun 3,5 måned, men skranter i den grad og har op til flere gange allerede været på penicillin.

Vores lille familie er i den grad under et umenneskeligt pres, og det skal kun blive værre….

 

Fortsættelse følger………

 

Find alle de tidligere afsnit LIGE HER

 

Sidste 3 afsnit finder du her:
26: Vores historie ? Del 26
27: Vores historie ? Del 27
28: Vores historie – Del 28

 

 

3 kommentarer

 • Hej Pernille 🙂

  Er det bare mig, eller er der ikke kommet en DEL 30 i føljetonen? Jeg har ledt og ledt blandt november og december-indlæggene i arkivet..

  Hvis jeg skal råde om en ekstra feature på din side, så er det et søgefelt (eller er det igen mig, der ikke kan finde det?).. Jeg har nemlig gerne ville søge på “Vores liv” fordi jeg aldrig har læst slutningen på føljetonen og er bange for, at jeg er gået glip af noget?

  Det sidste, jeg husker at have læst, er denne DEL 29, der slutter med tiden lige før Jeres bryllup.. 🙂

  Julehilsener,
  Maja

  Conner✩s Nest ♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Maja,

   Du har helt ret – der er ikke kommet en del 30 på endnu 🙂 Men det skal nok komme, det lover jeg.
   Der er forresten lavet en seperat kategori med indlæggene om Vores historie. Du finder den i toppen, under diverse. Eller blot via dette link: http://www.pforpernille.com/kategori/diverse/vores-historie/
   Derudover ligger de nyeste indlæg i føljeton’en nederst på forsiden i en boks med de 5 seneste indlæg.

   Og søgefunktion – det er der faktisk også. Den ligger bare i midten af side bar’en – lige under billedet af Walther ;0)
   Måske jeg skal rykke den del op?

   Men som sagt – jeg lover at del 30, snart kommer. Jeg er bare nået til en del af vores historie, som ikke er just sjov at gennemleve ligesom jeg skal passe rigtig meget på hvad jeg skriver for ikke at hænge nogle ud mere end de allerede er blevet ;0)

   Tak fordi du spørger – og fordi du læser med <3

   Julekram fra
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille 🙂

   Af en eller anden grund havde jeg slet ikke set før nu, at du havde svaret mig her 😉 Og så var jeg jo slet ikke gået glip af noget i føljetonen, men kunne vist bare betegnes som lidt utålmodig, ha ha 😀 Men ja, jeg har da fulgt dig næsten fra bloggens start, så følger jo med i dine historier her på sidelinjen 😉 Men ja, jeg har fuld forståelse for, at det må have været et sindssygt hårdt forløb for Jer, og at du netop liiiiige må overveje dine tanker og ord, inden du trykker “publicer”, puha!

   Mht. søgefunktionen så har jeg lige tjekket og ved, hvorfor jeg ikke har set den. Jeg har jo ikke været på din forside, men kommet via linket i Bloglovin’ direkte til indlægget. Og når man er inde på selve indlægssiden, er søgefunktionen der ikke – men det kan jeg se, at den er på forsiden, som du nævner 🙂

   Håber, I har haft en skøn jul og tusind tak for føljeton nr. 30 😉

   Godt Nytår,
   Maja

   Conner✩s Nest ♥

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabat på Someday Soon