Sommer i DK - Del 2 // Sommerferie foto med smartphone

Opskrift – Sunde snacks ala Muslibarer

Semi sunde snacks med havregryn og mandler

250 g. havregryn
100 g. kokosmel
125 g. græskarkerner/solsikkekerner/sesam kerner
125 g. mandler
100 g. mørk chokolade
1 ds. kondenseret mælk

Rør alle tørre ingredienser sammen og tilføj til sidst den kondenserede mælk (Jeg brugte en lille dåse på 397 g.).
Spred massen ud på en bageplade og bag i ovnen på 130 grader i 30-45 min. alt efter hvor sprøde du vil have dem.

Sunde snacks

Sunde snacks massen i ovnen ;0)

 

Når massen er færdigbagt skærer du ud i små mundrette stykker. Jeg skærer mine ud så de vejer ca. 25 g. hver.
I denne omgang havde jeg ikke nogle græskarkerne, så jeg tilføjede flere solsikkekerner. Man kan evt. eksperimentere lidt med ingredienserne og tilføje tranebær, rosiner eller andet godt og ikke putte nær så meget havregryn i :0)

 

sunde snacks

Jeg har lavet denne beregning af kaloriefordelingen på Puregreen LIGE HER. Som I kan se er det en snack, og skal nydes i begrænsede mængder. I mine mundrette stykker på ca. 25 g. er der ca. 100 kcal.

 

Min aktive sommerferie

Jeg har brugt min ferie på at komme ind i en rutine omkring motion og kost, som jeg ikke helt har haft overskuddet til i hverdagen. Jeg har trænet virkelig meget 4-6 gange pr. uge og jeg har spist virkelig sundt.
Derudover får jeg minimum 8 timers søvn om natten, og det er faktisk noget der er virkelig svært for mig.

Den faste læser her på bloggen ved hvordan jeg i mange år har kæmpet med min elevator vægt, og nu har jeg bare besluttet én gang for alle at komme den til livs. Okay – det har jeg så skrevet før – men here we go again…….

Noget af det der er aller sværest er min trang til lækre sager, og den er der altså stadig. Derfor prøver jeg at erstatte med bedre alternativer end det sædvanlige.
Uanset hvad så er dette ikke snacks man skal guffe i et væk, det skal stadig begrænses. Men de hjælper mig når sukkertrangen er alt for stor og jeg siger til mig selv at de trods alt er bedre end alt det andet jeg ellers kunne have fundet på at kører ned.
Min begrænsning er helt sikkert ikke bare at gå og guffe disse dagen lang, for det kunne jeg faktisk godt når nu de er lavet……

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer i DK - Del 2 // Sommerferie foto med smartphone