Verdens sejeste dreng på FDF spejderlejr

Vores historie – Del 18 // Graviditet med komplikationer

Fortsættelse fra Vores historie – Del 17 // Graviditet
 
Vi har lige været til nakkefoldsscanning på riget og set det lille foster, som vokser i min mave. Det er fuldstændig overvældende for os begge, også for Kasper som jo ellers har trukket sig fra “projektet”. Det lille væsen har både arme og ben, selvom “det” blot er 6-7 cm langt.
 
 

Vores historie – Del 18

Lægen der scanner viser os en masse billeder af den lille, og ved jo af gode grunde ikke hvilken situation vi står i. Hun taler til os som om vi er de lykkelige forældre der venter vores første barn. Vi leger med og jeg drømmer lidt om at det også er det rigtige scenarie…..

Resultaterne af nakkefoldsscanning er gode og der viser sig ikke at være øget risiko for kromosomfejl. Der er en øget risiko for abort ved at gå videre med fostervandsprøven, så lægerne anbefaler os ikke at tage den men at vi kan gå hjem og overveje det.

Jeg tror det er her vi sådan for alvor oplever det største gennembrud i vores fælles tilgang til det at en lille ny er på vej og at det rent faktisk er vores fælles projekt. Det at se det her lille væsen bevæge sig rundt, gør bare noget ved hele situation for os begge.
Vi bliver enige om ikke at gå videre med fostervandsprøven.

Herefter begynder vi at snakke om hvad der skal til hvis det her skal fungerer og hvad det er Kasper er så bange for. Det er en løbende dialog, men det er bestemt ikke nemt. Jeg er såret og ramt af hans første reaktion på at vi skal være forældre, men samtidig også utrolig imødekommende overfor at vi sammen kan finde en løsning.
Måden vi griber det an på, er at vi taler helt åbent omkring hvordan vi hver i sær forstiller os livet efter den lille er kommet til verden. Vi laver lister og noterer ned hvad vi snakker om og hvad vi bliver enige om kan fungerer for os begge. Det er bl.a. ting som at vi skal forsøge at bibeholde de aktiviteter vi har, f.eks. at Kasper fortsat skal kunne gå til sin sport 2 gange om ugen inkl. kampe i weekenderne. Det lyder såre simpelt, men faktum er at man kan blive enormt skræmt af alle folks historie om at livet efter børn er helt anderledes og at man jo nærmest ingenting kan, når først man har børn.
Vi er helt enige i at vores liv med børn ikke må begrænse os i de ting vi også selv gerne vil. Barnet skal så at sige blive en del af vores liv, og ikke omvendt.

Kasper er også bange for at vi ikke får tid til hinanden mere og at vi ikke kan tage ud uden børn. Det er derfor også et punkt på listen, at det skal være ok at lave mor og far ting uden børn. I det hele taget så forsøger vi bare at finde vores vej igennem det hele, men formaningerne er der tonsvis af. Vi er stolte og glade for vores fælles løsning, der nu gør at vi begge er trygge i forhold til “projektet”. Men igennem graviditeten er der mange der uden at kny, kan skubbe en bemærkning ind som at det kan vi da godt glemme alt om, for når først baby er her så vil vi forstå at intet af det vi har planlagt vil kunne fungerer i praksis. Alle andre er SÅ meget klogere end os.
Det gør bare at graviditeten igennem har vi op og nedture, hvor vi skiftevis er fuldt overbevist om at projektet er kørende mens vi i næste sekund kan blive bragende i tvivl om det nogensinde kommer til at gå godt.
Jeg ved ikke hvorfor folk har det med at male fanden på væggen omkring det at blive forældre – men det gjorde det ihvertfald på ingen måde nemmere for os.

Vores historie - Del 18Billede 1: 20. marts 2004 – Gravid i uge 17
Billede 2: 16. maj 2004 – Gravid i uge 25
Billede 3: 5. juni 2004 – Gravid i uge 28

 

Blev det en dreng eller en pige?

Ca. 1 mdr. efter nakkefoldsscanningen skal jeg til misdannelsesscanning og her får vi kønnet af vide. Vi venter en lille dreng.
I starten har jeg svært ved at tro på det, for jeg var selv overbevist om at det var en pige. Jeg havde nemlig i min periode med clairvoyance sessioner da min søster døede, fået af vide at mit første barn ville blive en pige. Stadig troede jeg så meget på hele det alternative, så det måtte 100% være scanningen der viste fejl, for jeg var altså sikker på jeg ventede en pige :0)
Kasper var faktisk ikke med til scanningen – det var min veninde. Måske var jeg en lille smule skuffet over han ikke var med, men jeg vidste også godt jeg ikke kunne eller skulle presse ham mere end højest nødvendigt. Han havde jo også set baby en gang på scanning, og det var jo lidt usædvanligt dengang at man fik 2 scanninger.

Det var ikke fordi jeg var ked af at det så ud til at blive en dreng, det har jeg aldrig været. Men jeg var bare så sikker på at de clairvoyante havde ret, at jeg nærmest troede mere på det end på lægevidenskaben :0)

Noget andet vi fandt ud af ved scanningen var at moderkagen var foranliggende og det derfor ikke var med sikkerhed at jeg ville kunne føde vaginalt. Og hvis der nu sidder nogle jordemødre med på linien, så hæng mig ikke op i detaljerne :0)
Derfor blev jeg indstillet til en scanning senere i forløbet, så man kunne følge udviklingen og man kunne sikre sig at den havde rykket sig inden fødslen.

Vores historie - Del 18Billede 1: 15. juli 2004 – Gravid i uge 33+6
Billede 2 & 3: 26. august 2004- Dagen før termin

 

Svangerskabsforgiftning

Som om min graviditet ikke var slem nok i forvejen, så blev jeg også i maj måned, hvor jeg var ca. halvvejs i graviditeten ramt af for højt blodtryk og senere hen også yderlige tegn på svangerskabsforgiftning med voldsom vægtøgning til følge.
Jeg fik streng besked på at tage den med ro, med sygemelding til følge hvilket jeg på ingen måder syntes var fedt. Jeg elskede jo mit job, så jeg ville helst ikke gå fra tidligere end højest nødvendigt.

Fra den periode hvor jeg begyndte at få voldsomme komplikationer blev Kasper igen min støtte som han også havde været det inden graviditeten. Det var dejligt at mærke at han vitterlig også var bekymret for vores fælles barn. Nu var det for alvor vores fælles projekt, og jeg tror vi begge så småt begyndte at se frem til at vores lille søn kom til verden.

Vores historie - Del 18Juni 2004 // De unge kommende forældre :0) 

 

Fortsættelse følge…….
 
 
Find alle de tidligere afsnit LIGE HER
 
Sidste 3 afsnit finder du her:
 
15: Vores historie ? Del 15
16: Vores historie ? Del 16
17: Vores historie – Del 17

? og husk også:
Vores historie ? Bonusinfo
 
 
 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens sejeste dreng på FDF spejderlejr