Farvel til den arbejdsuge :0)

Vores historie – Del 15 // Praktik, erhvervserfaring og familieforøgelse

Fortsættelse fra Vores historie – Del 14 // Om at finde sig selv igen
 
Vi er i slut 2001. Kasper og jeg bor stadig i vores lille lejlighed i Roskilde, som vi har købt og overtaget i juni 2001. Min søsters død har taget hårdt på hele familien, men vi er langsomt ved at finde tilbage til os selv og til livet uden hende – det kan jeg godt røbe på ingen måde er nemt.
Jeg studerer en kortere videregående uddannelse til markedsføringsøkonom med speciale i erhversøkonomi og statistik.
 

Vores historie – Del 15  // Praktik og erhvervserfaring

Uddannelsen til markedsføringsøkonom kan valgfrit afsluttes med et halvt års erhvervspraktik i en virksomhed. Der er dog det krav at man selv skal finde sin praktikplads. Der er ingen tvivl om at jeg rigtig gerne vil i praktik i en virksomhed – også selvom det er ulønnet.
Jeg går derfor i krig med at skrive en masse ansøgninger for at opnå en ulønnet praktikplads, der kan give mig den erhvervserfaring jeg håber på.
Jeg søger flere steder, men bliver faktisk kaldt til samtale 2 af de steder jeg faktisk mest havde håbet på. Det er begge i store IT firmaer, nemlig Compaq og Hewlett-Packard. Begge steder er jeg til samtale med deres marketingchefer, og ender med at få praktikplads begge steder. Dog sker der det midt i det hele at de to firmaer fusionere og selvom begge marketingchefer i princippet gerne vil tage mig i praktik, kan ingen af dem nu træffe det endelige valg.
Det er mega nervepirrende for i princippet har jeg jo fundet den praktikplads jeg brændte for – bare ikke et endeligt og gyldigt ja fra virksomheden og derfor i princippet står jeg faktisk uden praktikplads.

Jeg vælger og satse og håbe på at det falder på plads med den praktikplads, for det er bare virkelig drømmestedet og i en marketingafdeling som jeg har drømt om. Jeg vælger at tro på at det nok skal gå.
Og det gør det i sidste sekund og jeg starter derfor 1. januar 2002 som praktikant i marketingafdelingen hos Hewlett-Packard.

Firmaet ligger på det tidspunkt i Birkerød, og jeg kører fra Roskilde til Birkerød hver dag i et halvt år. Transporten har på intet tidspunkt betydet at jeg har takket nej til et drømmejob eller i det her tilfælde praktikplads. Jeg har også uden at blinke med øjnene sagt ja-tak til at “arbejde gratis” hvis jeg kunne se at det fremmede min karriere på sigt.
Jeg kan blive en lille smule træt af diskussionen omkring praktik og ulønnet arbejde som har været meget oppe i medierne og debatter på nettet den sidste tid. Der er ingen tvivl om at den praktikplads hos Hewlett-Packard kickstartede min karriere og som nyuddannet var det sindsyg vigtigt for mig at vise mit værd og ikke mindst få den erhvervserfaring.

 

På privatfronten – Familieforøgelse

Efter min søsters død er mit eget mor-gen trådt i kraft, og jeg føler en enorm ansvarsfølelse og kærlighed til min lille nevø på 5 år som nu har mistet sin mor. Min lyst til selv at få børn er helt enorm, og allerede her i en alder af 22 år er jeg ikke i tvivl om at jeg selv vil have børn.

Kasper derimod er faktisk ret sikker på at han IKKE vil have børn, som i nogensinde! Mit hjerte brister ved tanken, jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden børn og omvendt kan jeg heller ikke forestille mig et liv uden Kasper.
Jeg tænker at vi stadig er unge – Kasper er dog 3 år ældre end mig. Men der er sikkert mange mænd der har det på denne måde og måske er han bare ikke parat.

Vores venner joker med at man altså starter med at have en hund og så kan man langsomt øge det til senere at inkluderer børn, villa og volvo :0)
Så da Kasper i marts 2002 bliver 26 år, så overrasker jeg ham med en hund. Det lyder måske mega plat, men vi var faktisk ret enige om at ville have hund og Kasper havde siden barnsben ønsket sig en hund, men var allergisk og hans forældre turde derfor ikke anskaffe sig en hund.

Vores historie - Del 15

Marts 2002 – Vores første hund; Rebel
 
 

Det er en lille korthåret gravhund og vi ender med at kalde ham for Rebel, efter en hund Kasper har haft i USA.
Den stiller min lyst en lille smule for det med børn, for den første tid sover den ikke om natten og ansvaret for den samt det fact at vi jo ikke bare lige kan tage afsted uden at få arrangeret hvor den skal være. Derudover bor vi altså i en lejlighed, hvor vi hele tiden skal ned med den når den skal tisse :0)

I smug lader jeg dog ikke chancen for en lille stikbemærkning ind i ny og næ, omkring det med børn…..

Fortsættelse følger……
 
Find alle de tidligere afsnit LIGE HER
 
Sidste 3 afsnit finder du her:
12: Vores historie ? Del 12
13: Vores historie – Del 13
14: Vores historie – Del 14

? og husk også:
Vores historie ? Bonusinfo
 
 
 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel til den arbejdsuge :0)