Mig i bikini......

150314 Get the look – Julius // CostBart

150314 CostBartCostBart

Hættetrøje fra CostBart (LIGE HER) // Sorte jeans fra CostBart (LIGE HER) //
Vinterstøvler fra Viking (LIGE HER) //
 
 

Om at ligne en bøsse

Idag fortalte Julius mig at en fra sjette klasse havde sagt til ham at han lignede en bøsse. Ej men undskyld mig – hvad pokker er der galt i det, var min kommentar.
For det første så er bøsser faktisk nok nogle af de mænd jeg kender der klæder sig bedst og har den fedeste stil. Og uden at generalisere, så synes jeg faktisk også at de har den fedeste humor og generelt bare er utrolig dejlige mennesker med en fed personlighed og ikke mindst imødekommenhed.
Så jeg fortalte faktisk Julius, at det synes jeg da faktisk var en kæmpe kompliment, og det skulle han da bare være glad for 🙂
Julius’ gudfar/farbror er faktisk bøsse, så vi snakkede lidt om at det jo i princippet bare betød at han lignede ham og det var da faktisk ret godt. Det var han helt enig i, ham ville han rigtig gerne ligne. Han mente så ikke at hans farbror var bøsse mere for han havde jo ikke nogen kæreste ligenu :0)

Men inden i mig selv der vendte der sig altså lige noget inden i mig. Der var jo ingen tvivl om at det var brugt i en negativ sammenhæng og at det faktisk også havde fået Julius til at føle sig nedværdiget. Hvad er det vi byder vores børn når vi præger dem med vores homofobi? Ja for det vil jeg da kalde det, når et barn i sjette klasse bruger det som skældsord?
Ja ja vi bor i provinsen og her er tolerancen måske ikke altid så stor, men jeg går meget op i at mine børn lærer af mangfoldigheden som man også finder herude.

Hvad mener I?
Tænker I over hvad I siger indenfor hjemmets 4 vægge, og passer på med at udtale jer på en måde som børnene kan misforstå og bringe med videre?

 

Min store dreng i CostBart

Julius er for alvor groet ud af de gængse børnetøjsmærker og er nu habil forbruger af de mere tween prægede mærker. Et af de mærker som vi foretrækker i den aldersgruppe (8-16 år) er i den grad CostBart, som jeg selv mener laver noget af det fedeste tøj til de større børn. De er som regel super hurtige til at spotte de nyeste tendenser og så er kvaliteten bare i top.

Når man rykker op i tween mærkerne opdager man også hurtigt at det faktisk ofte er en anelse dyrere end det man var vant til at købe i børnetøjsmærkerne. Jeg har prøvet at jagte prisen lidt i den her størrelsesgruppe, og det er der bestemt ikke noget galt i. Jeg synes bare ofte at jeg bliver virkelig skuffet over kvaliteten.
Det gør jeg IKKE med CostBart, så her giver jeg altså gerne 499 kr. for et par jeans, når jeg ved de holder.

Hvis I har børn i størrelse 8-16 år, så kan jeg varmt anbefale CostBart – og de har også sejt tøj til pigerne ;0)
Fremover kommer I nok til at se meget mere CostBart herinde, for vi er mildest talt vilde med det til Julius.

Tjek Cost:Bart ud LIGE HER.

 

Indlægget indeholder affiliate links og er lavet i samarbejde med CostBart.

23 kommentarer

 • henriette borne

  tja det gør alle af hankøn vel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ???

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • henriette borne

   mænd er mænd og ser ud som mænd, bøsser er ligeså meget mænd som alle andre, derfor kan de vel ikke ligne andet end en mand

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Hansen via Facebook

  Jeg tror egentlig ikke, at børn bruger ordet bøsse, som det det i virkeligheden betyder; at være homoseksuel. Jeg tror bare, det er et “grimt ord” de bruger. Jeg tror ligeså godt han kunne have sagt til Julius, at han ligner en idiot eller en kolort eller noget andet grimt. Måske sagde han det ud af misundelse, måske sagde han det bare. Jeg synes måske man overfortolker børns ord engang imellem, og i det her tilfælde tror jeg ikke, at det har noget som helst med homoseksualitet eller homofobi at gøre.
  Jeg har lagt mærke til, at nogle unge bruger ordet luder på samme måde, hvor jeg har undret mig meget over, hvorfor de vælger at bruge dét ord, for det har jo en meget konkret betydning, og det er jo nærmest en jobbeskrivelse. Men det er ikke med den baggrund det bliver brugt – det bliver bare brugt som et skældsord.
  Og det skal lige tilføjes, at jeg på ingen måde synes, det er i orden at bruge ord som bøsse og luder om hinanden. Vi bruger ikke sådanne ord herhjemme, men det er heller ikke sikkert, at de gør det hjemme hos drengen fra 6. klasse – de lærer mere af hinanden i den alder end de gør hjemmefra.
  Min søn på 9 år brugte ordet pik en dag, og med det samme han havde sagt det, kiggede han forskrækket op på mig. Og jeg blev ligeså “forskrækket”, for jeg mener aldrig, at vi har kaldt en tissemand sådan herhjemme. Men det havde han lært i skolen, fordi en af drengene fra klassen kunne en fræk sang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Tina,

   Tak for din kommentar. Det tror jeg faktisk du har helt ret i. Tror slet ikke pigen der sagde det var helt klar over hvad det betød. Men for hende var det et skældsord og det i sig selv er jo lidt tankevækkende ik?

   Jeg husker en gang da Julius var mindre, der sad han og spillede wii hvortil han pludselig udbryder: “ORV ja det er bare mega bøsset det der”. Hvortil vi jo reagerer med det samme og spørger hvad han dog mener med det? Jo siger knægten, det betyder da bare at det er mega sejt :0)
   Ha ha – så i hans verden var det positivt.

   Men ja børnene lærer jo også utrolig meget af hinanden også de dårlige ting. Så nej det behøver altså ikke komme hjemmefra lige i det enkelte tilfælde, men jeg synes vi ville komme langt hvis vi alle tænkte lige en ekstra gang ;0)

   Kram fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katarina Tejlbo Korsholm via Facebook

  Og hvordan ser en bøsse så ud?
  At være homoseksuel er jo noget man er indeni, ikke udenpå. Og bøsser er jo ligeså forskellige (også med stil etc) som heteroseksuelle.

  Men nej, din søn er da bare en smart ung dreng der er heldig at være en flot fyr, og ham der fra 6. Er bare jaloux!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig :0)
   Og så var det faktisk en pige der mente Julius lignede en bøsse :0) Tror faktisk slet ikke hun måske helt vidste hvad det var :0)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille Ejsing

  Det vender sig også i mig når jeg møder homofobi :/ min bror er homoseksuel og herhjemme er det helt normalt og naturligt at samme køn kan være kærester. Ungerne ved jo ikke bedre, det er jo os voksne der stopper de fordomme i hovedet på dem. Jeg håber og tror på at tolerant overfor homoseksuelle, i og med bla regnbue familier ses mange flere steder i dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig Mille :0) Herhjemme er det også helt normalt og naturligt.
   Ungerne spørger til det, som feks. om hvorfor bøsser de ikke kunne lide piger :0)

   Håber også vores børns generation bliver langt mere åbne og tolerante overfor homoseksuelle end vi selv har oplevet i vores generation. Vi er alle sat i verden af en grund <3

   Kram fra
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christer Hjorth Larsen via Facebook

  Julius’ gudfar er stolt over sin gudsøn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For det første er Julius noget af det sejeste, både stil og personlighed.
  For det andet så er der var vist en anden dreng som var lidt misundelig og måske det ville være badre for ham hvis Julius nu var bøsse, så han ik skal kæmpe om pigerne, fot Julius blir ret svær at slå!
  For det tredje så siger børn så meget crap men dejligt at Julius kommer til dig og får en forklaring og nu kan gå tilbage og sige -” Og hvad så om jeg ligner en bøsse, min top seje gudfar er bøsse og btw hvordan ser en bøsse så egentlig ud ??? “

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak søde Rikke :0)
   Faktisk var det en pige der sagde det, og jeg tvivler på at hun måske helt har vidst hvad det betød at man var bøsse.
   Men ja, jeg elsker at Julius kommer hjem og spørger og forklarer hvad der er sket. Det er han super god til og han har en selvværdighed der er helt enorm og lader sig ikke bare sådan lige slå ud. Så faktisk var han ikke sådan vildt ked af det, men undrede sig bare – også fordi han jo altså godt ved hvad det vil sige at være bøsse.
   Han undrede sig nok mest over hvordan man lignede en bøsse, for dem vi kender er jo alle forskellige og tror ikke helt han kunne se sammenhængen i at det skulle være negativt :0)
   Ret sødt faktisk.

   Kram til dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie Birk Mygdal Mandel via Facebook

  Jeg bliver så foraget over at bøsse er et skældsord. Min bror er homoseksuel og min veninde er ligeså. Mine børn har altid været bevidst om at nogen er kærester med samme køn og altid været naturligt for dem og har de aldrig set det som noget anderledes eller forkert. Men min datter blev kaldt “bøsse elsker” i skolen fordi hun fortalte hun havde været til bryllup med hendes morbror og onkel. Det kom bag på mig at man den dag i dag stadig ser ned på homoseksualitet og at børn i 2.klasse kalder hinanden “bøsse elsker”, “hadet” til homoseksuelle må komme hjemmefra og det forager nig i den grad man opdrager sin børn til at foragte homosekualitet eller se det som noget forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rie,

   Puha, den synes jeg faktisk er endnu værre. Bøsse elsker ligefrem? Hold da op, der var jeg godt nok også blevet ked af det og forarget. Vær du glad for at jeres børn bliver opdraget med en langt større rummelighed end det 😉
   Mht. den kommentar Julius fik, så tvivler jeg på at barnet helt vidste hvad det indebar og nok bare skulle finde på et hurtigt ord. Men jeg tænkte alligevel en del over det, for på en eller anden måde var det jo et skældsord for det barn der sagde det, hvadend han/hun så faktisk helt vidste hvad det betød.

   Håber vores børn bliver langt mere rummelige end vores generation måske helt er 😉

   Kram fra
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Nordentoft

  Jeg tænker meget over hvad jeg siger til ungerne. Kunne aldrig finde på at bruge bøsse/homo/lesbisk negativt (heller ikke i nogen anden sammenhæng), og jeg siger heller aldrig til min søn …som en pige. Hører desværre mange der bruger de der ‘du kaster som en pige, tuder som en pige, løber som en pige etc’. Hvordan det er blevet til en dårlig ting forstår jeg ikke, og min datter skal aldrig nogensinde føle sig mindre værd eller dårligere fordi hun er en pige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Trine,

   Tak for din kommentar.
   Det med at sætte ord på som tuder som en pige etc. er jeg helt enig med dig i. Det har jeg heller aldrig forstået. Mine drenge har da nok grædt ligeså meget som piger – og det er da kun godt at komme ud med sine følelser.
   Vi kan godt joke lidt med bøsser osv. herhjemme, og det er jo ikke altid at børn forstår den humor. Så det forsøger vi at passe meget på med og joke vi med det, så er det aldrig negativt. Men vi lever så også med homoseksuelle tæt inde på livet og det er helt naturligt herhjemme. Og de homoseksuelle vi kender har en enormt fed humor og kan også godt selv joke med det hele.
   Men det er virkelig en meget fin balancegang.

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • For mig ville jeg bare mene at det var dejligt der er nogen unge der kan finde ud af at klæde sig ordentligt på, for mange unge i dag har da en sjusket stil, så kan da lige så godt være dem der ikke kan finde ud af det, kan måske også bare være misundelse.
  så Julius Hold hovedet højt, for du har en flot stil, håber min søn går samme vej som dig når han bliver stører

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Charlotte :0)
   Julius bestemmer faktisk ikke selv sit tøj endnu – han lader stadig moderen styre det cirkus og kunne ikke være mere ligeglad selv. Men der kommer jo nok en dag inden længe hvor knægten selv får præferencer. Jeg nyder bare at det ikke er et issue for ham lige nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Ja du ser helt normal ud, ligesom de fleste bøsser gør”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ork, det har intet med provinsen at gøre. Jeg har slået mine folder på Nørrebro, Østerbro og Amager (KBH), og har hørt flere af den slags kommentarer herovre, end jeg gjorde de tre år jeg boede i midt Jylland.
  Jeg stod med min knap 3 årige datter i metroen på Frederiksberg, der stod to mænd på den modsatte elevator, bøsser, som lige gav et stille og roligt farvel kys inden den ene skulle med metroen. Som 3 årige nu gør, råber hun højt “se mor, de kysser”, hvortil en yngre kvinde, vil tro i start 30erne, siger “ja det er simpelthen noget svineri de skal gøre det i fuld offentlighed”…. Jeg blev fuldstændig mundlam, og nåede desværre ikke at sige noget til hende inden hun var væk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christine,

   Gud hvor vildt. Jeg synes det er så befriende at se når homoseksuelle hviler i dem selv og kysser i fuld offentlighed. Hvorfor skulle de dog ikke det. Og din datter har sikkert bare reageret fordi de kyssede og ikke fordi det var 2 mænd der kyssede.
   Kan godt forstå du var helt mundlam og bagefter ville man bare ønske at man havde haft en god replik at smide i hovedet på hende ik?

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mig i bikini......