Optil 40% på alt overtøj og sko

Tid til uld – Joha

Selvom det ikke sådan for alvor er blevet koldt endnu, så har vi taget hul på uldsæsonen herhjemme – lidt senere end normalt.
Vi kan slet ikke undvære uld til drengene henover vinteren, og sværger til uld fra flere forskellige mærker og i kvaliteter afstemt til begge drengene. Det er nemlig lidt forskelligt hvad vi vælger til dem og derfor vil jeg gerne lave en gennemgang af de mærker og kvaliteter vi bruger.

Indlæggene bliver delt op i flere dele, så hvert enkelt mærke bliver præsenteret for sig 🙂 Og ja, lad os bare slå fast med det samme at vi er storforbrugere af uld igennem vinteren – også selvom drengene efterhånden er så store at mange måske ikke bruger uld mere.

 

Tid til uld, vil guide dig igennem vores brug af uld fra følgende mærker:

Del 1 – Tid til uld – Joha (dette indlæg)

– Del 2 – Tid til uld – Hust & Claire

– Del 3 – Tid til uld – Freds World by Green Cotton

– Del 4 – Tid til uld – Molo

Tid til uld - Joha

Tid til uld – Joha

Joha er for mig det ypperste uld-mærke.
I en travl hverdag, har jeg brug for at jeg kan vaske vores uld i vaskemaskinen – og det kan Joha’s uld. Samtidig laver har de mange forskellige kvaliteter og arbejder både i ren uld og uld/bomuld samt uld/silke – og herunder også flere forskellige kvaliteter i f.eks. ren uld. Der er altid noget i deres kollektion der matcher enhvers behov.
Derudover er det nok også et af de eneste uld mærker som også laver uld helt op i de store størrelser, og så vi derfor kan finde noget til Julius også.

 

Drengenes uldgarderobe fra Joha

Til Julius bruger vi primært ren uld og uld/silke.
Vi bruger undertrøjer og sæt med t-shirt og leggings. Underbukser er vi gået væk fra at bruge i uld, da jeg bedst kan med tætsiddende undertøj og her synes jeg bare ikke at uld kvaliteterne sidder godt nok. Personligt vægter jeg højest at de er varme på overkroppen, og jeg synes ikke rigtig at underbukser i uld er det værd.
Men man kan sagtens få underbukser i uld, uld/bomuld og uld/silke fra Joha – find det evt. LIGE HER.

Tid til uld - Joha

Undertrøjer i 100% uld fra Joha – 129 kr. pr. stk. (LIGE HER)
 

1. Undertrøjer i ren uld

Først og fremmest bruger vi et væld af undertrøjer i uld til Julius. Primært bruger vi dem fra Joha i ren uld, som er en del af deres basis kollektion og som findes i 3 forskellige farver; råhvid, marine og grå. I år har vi valgt kun at købe dem ind i grå, da det sidste år var dem vi brugte mest og som jeg synes er den mest neutrale bund at have inderst.

Basis undertrøjerne i ren uld fås i str. 90-150, koster 129 kr. stykket og kan købes LIGE HER

Tid til uld - Joha

Undertrøjer i uld/silke fra Joha – 149 kr. pr. stk. (LIGE HER)
 

2. Undertrøjer i uld/silke

Til Lucas bruger vi primært uld/bomuld eller uld/silke pga. hans meget sarte hud. Uld/silke er så blødt og behageligt at det også sagtens kan bruges til ham og derfor har begge drengene faktisk de lækre Joha undertrøjer i uld/silke.
Igen bruger vi udelukkende undertrøjerne og bruger helt alm. boxershorts til drengene. Jeg må dog sige at vil man gerne have underbukser i uld også, så er uld/silke serien at foretrække pga. elastikken i taljen. Elastikken er bred og påsyet, hvor den i de andre kvaliteter er indsyet og smal. Generelt bryder jeg mig ikke om indsyede elastikker i taljen hvis det kan undgåes, da den som regel altid drejer rundt inden i stoffet og snoer sig.

Joha uld/silke undertrøjer fås i str. 90-150, koster 149 kr. pr. stk. og kan købes LIGE HER
Joha uld/silke boxershorts fås i str. 90-150, koster 129 kr. pr. par og kan købes LIGE HER

 

Undertrøjer i uld/bomuld fra Joha – 99 kr. pr. stk. (LIGE HER)

 

3. Undertrøjer i uld/bomuld

Som sagt er Lucas meget sart i sin hud og har altid lidt af børneeksem. Derfor bruger vi primært uld/bomuld til ham.
Undertrøjerne ser jeg helst er ensfarvet og derfor har vi valgt denne model i uld/bomuld serien. Man kan også få uld/bomuld med print fra Joha.
Personligt er jeg bare mest til at det inderste lag, som vi bruger ulden til, er så neutralt som muligt. Men det er jo en smags sag.

Undertrøjerne i uld/bomuld fås i råhvid og sort. Jeg gad godt man kunne få dem i grå ligesom dem i ren uld, men det kan man desværre ikke.
Igen har vi prioriteret kun at have undertrøjerne i uld, og har derfor ikke underbukser i uld til drengene.

Joha undertrøjer i uld/bomuld, ensfarvet fås i str. 90-150, koster 99 kr. stykket og kan købes LIGE HER

Stribet uld/silke t-shirt fra Joha – 199 kr. (LIGE HER)
Marineblå uld/silke t-shirt fra Joha – (UDSOLGT, men kan snart købes igen LIGE HER)
Marineblå uld/silke leggings fra Joha – 199 kr. (LIGE HER)
 

4. Uld/silke t-shirt + leggings

Uld/silke kvaliteten har vundet meget ind de sidste år, og i år er der kommet en ny t-shirt med som er i striber. Det er de samme leggings der passer til begge sæt, og de har ligesom uld/silke underbukserne den gode elastik i taljen.

Begge drengene har det marineblå sæt, mens det kun er Lucas der har det stribede også.

Selvom Lucas har meget sart hud og eller kun er til uld/bomuld, så er uld/silke kvaliteten så blød og lækker at den er ligeså behagelig for ham som at have bomuld inderst. Og hvis man stadig er af den holdning at uld det kradser og er ubehageligt, så skal man prøve at mærke på Joha uld.
Uld/silke kvaliteten er ret tynd i det, og derfor passer den også perfekt til Julius som jo er så styr at han ret nemt selv kontrollere at holde varmen. Han har også altid været en varm dreng, så med for tykke uld kvaliteter får han det ofte alt for varmt.

Drengene bruger sættene her som nattøj, og jeg påtænker også at de skal bruge det når vi for første gang i år skal på skiferie med dem ;0)

Joha uld/silke t-shirt med striber fås i str. 90-150, koster 199 kr. og kan købes LIGE HER
Joha marineblå uld/silke t-shirt fås i str. 90-150, er desværre pt. UDSOLGT, men kan snart købes igen LIGE HER
Joha marineblå uld/silke leggings fås i str. 50-150, koster 199 kr. og kan købes LIGE HER

 

Vi har tidligere skrevet om Joha uld/silke, KLIK her og læs med i mit tidligere indlæg

T-shirt i ekstra blød merino uld – 199 kr. (LIGE HER)
 

5. T-shirt + leggings i ekstra blød merino uld

En anden kvalitet fra Joha som vi sværger til, er den ekstra bløde merino uld. Den er tæt på ligeså blød som uld/silke, men dog en anelse tykkere og mere fast i kvaliteten. Den er mere tæt i vævningen og er nok den kvalitet der minder mig mest om skiundertøj.
Ligesom uld/silke sættene, så bruger drengene dette sæt som nattøj i vinterhalvåret og ligeledes har jeg tænkt mig at det skal med som skiundertøj på vores kommende skiferie.

I år fås den ekstra bløde merino uld i en skøn marineblå farve med turkise stikninger.

T-shirt i ekstra blød merino uld fås i str. 90-150, koster 199 kr. og kan købes LIGE HER
Leggings i ekstra blød merino uld fås i str. 90-150, er desværre pt. UDSOLGT, men kan snart købes igen LIGE HER

 

Jeg har tidligere skrevet om Joha i den ekstra bløde merino uld, KLIK her og læs med i mit tidligere indlæg

 

Joha – Vores foretrukne uldmærke

Joha er uden tvivl et af vores foretrukne uldmærker og det skyldes flere ting.

Joha uld kan vaskes i maskine ved 40 grader. Tjek evt. mit indlæg fra ældre dato omkring vask af uld og dette indlæg om hvad der sker hvis man ikke behandler uld korrekt.

Joha har styles der går helt op i str. 150 (måtte dog gerne have op til str. 170 med i min verden). Men det er faktisk ganske få – for nu ikke at sige ingen – som har med helt oppe i de størrelser.

Joha har et kæmpe udvalg i mange forskellige kvaliteter og det er derfor altid muligt at finde noget Joha der er lige som man vil have det.

Joha uld er mærket med woolmark og EU blomsten. Det produceres i europa hvilket minimere CO2 udslippet.
Læs evt. mere om Joha og deres certificeringer samt produktionsforhold i min gennemgang af de mange certificeringer .

Du kan også læse min forklaring af behandlet/ubehandlet uld og min gennemgang af de enkelte mærkes produktionsforhold herunder også Joha.

 

Indlægget indeholder affiliate links 
 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Optil 40% på alt overtøj og sko