Sneak Peak - Hummel sko AW14 - Drop 1

Når kvinde er kvinde værst…..

Der sker noget i blogverdenen og har i min optik gjort det i et halvt til et helt års tid. Jeg læser selv ufattelig mange mor-blogs (og andre blogs for den sags skyld) pga. mit job, nogle fanger mig personligt og andre holder jeg øje med rent og skær pga. mit job.

Noget jeg har lagt mærke til er at der hersker utrolig megen pegen-fingre-af-andre-blogs-og-sådan-her-gør-jeg.
Pt. er der en tendens til at mor-bloggere bliver delt op i de negative og de positive. Og HEY jeg forstår faktisk ikke helt denne opdeling, eller opfattelsen af hvad der er hvad.

Jeg elsker alle de blogs jeg følger med på, og ser ikke den ene bedre end den anden – men at vi alle sammen kan noget hver især som er helt unikt for lige netop vores univers.

Overskriften er måske meget sigende for hvordan jeg tit og ofte synes at vi kvinder kan behandle hinanden. Det oplever jeg nu både i blog-verdenen, men altså også i min karriere og i hele det job-mæssige aspekt.
Hvorfor er det at det kan være så svært at se op til, rose en eller klappe en kvinde på skulderen som gør det pisse hamrende godt. Hvorfor skal vi føle os trådt på hvis andre har success udover vores egne grænser. Er det misundelse? Fordi vi ikke selv havde fået den ide? Ja hvad fanden er det dog?

Måske tager jeg lige lovlig meget på vej, men jeg vil rigtig gerne bruge muligheden for at slå noget fast med syv-tommer søm én gang for alle.
Jeg vil rigtig gerne forklare en del af det her med at være blogger, forklare hvordan det hænger sammen og hvordan det hele faktisk ikke bare er Palles gavebod fordi man har en blog med mange læsere.

Mest af alt fordi jeg gerne vil have at I, mine læsere, føler jer helt trygge her på mit univers og kan tage mine råd til jer uden at føle at jeg sidder her med en skummel bagtanke og udelukkende er her pga. det kommercielle.

 

Sponsorater / Gaver

Der hersker pt. en debat omkring hvordan bloggere bare modtager gaver og sponsorater i et væk. KAN en blogger virkelig være troværdig såfremt han/hun har modtaget noget fra et firma og nu vælger at skrive om det på sin blog?

Mit svar:
JA – en blogger vil altid være troværdig uanset om produktet der beskrives er købt, sponsoreret eller foræret i gave. Hvorfor spørger du måske – og det kan jeg godt forstå, så lad mig komme med en forklaring.

En blogger er skattepligtig af ALT der modtages. Endda ting som ikke nødvendigvis beskrives på bloggen og som aldrig nogensinde kommer online. Personligt kender jeg ikke nogle bloggere her i DK, som ikke er ret bevidste om det her. Og personligt tror jeg på at ingen bloggere vælger at modtage noget, såfremt de ikke personligt også har en interesse i produktet.

Er en blogger mere utroværdig fordi han/hun f.eks. har modtaget børnetøj til sit/sine børn mod evt. selv at have investeret i det, f.eks. på udsalg eller lign.?

Mit svar:
Jeg modtager selv som indkøber og også som blogger utrolig meget tøj til mine børn. Ville jeg vise det eller sige ja tak til det, såfremt det rent faktisk ikke var noget jeg nogensinde ville give mine børn på? NEJ! Svaret er ganske enkelt et klart rungende NEJ.
Samtidig skal jeg jo igen svarer skat af alt jeg modtager, så får jeg noget gratis? Nej, det gør jeg faktisk ikke!
Igen så betaler jeg for alt jeg modtager, og er jeg så ikke ligeså troværdig som ham/hende der har været ude at købe tøj til sit barn på udsalg?
Jeg mener vi giver jo stort set den samme pris for tøjet?
Hvorfor pokker skulle jeg så være mindre troværdig?

Ja undskyld, men det forstår jeg simpelthen ikke.

Og igen, så har jeg altså kun det bedste at sige om alle mine med-bloggere og jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig at nogle ikke skulle komme med deres helt personlige mening om de ting de vælger at vise på deres blogs. Jeg er også ganske sikker på at ingen af mine med-bloggere ønsker at fremhæve noget positivt som de i bund og grund ikke kan stå inde for.
Måske er jeg naiv, men jeg går jo heller ikke og spekulere i hvilke folk der bruger sort arbejde, betaler den rette skat osv. osv. (Ja jeg synes Lars Løkke sagen også er ude af proportioner). Jeg stoler på at holder folk sig ikke indenfor de gængse regler, så er der en anden instans som tager sig af dette. Det er ikke mit job eller min tid der skal bruges på at vurdere om folk gør det rigtigt eller ej.

Jeg vælger at se det bedste i folk og hvorfor spilde tid på at gøre det modsatte. Er det i virkeligheden ikke folks eget problem, så længe man selv har sit på det rene? Hvorfor har vi så travlt med hvad alle andre gør og hvorfor?

 

Kan man stole på mig som blogger når jeg største delen af tiden linker til samme butik (Boozt som er min arb. giver, tidligere var det StylePit hvor jeg arbejdede inden)

Mit svar:
Pforpernille.dk er min personlige blog, den er ikke ejet af eller på nogen måde drevet af min arbejdsgiver. Jeg vælger selv at skrive om det, linke til og sågar dele mine arbejdsdage med mine læsere fordi det er så stor en del af mig.

Det er helt naturligt for mig at gøre dette, og det eneste jeg får ud af dette det er såfremt mine affiliate links de bliver benyttet. Affiliate links er altid skrevet i selve indlægget såfremt de er brugt, og de gør at der betales en lille procentdel af et evt. køb tilbage til mig.
Bruges mine links ikke og foretages der ikke noget køb, ja så er det så såre simpelt at jeg heller ikke modtager noget som helst.

Og sådan fungerer det også på stort set alle andre blogs. Jeg bruger bare ofte mine links til samme sted, da jeg personligt ville føle mig utroværdig såfremt jeg ikke skulle linke til der hvor jeg arbejder.

 

Hvorfor viser og skriver jeg for det meste om de positive ting der er i familielivet?

Mit svar:
Det er jo ikke fordi bloggeren der skriver om de svære og ofte tabu-belagte ting, ikke har det godt i sit liv og aldrig oplever positive ting.
Lige sådan er det for mig, fordi jeg vælger at skrive om det dejlige og alt det positive i mit liv (omend jeg også synes jeg har været inde på mindre svære emner), så betyder det jo ikke at det hele også til tider er mega svært, manden er en idiot, ungerne umulige osv. På ingen måde.

Personligt er jeg bare sådan indstillet (og det vil alle der kender mig godt nok vide) at jeg har det med at fokusere på alt det gode. Det er min måde at håndtere livet og også de svære tider. Og guderne skal vide at jeg, min familie og Hr. mand også har været vores tider igennem.
Men igen, så er jeg bare sådan indstillet at jeg er bedre til at formidle det positive.

Derfor er der ikke noget galt med dem der gør det modsatte. Det er jo bare deres måde at håndtere det svære på, og lige præcis det der gør os alle sammen unikke på hver vores måde.
Gud hvor ville det være kedeligt hvis vi alle sammen var ens ;0)

Flere spørgsmål

Jeg er ked af hvis dette virker som et surt opstød, for det er det på ingen måde.
Personligt kan jeg bare mærke at det dræber en lille smule af min motivation for at blogge (og den er ellers stor), at jeg konstant bliver mødt med de her fordomme og holdninger til hvor nemt det er for os bloggere og hvor utroværdige vi er, samt hele den her positiv/negativ debat.

Måske er det bare ferietanker der spiller mig et puds, men jeg havde bare brug for at få det ud.

Har I ellers nogle spørgsmål, eller sidder I med noget hvor I tænker at det var lige godt satans – det er jeg nødt til at høre mere om, så stil mig endelig ALLE de spørgsmål I vil i kommentarfeltet herunder.
Jeg vil hellere end gerne svare jer alle sammen på hver og et. Det vigtigste for mig er at I følger med her hos mig, uden at sidde tilbage med en følelse af at være blevet snydt eller på anden måde vildledt.

 

26 kommentarer

 • Tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt hørt!! Så godt skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Maria

  Dejligt – og ærligt – indslag. Personligt følger jeg en håndfuld meget forskellige blogs, og enkelte af dem har jeg simpelthen droppet, fordi jeg blev så træt af læseres sure opstød og til tider uforskammede kommentarer.
  Tak for en god ‘mor-blog’:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dine søde ord og kommentar generelt <3 Heldigvis kan de fleste beherske sig og holde en god tone.

   Kram fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille kristensen

  Rigtig godt indlæg og i det hele taget en god blog du har dig:-))

  Jeg vil lige sige til det med sponsorerede indlæg at jeg selvfølgelig ikke er i tvivl om at nogen kan blive
  Midsundelige eller lignende MEN jeg personligt har intet imod i får ting og teste osv-det der virkelig kan irritere mig og ja der er skam et par bloggere eller flere der konstant gør dette-nemlig hele tiden poster på feks IG alt de får og ellers hele tiden sørger for at skrive designerens navn når der er ting de ønsker til deres børn-og vupti en uge senere er det sørme lige kommet ind af døren;-) det kan da godt være RET belastende at se på konstant:-) det føles lidt som Palles gavebod så;-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille,

   Tusind tak for de søde ord og tak for at du læser med.

   Igen så FÅR vi ikke ting ;0) Vi betaler for alt vi modtager igennem SKAT ;0) Så nej det behøver man ikke at have noget imod.

   Korrekt at nogle går tigger gang og ofte synes jeg også det kan være direkte pinligt. Mest af alt synes jeg det er kikset af virksomhederne ikke at vælge deres bloggere ud med omhu og skabe et tæt samarbejde med en blogger eller nogle stykker, hvor man mener ens produkt kommer til sin ret ;0)

   Men enig i at tiggergang giver et forkert udtryk om at det hele er Palles gavebod, og måske dem der gør det heller ikke helt er klar over beskatningsreglerne?

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt Hørt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, at du tager mange vigtige ting op i dette indlæg – ikke mindst det at vi har det med at kritisere hinanden i blogland. Når det så er sagt, så synes jeg også, at der findes utroligt meget sympati og venlighed samme sted 🙂 Der er utroligt mange, som linker til andre blogs, som de kan lide og anbefaler andre søde piger, både her og på Instagram, og det har jeg svært ved at forene med ‘når kvinde er kvinde værst’. Og så længe de findes, kan jeg leve med de usikre stakler, som ikke har noget bedre at byde ind med end kritik af andre. Dem tror jeg desværre ikke, at vi bare sådan kan slippe af med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Jelena,

   Indlægget var egentlig ikke ment som en opsang til dårlig tone bloggere imellem, for her hersker heldigvis en fantastisk dialog som jeg slet ikke ville undvære <3
   Jeg ville egentlig bare gerne væk fra hele den her GRATIS ting og skjult reklame, for jeg mener på ingen måde at der er noget som helst skjult nogle steder. Det håber jeg også kommer frem?

   Enig om at vi bloggere imellem er gode til at linke til hinanden og personligt elsker jeg også de indlæg hos mine medbloggere, for jeg finder faktisk ofte frem til blogs jeg ikke selv havde opdaget :0)

   Måske man skulle lave sådan et selv?
   Der findes rigtig mange gode blogs derude <3

   Kram fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hear hear! Så godt skrevet, Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og man vælger jo selv hvad man læser 🙂 De mere kommercielle blogs, dem med de dybere tanker eller nogen midtimellem. Generelt synes jeg bloggere er rigtig gode til at skrive hvis et indlæg er sponsoreret. Derimod synes jeg Instagram er er enormt forvirrende medie. Her kan jeg på ingen måde gennemskue tingene. Men den debat er vist også i gang 🙂
  Kh Henriette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Henriette,

   Ja det har du ret i, men så igen så er vi jo tilbage i at der ikke er noget der på den måde er GRATIS for bloggeren. Vælger man som blogger at vise noget frem, betale sin skat af det osv. så kan jeg bare ikke se hvor det skjulte er?
   Hvis man som blogger vælger at stå inde for 250 produkter, så go-ahead og held og lykke med al den skat der så skal betales ud af hvilken løn?
   Personligt vælger jeg med omhu, men derfor er det jo ikke forkert hvis man som blogger synes man kan stå inde for langt flere produkter. Det koster jo altså jo mere du siger ja til.

   Har man fået betaling, så skal det jo stå i indlægget, og jeg ved ikke helt om jeg synes at blogs skulle gøre det her med skjult reklame meget værre end det allerede er?
   Magasiner og ugeblade får da også penge for at vise noget frem på diverse sider. Måske i nogle tilfælde er det produkter de selv udvælger, men personligt er jeg faktisk lidt ligeglad. Føler jeg mig inspireret – er det så ikke pænt ligemeget?

   Jeg synes bare debatten om skjult reklame er helt skruet op til et niveau hvor det slet ikke høre hjemme.
   Måske er det bare mig?

   Kram fra Pernille :0)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henriette borne

  nu er det jo sådan at du meget tydeligt informerer om hvem du er og hvor du arbejder og fordi der linkes står det da mig frit at købe varen et andet sted. jeg læser din blok fordi den netop ikke udlevere din familie til os “fremmede” menesker og fordi jeg fornemmer at du har en stor respekt for dine børn og hr mands privatliv. Denne blog er jo netop dit projekt og dit valg. De emner du har valgt er aldrig blevet beskrevet som her er den ultimative sandhed eller jeg alene vide, gør du ikke sådan er du ikke så god-dygtig-perfekt som mig. Og så er det jo sådan at det står folk frit for at læse blogs så mener de det er noget skidt er det som med fjernsynet – sluk –

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Henriette og tusind tak fordi du læser med <3

   Prøver også at få en del personligt ind over, men ja jeg har også respekt for mine børn og min mands privatliv. Og vores for den sags skyld, men det er som sådan ikke fordi jeg holder noget igen eller er bange for at dele visse ting herinde.
   Jeg blogger sådan set bare som jeg lige lyster og er bare super glad for at I er nogle der vil følge med <3

   Kram fra Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vel talt. Jeg er SÅ enig med dig. Ind i mellem tror jeg også der er lidt jalousi og jantelov i disse fordomme.
  Jeg deler den lige på min blogs facebookside
  Håber at vi ses irl en dag.
  Kram fra en medblogger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Markussen

  Det er nok fordi jeg sjældent læser kommentarerne til diverse blogindlæg, men jeg har slet ikke opfattelsen af at tingene er så slemme. Det kan jeg godt blive lidt ærgerlig over at læse.
  Vi skal da være flinke ved hinanden, om det så er ude i verden eller på nettet, og mange har desværre ikke lige tænkt over hvordan deres kommentarer kan virke på skrift, hvor der bare mangler rigtig meget ift. en ‘rigtig’ samtale.

  Så jeg siger bare: Fortsæt som du gør, jeg kan ret godt lide det! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig, og som jeg også skrev så pisker jeg måske også en stemning op.

   Indlægget var egentlig ikke ment som en opsang til dårlig tone bloggere imellem, for her hersker heldigvis en fantastisk dialog.
   Jeg ville egentlig bare gerne væk fra hele den her GRATIS ting og skjult reklame, for jeg mener på ingen måde at der er noget som helst skjult nogle steder. Det håber jeg også kommer frem?

   Enig om at vi bloggere imellem er gode til at linke til hinanden og personligt elsker jeg også de indlæg hos mine medbloggere, for jeg finder faktisk ofte frem til blogs jeg ikke selv havde opdaget :0)

   Tak for de søde ord <3

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan sige det meget kort : Godt skrevet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det var godt lige at få blog-regler og beskatning slået fast for alle os ikke-bloggere. Jeg var ikke klar over at det var alt man blev beskattet af. (Men har dog hørt om bloggere der nærmest blev ruinerede!) Hvad med de der laver Give-a-ways?

  Jeg synes du har en rigtig fin blog med blandede indslag og varierende emner. Keep up the good blogging 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Line,

   Tak for din kommentar.
   Mht. Give aways, så kan det være meget forskelligt. Nogle gange bliver man betalt for at lave en konkurrence (her vil der altid stå i selve indlægget “i samarbejde med” eller “sponsoreret” og andre gange er det en konkurrence man siger ja til at lave på ens blog uden nogen betaling som sådan. Der kan også være tale om at bloggeren har fået lignende produkter for at holde konkurrencen, men her er vi jo så igen tilbage til det med at man altså er forpligtet til at betale sin beskatning af varens værdi.

   Egentlig ønskede jeg ikke som sådan at komme til bunds i regler m.m., men blot at få ud at bloggere altså IKKE bare får gratis gaver. Der er INTET gratis i det her og det er ikke bare sådan at har man en blog så kan man få en masse gratis gaver. Ordet GRATIS eksisterer ikke. Så er man i tvivl om bloggerens troværdighed lige netop på grund af dette, så mener jeg i langt de fleste tilfælde at det har man ikke grund til ;0)
   Ligesom jeg mener at vi bloggere altid står personligt indenfor de produkter vi anbefaler uanset om de er købt, beskattet som gave eller lign.

   Tusind tak for de fine og søde ord. Det er jeg rigtig glad for.
   Og tak fordi du læser med <3

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Du er sej! Punktum! Og et klap på skuldrene for hvad du har stablet på benene. Det er der ikke mange der kan!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneak Peak - Hummel sko AW14 - Drop 1