Hummel SS14 Kids Drop 2 - Oversigt

Noget om at poste billeder af sine børn og copyright

Efterhånden har bloggen her eksisteret i 2½ år, og efterhånden har jeg postet umådeligt mange billeder af mine børn, mig selv og vores liv herinde i åbent skue.
Jeg er altid ekstremt selektiv omkring hvad jeg vælger at vise frem herinde, men jeg er også en meget åben person og jeg elsker mit lille frirum herinde. Jeg elsker at blogge, elsker at dele min viden med jer og elsker bare generelt den kommunikation jeg har med alle jer læsere herinde.

Men de 2½ års bloggeri har også ført en masse med sig – primært godt, men senest også noget som har rystet mig meget og som jeg ikke helt er tilfreds med. Og netop derfor vil jeg gerne bede om jeres hjælp.

 

Hjælp mig!

Når man som jeg vælger i den grad at åbne dørene på vidt gab, vise sine børn frem og eksponere dem i en sådan grad som det er blevet til – så må man være ekstremt opmærksom på denne eksponering.
Jeg er meget bevist om hvad jeg vælger at vise mine børn i og ikke mindst hvilke billeder og situationer jeg viser dem frem i. De er børn og det er mit valg – men jeg vil selv have lov til at bestemme HVOR og HVORDAN de vises frem, og i HVAD.
Det er mit valg at vise dem frem herinde, og jeg gør det af åbent hjerte og jeg gør det med glæde.

Nu har jeg lidt for mange gange oplevet at mine billeder herinde bliver brugt i anden sammenhæng og her nævner jeg i flæng:
– En svindler på TS har taget mine billeder og oprettet salgsannoncer, og solgt varer til folk som han/hun reelt ikke havde og snydt folk for penge
– Mine billeder bliver brugt rundt omkring i diverse fora og debatter uden der er linket tilbage

Men værst af alt så er mine billeder nu også blevet brugt i en reklame i en trykt avis for et helt andet firma end hvad jeg kan stå inde for.
Et billede der er 2 år gammelt, af både Lucas og Julius er blevet husstandsomdelt i 35.000 eksemplarer.
JEG ER RYSTET !!!!

Billedet af Julius og Lucas som er gengivet i en trykt annonce
 

Billedet herover blev vist på bloggen i dette indlæg for 2 år siden. Jeg har indsat annoncen sammen med billedet, men beskåret det så man ikke kan se hvem det er der har gjort det. Jeg kan dog fortælle så meget at det er en landsdækkende kæde, som jeg intet har med at gøre og som hverken har fået lov at bruge mine billeder og ej heller samtykke til at benytte mine børn i reklameøjemed.

Jeg synes det er så sørgeligt at man er nødt til at være så bange for hvad ens billeder bliver brugt til, og selvom de ligger her frit tilgængeligt på bloggen – så er det på ingen måde ensbetydende med at man bare kan bruge dem som man vil.
Jeg vil på ingen måde finde mig i at mine billeder bliver brugt i andre henseende uden jeg har givet mit samtykke – OG DA SLET IKKE AT MINE BØRN EKSPONERES PÅ DEN MÅDE!!!!

Så jeg kan med ro i sindet fortælle jer at alle der bruger mine billeder uhensigtsmæssigt og gengiver dem uden mit samtykke får tilsendt en regning for uretsmæssigt brug og kopiering af mine billeder.

 

 

Fortæl mig hvis du ser mine billeder

Jeg kan ikke være overalt – så jeg vil bede om jeres hjælp. De gange jeg har opdaget misbrug af mine billeder har været ved hjælp fra jer læsere eller venner og bekendte der har reageret. Tusind tusind tak for det <3

Jeg ved I er mange faste læsere her på bloggen, og jeg vil bede jer om den simple tjeneste at sende mig en mail såfremt I ser mine billeder være gengivet andre steder end her på bloggen.
Det er den eneste måde jeg kan komme det en lille smule til livs og forhåbentlig forhindrer at flere kopierer og stjæler mine billeder.
Jeg håber virkelig at I vil hjælpe mig her?

Fremover vil der være skrevet navn + copyright på alle mine billeder her på bloggen. Kopierer nogle mine billeder – ja så er det da nemt at se hvor de kommer fra ;0) Men det burde bare ikke være nødvendigt!!!! Al kopiering af billeder på nettet er forbudt og selvom de ligger frit tilgængeligt så må man ikke tage dem uden rettighederne fra den der har ophavsretten til billederne.

Jeg vil fremover tænke endnu mere over hvordan jeg fremstiller og ikke mindst viser mine børn og jeg selv frem. På sigt håber jeg ikke at det vil få betydning for bloggen som sådan og det indhold den har, men jeg må også indrømme at det har skræmt mig i en sådan grad at jeg nok lige trækker stikket lidt :0(

Inderst inde er jeg bare dybt rystet og ked af at være havnet i denne situation.

Hvis du har læst med så langt, så vil jeg takke dig for at tage dig tid til at komme igennem mit sure opstød :0)
Af hjertet tak om I vil give jeres mening til kende for hvad I mener om denne sag.

TAK

 
 

49 kommentarer

 • Helt håbløst! Troede alle seriøse mediehuse ville se sig for gode til misbrug af billeder! Godt dine børn trods alt ikke reklamerede for et og andet virkelig håbløst… Udfyld selv de tomme felter! 🙁

  Det er heldigvis nemt for dig at finde afsenderen.

  Stort hurra og stor tak til dine årvågne læsere!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claus

  Husk nu bare at gå efter den rigtige “badguy”.. Tit og ofte er det mediehusene selv der henter billederne – i dit tilfælde det forkerte sted.. Og måske ikke den med navnet nederst på annoncen.. Bare så regningen lander på det rigtige sted.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja Obelitz via Facebook

  NEJ NEJ NEJ – er målløs…helt uden ord!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rystet over det grove misbrug du her har oplevet.
  Det er simpelthen bare ikke i orden.
  Og jeg vil selvfølgelig gerne holde øje med om jeg ser dine billeder andre steder.

  Jeg laver selv masser af billeder med citater, som jeg bruger også på min FB-side.
  Desværre har jeg også oplevet at andre kopierer mine billeder (i stedet for at DELE, hvilket jo er rigtig fint at gøre).

  Desværre er det ikke nok at skrive sit navn og copyright på billedet, for det skærer de bare væk.
  I mine tilfælde har jeg skrevet til indehaverne af de andre sider: ” At jeg vil bede dem om at dele og ikke kopiere, og fjerne mine oplysninger”.

  En har aldrig svaret, en har efterkommet mit ønske, og den trejde har blokeret mig fra sin side.

  Med venlig hilsen
  Helene Rosendahl Hillersdal

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv hvor er det ringe gjort af den kæde. Brud på lov om ophavsret er ikke billigt. Husk det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Vejlstrup

  Jeg er fuldstændig i chok- tænk, at et “firma” kan finde på sådant noget. Jeg kan udemærket forstå din frustration- det er bare ikke iorden. Håber da i det mindste firmaet kommer til at bøde for det, selvom man gerne selv ville have været medbestemmende i hvor billeder af ens børn skulle bruges. JA, men altså!!!!

  Mvh Eva

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har ikke ord!! Men føler med dig og kan mærke jeg bliver ked og vred på dine vegne..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt Sylvest Grantzau via Facebook

  Ikk iorden 🙁 ville være blevet rasende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betty Jacobsen

  Jeg ville blive tosset. Jeg har haft den rigtig trælse oplevelse, at en eller anden har delt billeder på facebook. ØV.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op, hvor grænseoverskridende og krænkende ikke mindst! 😮 Håber også, at de foruden erstatning også får en påtale! Men hvad er der egentlig af konsekvenser? Skal det pågældende firma ikke hives i retten, hvis man ønsker en egentligt konsekvens for brud på copyright?

  Jeg kunne næsten forstå, hvis det var et eller andet lille firma, som ikke kendte til reglerne på området, men når det er en landsdækkende kæde, må man gå ud fra, at det er professionelle grafikere/webdesignere/reklamefolk med en vis erfaring, der udarbejder deres materiale, og så burde de jo i den grad kende til lovgivningen!

  Øv, altså!

  Men ja, jeg holder selvfølgelig øje, ligesom jeg i det hele taget er opmærksom på detaljer online, hvor der er noget, der virker forkert, malplaceret eller hvor man kan være i tvivl om ophavsretten.

  Håber, du føler, at du får din point igennem overfor firmaet om, at det på ingen måder er ok at gøre sådan (selvom de så måske betaler penge efterfølgende). Man skal ALTID spørge om lov! Kram til dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hjørdis Poulsen via Facebook

  Du skal nok ikke ligge, men lægge ! En lille lærerkommentar, der samtidig ønsker dig held og lykke med blog- arbejdet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er sgu ikke okay 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dog træls at man ikke kan have sine billeder i fred på nettet, jeg blogger selv, primært om kager, her oplever man ofte at andre deltager i konkurrencer med ens kager, det er simpelthen så træls..
  Jeg skal med glæde sige til hvis jeg møder nogle af dine billeder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Birch Schmidt via Facebook

  Det er simpelthen noget svineri!! Jeg ville godt nok blive sindsyg rasende hvis det var mine billeder der var blevet brugt uden godkendelse… Og ja surt at man skal være sådan om sig, pga sådan idioter!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Hammershøj Johansen via Facebook

  Øv ikke i orden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina johansen

  Har godt set dine billeder! Kan det passe du låner ud til t2h de skriver på fb side de er venligst udlånt af dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina johansen

   Åh glem det tror det var Kamilla borg dreng, undskyld! Men gad vide om hun ved det? Holder øje for dig! Ved at man kan melde dem og få erstatning, min søster har gjort det i forbindelse med et billede af hendes børn taget ved en fotograf, som pludselig vandt en præmie for billedet og nu bruger det som reklamefremstød. Det hun var mest sur over var at han ikke spurgte om tilladelse, samt at hun havde betalt i dyre domme for det billede!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan godt forstå, at du er rystet. Det er overhovedet ikke en rar situation at stå i. Det er DINE billeder og DINE børn, så skal andre sgu ikke stjæle de billeder og bruge dem og slet ikke en landsdækkende kæde der bruger det kommercielt. Hvis jeg ser nogle af dine billeder andre steder end her eller på bloggen, så skal jeg nok kontakte dig, så det kan blive stoppet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Møland

  Jeg arbejder med markedsføring og er uddannet til det…. Herunder bl.a. Markedsføringsloven og Loven om Ophavsret. Denne kommercielle brug af dinne private billeder overtræder begge love, med flere paragraffer, så der er intet galt i et sagsanlæg, hvis du orker det. Selv om éns billeder er til offentligt skue på nettet, så har du stadig ophavsretten!! At en landsdækkende butikskæde bruger disse metoder er bare for lavt og de burde vide bedre!!

  Øv for dig og dine drenge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv øv hvor er det bare ikke ok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Hansen

  Øv hvor er jeg ked af at læse det, jeg er en af dem så bare har været så glad for dine billeder, mine drenge er samme alder og str, og de er spinkle lige som dine drenge. Det har været så fedt at se tøjet på en levende model så man kunne se hvordan det sad.
  Øv siger jeg bare, er bare så ked af det på dine vegne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Stormbach via Facebook

  Hvor er jeg ked af det på dine vegne. Det er slet ikke i orden. Jeg håber du kommer til bunds i hvordan det er sket med den annonce, for det er godt nok mystisk!!

  Husk på når der fremover står navn mv på dine billeder, at det er nødt til at stå et sted, så det ikke bare kan klippes væk eller gemmes med Photoshop mm.

  Jeg synes også at det er godt at du deler denne oplevelse med os, for i disse social media tider, skal man lige tænke sig om.

  For noget tid siden var min søn med i en regnvejrsfilm og nogle billeder for et børnetøjsfirma. Da jeg forleden googlede pigefrakke blå, dukkede hans kønne ansigt op. Det overraskede mig ret meget, da det ikke lige var drengeregntøj jeg var på udkig efter, men der er selvfølgelig sammenhæng.

  Det er selvfølgelig en helt, helt anden situation, pointen er bare at billeder på nettet i princippet kan ligge der for evig tid, så man må tænke – ligesom du gør – sig rigtigt meget om, inden man begynder at eksponere sine børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Slet sket ikke i orden!! Og meget skræmmende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Kristensen

  Klart ikke i orden!!!! Jeg er helt enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Høj

  Hvor frækt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Nygaard Friis via Facebook

  Bare ikk ok, og slet ikke når det er ens børn det går ud over. Tænk at de kan finde på det. Gå videre med det, håber du i det mindste kan få dem straffet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett Drevsfeldt via Facebook

  Jeg er målløs!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Dobel

  Det er slet ikke i orden at bruge andres billeder på den måde og heldigvis er du beskyttet af opretshavsloven – jeg ville skynde mig at sende en faktura afsted til dem der har brugt billederne!! Som et lille plaster på såret. Du kan læse lidt mere her: http://www.juf.dk/kopieret-tekst-billeder-saadan-goer-du/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Kelly via Facebook

  Øv!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Kiel Bjerrum via Facebook

  ÆV!! Sig til, hvis du får brug for juridisk assistance!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op hvor er jeg GAL på dine vegne. Virkelig, virkelig gal – både moralsk og juridisk!!
  Godt at høre, at du følger den retskrænkelse til dørs – sig endelig til, hvis du har brug for hjælp!!
  Jeg har altid vandmærket billederne af mine børn – men på det seneste har jeg faktisk slækket på det og udelukkende benytter mig af Picasas automatiske metode sommkun placerer det nederst i billedet, så,det dermed også er nemt at skære væk.

  Jeg er aldrig blevet opmærksom på misbrug af mine billedet, men jeg har heller ikke tjekket efter.
  Har det altid været dine læsere, der skrev ind.,og hvor har det indtil nu fundet sted?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du kan melde det til politiet … for det er stafbart at bruge andres billeder uden tilladelse !!! Især når det er ens børn … puhaa 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Helstrup Guldager via Facebook

  Jeg kan ikke helt få mig til at like dette. Men jeg håber altså virkelig, du går videre med det her, Pernille!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh, Pernille :/ Det er jeg godt nok ked af og rystet over at læse! Hvor er det både frækt, dumt og stang ulovligt. Jeg håber klart, du går videre med det, det skal de ikke slippe godt fra!! Og øv. Jeg har længe gerne villet undgå vandmærker på mine billeder, for jeg synes, det forstyrrer billedet, men må indrømme, at jeg nu efter dette indlæg, har min tvivl om man én gang for alle skulle gøre det.
  Samtidig kan jeg slet ikke lide at tænke på, om der mon er nogen, der har brug billeder af min lille pige. UF! Hold da K…., hvor bliver jeg rasende, hvis det sker!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er på ingen måde i orden. Håber at du har anmeldt det. Jeg er helt forfærdet over det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op hvor er det forfærdeligt!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille Parsgaard

  Jeg fik den avis du snakker om, og genkendte med det samme dine drenge. Jeg var temmelig overrasket, for jeg tænkte først på at det var ret vildt at se dem i avisen, og endnu vildere at du havde givet lov til det. Men det havde du så heller ikke.
  Hvis jeg ser dem igen, så skal jeg nok reagere og fortælle dig det 🙂

  Kamille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Dolly Christensen via Facebook

  Håber du har taget kontakt til reklamebureauet, der har brugt dine billeder!! Det er simpelthen ik i orden det der

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fuldstændig uforstående overfor, hvordan nogle kan finde på at trykke en annonce med billeder af dine børn uden din sammentykkelse. Er fuldstændig enig med Jeannette som skriver, at du burde anmelde dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorrit Gulbæk

  Hvad er det lige der sker for folk??? Det er da virkelig også en øjenåbner for mig. Ikke at jeg blogger men ligger masser af sjove billeder af vores liv ud på både fb og instagram så familie fra den anden ende af landet også kan følge med. Jeg håber virkelig at du sagsøger de mennesker der har stjålet dine billeder og at de taber stort. For selvom du har postet billederne giver det på ingen måder nogen ret til at bruge dem…….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det træls at du skal bekymre dig om det. Kan godt forstå at du er rystet. Jeg håber du får en form for erstatning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Leonora Wachmann Løntoft via Facebook

  Jeg forstår din vrede fuldt ud, og jeg ville også reagerer på samme måde. Det er da utrolig dårlig stil, at “stjæle” billeder fra nettet, og lave en helsides annonce.. Håber de kommer til at punge op til Ungerne :-). Når det er sagt, så ved vi jo alle, at desværre så ER der nogen, som misbruger alt vi ligger ud i det offentlige rum, men egentlig også fint at vi lige får en reminder på, at være ekstra obs på, hvad vi smider på blogs, profiler mm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Myhre

  Det er da noget svineri! Den måde burde intet firma med respekt for sig selv agere på, det er virkelig uprofessionelt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er mildest talt rystet! Det er fandme frækt – undskyld mit franske.
  De skulle simpelthen anmeldes for uretmæssigt at have brugt dine billeder i reklameøjemed. Jeg har ikke ord… er mundlam.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Jeg ville også blive edderspændt rasende….

  Mere er der ikke at sige til det.

  ØV!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hummel SS14 Kids Drop 2 - Oversigt