Dagens Julius - CostBart sweat med korte ærmer

Superfit – Sandaler til smalle børnefødder

Superfit - smalle børnefødder

Lucas’ nye sandaler fra Superfit
 

Sandaler til smalle børnefødder

Ligesom Julius, har Lucas også fået nye sandaler i forbindelse med vores ferie til Egypten i marts. Sidste år havde Lucas sandaler fra 2 forskellige mærker, og her oplevede vi at Superfit bare var bedst til hans smalle børnefødder.

Superfit er også kendt for at lave fodtøj til smalle børnefødder, så det var egentlig ikke fordi det var den helt store overraskelse.
Dog gik det endnu mere op for mig i år da vi skulle finde nye sandaler – at det altså var Superfit der sad bedst på hans fødder.
Vi havde nemlig flere forskellige sandaler med hjem at prøve, og også fra forskellige mærker.

Egentlig havde jeg håbet lidt at det ikke var Superfit der passede bedst, for som jeg også skrev i indlægget med valg af sandaler til Julius, så er jeg bare mest til neutrale sandaler der går til alt. Sandalerne fra Superfit er MEGET grønne og derfor forsøgte jeg mig også frem med andre mærker.

Superfit - smallebørnefødder

Superfit sandalerne i brug
 

Dog må jeg tilstå at knægten er fuldstændig tosset med at de er grønne, og efter vi har haft dem i brug, må jeg også indrømme at det faktisk måske slet ikke er så tosset. Lucas har nemlig i forvejen ret meget grønt i garderoben – eller blåt, som også passer ret fint til grønt.

Sandalerne har 3 justerbare remme, 2 foran over vristen og en bagpå. Den bagpå er ret genial og gør at sandalen kan tilpasses 100% til barnets fod og evt. udvides når barnet vokser.
De grønne Superfit sandalerne koster 549,75 kr. og fås i str. 26-34. De kan findes LIGE HER.
Lucas har dem i str. 30 – hvor han er str. 31 i f.eks. Hummel sko.

Når jeg køber sko til drengene, så køber jeg som regel med 1 cm i voksetillæg og til tider 1,5 cm. Man anbefaler generelt at barnet har 1,5 cm i voksetillæg, men ofte synes jeg simpelthen at det er for meget.
Jeg forestiller mig hvis jeg selv skulle have 1,5 cm for store sko på…..
Det kræver dog at jeg konstant tjekker deres fødder og holder øje med om skoene er blevet for små. Jeg vil langt hellere købe nye sko til dem lidt oftere, end at de kommer til at gå rundt i alt for store sko for lang tid. Og det kan sagtens være at vi er nødt til at udskifte dem her inden sommeren er ovre pga. de bliver for små.

MEN lad mig pointere at det er min egen personlige holdning til voksetillægget i børnenes sko. Man anbefaler 1,5 cm i voksetillæg og børns fødder er vidt forskellige.

Superfit - smalle børnefødder

Nu kunne jeg godt tænke mig at vide om I har en oplevelse af hvilke skomærker der fungerer bedst til jeres børn?
Fortæl gerne herunder i kommentarfeltet om hvilken fod dit barn har (bred, smal, høj vrist etc.) og hvilket mærker der passer bedst.

Du må også meget gerne skrive om I har erfaringer med voksetillægget. Holder I jer generelt til at købe fodtøj med 1,5 cm i voksetillæg?

Hjælp mig endelig med at forstå behovet hos jer i forhold til børnesko og hvad I går efter. Er der noget I synes mangler på markedet så del også meget gerne ;0)

 

8 kommentarer

 • Gitte Foldager

  Vi har købt Primigi til denne sommer, efter at vi lånte et par da vi var i Caribien i vinter og bare var vilde med dem. Især den meget fleksible sål og den gode pasform er super. Vi har valgt en lukket model, da vores søn stadig kun er 1,5 år og derfor synes jeg hans små tæer skal beskyttes lidt ekstra.
  Jeg gik efter de anbefalede 1,5 cm i voksetillæg, men jeg var meget i tvivl om jeg skulle købe 22 eller 23 da de forskellige webshops havde opgivet vidt forskellige indvendige mål i de to str. Vi endte med en str. 23 og der er bestemt plads til at han kan vokse, så vi håber på en lang sommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Rotbøl

  Vi sværger til Bisgaard, Ecco og Superfit herhjemme, da jeg har to piger med meget smalle fødder. I år har jeg dog købt Fuzzies på lagersalg til min store pige på 5 år, og de sidder rigtig godt på hende, de kan reguleres tre steder, og de sidder godt på hendes fod.
  Nåede desværre ikke på Bisgaards lagersalg i år, men er tit tilbudsjæger og køber forud på nettet, når jeg støder på et godt tilbud. Det kan jeg dog endnu ikke til den mindste på 1,5 år, da hendes fødder har vokset i ryk, men den store vokser ca. en størrelse om året og jeg ved, at Bisgaard sidder perfekt på hendes fod, og det er ret pebret til normalpris, synes jeg, så selvom det er et gamble at købe forud, så har jeg sparet rigtig mange penge på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane Knudsen

  Hej, min pige har også smalle fødder. Hun har haft sandaler fra Ecco de fleste år, de har passet super til fødderne og de modeller jeg har købt, har også kunnet tåle vand. Et år havde hun sandaler fra Geox, de er også rigtig fine, dog lidt for bling bling agtige til mig. Mht. voksetillægget så nøjes jeg også med 1 cm i sandaler, da risikoen for at forfoden bliver hængende og bukker om (hvis du forstår..) ikke er så stor. I sko afhænger det af hvor godt de sidder på foden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Carlsen

  Vi bruger stort set kun le loup blanc sko til begge vores drenge. De forhandles desværre ikke ret mange steder, men er også primært til børn der har brug for meget støtte. De falder begge meget indad i anklerne så derfor den ekstra støtte.
  Vi har også et par hummel pr barn da de er ungernes favoritter og gode til hvis man skal bruge et par ekstra eller til en dag hvor skoene bare gerne må være seje. Sandalerne er i år blevet til et par RAP og et par Richter. Der er desværre ikke så meget at vælge imellem da det udelukkende handler om hvad deres fødder støttes bedst i. Kommer som regel ikke helt op på 1,5 i voksetillæg da skoene så ikke sidder godt nok synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine steinicke

  vi har helt opgivet ecco da de slet ikke er brede nok til vore piger, især ikke den yngste, hun fylder til gengæld bundgaard helt ud i bredden, faktisk har hun haft 3 par i samme model men i 3 str.

  Begge mine piger har faktisk haft små fødder lige til de lærte at gå, men så voksede fødderne også helt vildt det næste år til halvandet for så at gå helt i stå. Julie lærte at gå da hun var 16mdr og lærte at gå til hun var 3år og 9mdr gik hun fra str 20 til str 29, hun bruger 30/31 nu. Celina er til nu vokset efter samme “skema”, for 1½ år siden lærte hun endelig at gå, hun brugte dengang str 22 og nu bruger hun str 29, så nu må hun gerne holde en pause med at vokse lidt, det er DYRT i sko….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg lagde faktisk ud med at købe et par Superfit fordi de var de pæneste (mørkeblå uden alt muligt ekstra) på markedet som havde den støtte jeg ønskede for min søn på snart halvandet. Men de sidder virkelig godt, og også på disse er der 3 justerbare remme. Det er virkelig dejligt så sandalen kan ændrer sig sammen med hans fødder…

  Min søn er i en str. 21 hvor der er ca. 1 cm. voksetillæg, for jeg kan heller ikke se hverken mig selv eller ham stampe afsted med 1,5 cm i snuden af skoen :/ Med hensyn til smalle fødder, så synes jeg nu ikke de er særlige til smalle fødder i de små størrelser, men alle “babyer” er vel egentlig også ret platfodet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Mine to drenge (3 og 5 år) har nogle ordentlig plader af fødder! De bruger hhv, str 28 og 32. De har samtidig meget brede fødder, vi dyrker ECCO’s sko stortset hele året. De sidder bare godt på dem.

  Jeg er lidt modsat Mhs til farver, jeg SAVNER knald på drengen! Jeg bliver så skide misundelig når jeg kigger på pige reolen i skobutikken. Lilla, pink, rød, guld, sølv, sort med pink, rød med lilla blomster osv. Gennemgående for drengene er MØRK! I år har ECCO dog lavet et par lysegrå med stærk lime farvet sål. Drengene var solgte, for de syntes det lignede ildfart! Jeg har en enkelt gang skrevet til Ecco, at jeg faktisk savnede generelt mere farve på deres drenge sko linie, for ungerne vil altså gerne have farve på:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Mine børn har også smalle fødder – MEGET smalle. Indtil i år har Ecco faktisk været det eneste der passede. I år har vi dog købt RAP både til pige str 29 og dreng str 27 da de stadig laver sandaler med lukkede tæer. Jeg begriber simpelthen ikke hvorfor de stopper med at lave lukkede tæer og fast hælkappe ved str 25/26! Min dreng er 3,5 år og slet slet ikke klar til åbne tæer og hans fod kører rundt i de lidt mere sportige sandaler ala dem du har købt fra Superfit. RAP laver fast hælkappe og lukkede tæer og stadig smarte sandaler hvis du spørg mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens Julius - CostBart sweat med korte ærmer