Sebra Madkasser & Drikkedunke

Mit gemmested – Sharm el Sheik, Egypten

Egypten

Egypten – Sharm el Sheik

Så er jeg hjemvendt fra en dejlig ferie i de lidt varmere himmelstrøg :0)
Hold op det har været lækkert, og tusind tak til sødeste Kaja fra Shopping4kids – der var så sød at passe lidt på bloggen for mig mens vi var væk. Det har været helt igennem skønt og ret så tiltrængt at trække stikket fuldstændig.

Desuden var der ingen netforbindelse – med mindre man betalte en bondegård – der hvor vi befandt os, så mine abstinenser måtte jeg bare håndtere.

Egypten

Vi har aldrig været i Egypten før, men har hørt meget godt om det. Det var ikke planlagt at vi skulle afsted, men vi havde håbet vi kunne finde en rejse lige inden påske. Vi har heller ikke prøvet afbudsrejser før, og når man skal 4 personer afsted – så var det åbenbart ikke så nemt at finde noget.
Der var tilsyneladende også en del andre end os der havde fået den ide at rejse i forbindelse med påsken…

Men vi var dog heldige ugen inden vi ville afsted og fik et tilbud fra Star Tour som vi hoppede på.
Vores mål var sol og varme – gerne med mulighed for at dykke, så Egypten lød som det perfekte sted, når vi nu ikke kunne komme til Thailand som nok alle tider vil være vores favorit.

Lucas havde ikke snorklet før, så det skulle lige læres. Ret morsomt i starten hvor han snorklede poolen tynd med vinger, badering og fuldt snorkel udstyr 🙂 Lignede mest af alt Ælling fra Bamse og Kylling på afveje….

Egypten

Normalt er vi mere til rejser hvor vi kan komme ud at opleve en masse, men denne gang havde vi primært brug for ren afslapning og ikke særlig meget andet. Sharm el Sheik er en ren turistby, og hotellerne er typisk med all-inclusive. Bevæger man sig uden for hotellet er der ikke – efter min personlige mening – så meget at komme efter.

Der er selvfølgelig strandene og de helt perfekte muligheder for snorkling lige i strandkanten – så Sharm el sheik er klart perfekt hvis man er til dykning.

Vi har heller aldrig prøvet all-inclusive før, og det må siges at være ren afslapning og super rart med børn. Det er dog ikke et must for mig i forbindelse med en ny ferie, men rart at prøve slet ikke at skulle tænke på noget i så lang tid :0)

Egypten

Ørkenvandring med kamelridning

Vi var på de 14 dage på en enkelt udflugt arrangeret af Star Tour.

Det var en ørkenvandring med kamelridning og efterfølgende besøg hos beduiner som boede i ørkenen. Vi spiste med dem og da mørket faldt så vi på stjerner, hvor vi lå fladt på ryggen på tæpper og kiggede direkte op i den meget stjerneklare himmel.

EgyptenEgypten

Sygdom på rejsen

Desværre blev vi også ramt af sygdom på vores rejse :0( Puha jeg er glad for at vi havde styr på rejseforsikringen som vi har fast igennem vores forsikringsselskab Alm. brand. Vi har dog måtte ligge ud for alt i forbindelse med lægebesøg og medicin, så nu skal vi til at tage kampen med vores forsikringsselskab. Den situation har jeg ikke været i før, så nu må vi se hvordan det kommer til at gå. Jeg har dog en forventning om at det nok skal gå.
Har I erfaringer med det?

Sygdom på rejse

Julius var ret hårdt ramt med maveonde, som startede med opkast. Han kunne absolut intet holde i sig.
Vi havde endda taget forbyggende piller hjemmefra og også piller med dernede, som skulle foreberede maven på den anderledes bakterieflora. Men æv, på Julius havde det ihvertfald ingen virkning.

Han kastede op i 1 dag hvorefter det blev afløst af diarre. Og med intet i kroppen og i ca. 35 graders varme blev han desværre så dehydreret at han måtte have væske og medicin i drop.
Ialt 6 dage brugte vi på at Julius var syg :0( Surt, men jo desværre det der kan ske.
Godt vi havde 14 dage.

Er der nogle af jer derude der har prøvet at rejse og opleve sygdom på rejsen?
Dækkede jeres forsikring?
Det er jo rart at vide om det man betaler i dyre domme for at føle sig sikker, rent faktisk også virker. Det er første gang vi oplever det, så jeg håber bare systemet virker som man forventer det skal ;0)

 

Er I interesseret i en mere grundig rejsebeskrivelse herinde?
Vil meget gerne beskrive hotel, vores oplevelser af Egypten, rejsearrangør m.m. hvis I er interesseret?

 

3 kommentarer

 • Hej Pernille 🙂

  Jeg synes, det er rigtig spændende at læse om Jeres tur og vil i hvert fald mægtig gerne høre mere 😉

  Øv, at Julius blev syg, men ja skønt at I trods alt havde 14 dage dernede, så I stadig fik lidt ferie 🙂 Mht. rejseforsikring har jeg 2 erfaringer; den ene med min ekskæreste, som faldt på rulleskøjter i Central Park og brækkede en knogle i sit håndled, og den anden gang da jeg ligeledes i New York oplevede, at en hund sprang op og bed mig i albuen!

  Min ekskæreste var så uheldig at måtte opereres for at kunne få fuld funktion i sin arm igen, og det betød et par måneder med undersøgelser, genoptræning og udarbejdelse af armskinne og hver en krone blev betalt af Gouda rejseforsikring. Vi skulle bare lige ringe og maile til dem, og så forløb alt fint. Kun 1 røntgenbillede og noget medicin måtte vi betale, da det skulle betales kontant, og det blev efterfølgende refunderet, og ellers foregik al korrespondance ang. betaling mellem specialkirurgen, hospitalet og Gouda – så en rigtig god oplevelse – særligt fordi det samlet løb op i over 100.000 kr., da ALT skal betales fremfor her i DK: specialkirurgen, leje af operationsrum på hospitalet, betaling til hospitalspersonale, betaling til bandagisten og genoptræning osv. 🙂

  Da jeg blev bidt af en Bull Terrier, valgte ejeren at stikke af, og jeg vidste således ikke, om hunden var Rabies-vaccineret, hvilket er lidt af et issue i USA, da Rabies er mere udbredt derovre. Og da Rabies jo er dødeligt, hvis man får det, måtte jeg straks i forebyggende behandling på hospitalet og skulle ind og have sprøjter løbende over 1 måneds tid på hospitalet i New York. Også her kontaktede jeg blot Gouda og informerede dem om situationen, skrev Gouda på som betaler hos hospitalet, og så gik det helt af sig selv 🙂 Igen skulle jeg også betale kontant for den antibiotika, som jeg skulle have for at forebygge en eventuel infektion, men det fik jeg retur ved at tage et billede af mine kvitteringer og maile til dem, og så havde jeg pengene inden for 1 uges tid.

  Det er mine 2 erfaringer – begge med Gouda, og det fungerede uopklageligt, og jeg brugte meget lidt tid på det! Så hvis I har fulgt proceduren hos Alm. Brand ifht. rettidigt og korrekt at indgive hændelsen til dem, så kan jeg ikke forestille mig andet, end at de også dækker alle Jeres udgifter 🙂 Nu har vi rejseforsikring gennem Lærerstandens Brandforsikring, men den har vi 7-9-13 endnu ikke haft brug for 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Lyder som en dejlig tur, ja lige bortset fra Julius sygdom.
  Jeg var selv i Egypten, Hurgada, for knap 5 år siden. Der blev hele familien også ramt af maveinfluenza. Varede de sidste 3 dage og desværre kun ud af 1 uges ferie. Vi fik hverken medicin eller drop, men lå bare på værelset/badeværelset og drak det vand vi kunne, og håbede på at kunne holde det i os. men vil rigtig gerne høre om andres erfaring med forsikring ifht rejse, da jeg selv er i tvivl om vores egen dækning. Vi vil nemlig gerne ud og rejse snart – og har da overvejet egypten eller tunesien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabrina Moreno Sanchez Hansen

  hvor ser det bare lækkert ud der nede, håber vi snart kan komme på sådan en tur 🙂

  ang sygdom så har vi prøvet det på ferie dog ikke så slemt at vi skulle i drop men vi rejser kun til mallorca hvor min famillie er fra så mangler vi noget på den front så søge de for tingene til os ved at ringe til deres egen læge og også derfor jeg aldrig har frygtet og rejse med mine børn når de omkring de 3 måneder for mangler man noget ringer man bare til faster 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sebra Madkasser & Drikkedunke