Mine Hust & Claire favorit vintage jeans - Husk konkurrencen

Hjemmelavede cheese dippers – inspiration til børnenes madpakke

SONY DSCDe fleste børn elsker en lille snack i løbet af dagen hvad enten de går i børnehave eller skole. Ofte er de snack der er til at få, bare alt for dyre (og usunde) som fx Cheese dippers som for 5 små pakker koster alt mellem 22 & 30 kr.

Jeg har derfor lavet min egen opskrift på dem og selvom de ikke er snorlige og fine som dem man køber så er det klart favoritten herhjemme nu.SONY DSC

Ingredienser til Ca. 60 stykker Dippers

2,5 dl vand

15  g gær

7 del mel (eventuelt groft mel)

2 tsk salt

5 spsk oliven olie (eller anden type)

Udrør gæren i lunt vand og rør det sammen med halvdelen af melet, kom olie og salt i,  rør det rigtig godt (jeg har rørt med grydeske ? vil være en fordel med dejkroge eller anden maskine) resten af melet kommes løbende i, indtil dejen er god og nem at ælte.  Ælt dejen rigtig godt og lad det hæve tildækket cirka 20-25 min.

Rul det ud i den form du ønsker dem de hæver cirka til dobbelt størrelse ved bagning.  pensel dem med vand.

Varm ovnen op til 200 grader og stil dem i midten af ovnen, i cirka 15 min hvis ikke du syntes de er helt sprøde kan du bare slukke ovnen og åbne lågen så de får lidt eftervarme. Jeg har en ret gammel ovn så hvis din ovn er ny skal du være opmærksom på at de måske skal have lidt mindre tid, i ved sådan på øjet?

Oste dippen

Enten kan du bruge en almindelig naturel ost eller lave din egen

Fremgangsmåde til osten:

Tag den mængde du ønsker af halvt yoghurt naturel og halvt creme fraich rør det let sammen og læg det i en si dækket af åbne kaffefiltre, stil det i køleskabet 6-8 timer (natten over) så væden kan løbe fra derefter røres det lige sammen og så er dippen klar.

SONY DSCOvre på Shopping4kids.dk hvor jeg blogger til dagligt har jeg en food kategori  hvor jeg deler forskelligt inspiration til fx madpakkerne – jeg har også allerede planlagt et indlæg mere til jer her hos Pernille med en helt anden type madpakke 🙂

Kh Gæsteblogger

Kaja, Shopping4kids.dk

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine Hust & Claire favorit vintage jeans - Husk konkurrencen