Dagens Lucas - Hust & Claire og Kulör

Produkter til børneeksem / Atopisk eksem

Jeg har nu igennem de sidste 6 år søgt efter de perfekte produkter til Lucas som lider af børneeksem. Jeg føler nu endelig at jeg har fundet nogle produkter som hele vejen rundt hjælpe på hans sarte og meget eksemplagede hud.

I starten fik vi ordineret den ene hormoncreme efter den anden, men jeg satte mig for at se om jeg ikke kunne finde et alternativ som jeg med god samvittighed kunne bruge på mit barn.

Der er sikkert andre derude, der kæmper med det samme som os og derfor tænkte jeg at jeg ville dele med jer, hvad der har virket for os. Men husk det er udelukkende hvad der virker for os. Det er ikke en garanti for at det lige netop også virker på jeres barn. Min erfaring er at man må prøve sig frem, præcis som vi har gjort. Men desværre synes jeg ikke at hverken de praktiserende læger eller de speciallæger vi har været hos, har kunnet føre os hen i den retning og anbefale os nogle produkter jeg rent faktisk selv kunne stå inde for.

Jeg håber derfor I kan finde inspiration i dette indlæg hvis I også har et barn med meget sart hud og måske endda også børneeksem (atopisk eksem).

 

Hudpleje til børneeksem /Atopisk eksem

Creme til atopisk eksem

Lucas bliver dagligt smurt ind i Exomega Emollient balm. Det er den creme vi har haft størst succes med til daglig brug, da den er med en høj fedtprocent og stadig nem at smøre ud. De andre fede cremer vi har forsøgt os med, har også været ekstremt svære at smøre ud og det er bestemt ikke en fordel for et barn med eksem. Lucas hader faktisk at blive smurt ind, så det skal helst være så nemt som muligt.

Inden Exomega Emollient balm kom på markedet brugte vi de andre cremer fra A-derma Exomega. Der findes en Emollient lotion som har et fedtindhold på 21% og en Emollient creme som har et fedtindhold på 28%. Emollient Balm har et fedtindhold på 43%, og gør virkelig noget godt for Lucas’ eksem prægede hud.
En anden fordel er at den kan bruges i både ansigtet og på kroppen, og jeg kan personligt også finde på at bruge den – specielt som natcreme i ansigtet her i vinterhalvåret hvor min hud bliver ekstremt tør.

Siden vi startede med at bruge Exomega Emollient balm til Lucas, har vi faktisk kunne holde hans eksem nede, ved blot at smøre ham ind morgen og aften. Ingen hormon cremer eller andet er nødvendigt, så længe vi sørger for at huske at smøre ham ind regelmæssigt.

A-derma Exomega købes på apoteket, men kan også med fordel købes på nettet.
I øjeblikket fås Exomega Emollient balm i en 400 ml. flaske med pumpe til 219 kr., mens den almindelige tube indeholder 200 ml. og koster 175 kr. Du får altså 200 ml. mere med for 44 kr.
Vi er super glade for at den er kommet med pumpe.

Creme til atopisk eksem

Udover Exomega Emollient balm, har vi stort succes med Purely Professional Repair Cream. Den er noget tykkere i konsistensen og bruges primært hvis Lucas slår ud og hvor vi ellers havde tyet til hormoncremen. Repair cream kan som regel klare de udslæt der næsten ikke er til at undgå når man har atopisk eksem. Den er simpelthen genial – intet mindre.
Lucas har også ofte rigtig tør hud omkring munden, og her er det også Repair cream vi bruger.

Purely Professional Repair cream bruger jeg også selv ligesom Exomega Emollient balm, som natcreme – men også på næsen som jeg har en tendens til bliver meget tør og skaller. Repair cream skinner ikke så meget når den er smurt på, og giver sådan et lidt mat look i forhold til Emollient balm. Vi bruger den også som håndcreme når det virkelig er koldt og huden sprækker. Faktisk har vi også brugt den til kusinens røde ble-numse og til brændmærke mit glattejern havde efterladt på min hals (AV).

Purely Professional har i deres kids serie også en body lotion, som er lidt tyndere i konsistensen og hedder Calming lotion. Den er også god og er også en creme vi kan bruge på Lucas’ hud uden han slår ud. Den gør nogenlunde det samme for hans hud som Emollient balm, men den er desværre en anelse sværere at smøre ud – og derfor foretrækker vi Exomega.

Repair cream koster 195 kr. og Calming Lotion koster 145 kr. på Purely Professionals hjemmeside.

Creme til atopisk eksem

Når det virkelig ikke kan være anderledes, så må vi desværre ty til hormoncremen :0(
Men det er faktisk helt ekstremt sjældent at vi har brug for den. Tuberne her har vi f.eks. haft i over 1 år (kan ikke huske præcis hvor længe).
Protopic 0,03% er den første creme vi tyer til, når de andre ikke kan klare det. Det er faktisk ikke en hormoncreme og kan også bruges i ansigtet.

Kan Protopic ikke klare det, så er sidste udvej Betnocat salve 0,1%, som er en hormoncreme. Det er yderst sjældent denne kommer i brug og som regel kan 1-2 påsmøringer klare det. Vi smører den KUN på det virkelig udsatte område.

Både Protopic og Betnovat er receptpligtig og købes på Apoteket efter man har modtaget recept fra sin praktiserende læge.

Til daglig bruger vi på læberne Mentholatum læbepomade, som er verdens bedste læbepomade. Den er Lucas også glad for at få smurt på og den klare virkelig de tørre læber nærmest med det samme.

Den kan købes på apoteket og i de fleste dagligvarebutikker.

 

Hårpleje til børneeksem/Atopisk eksem

Hårpleje til atopisk eksem

Lucas har seriøst børneeksem på hele sin lille krop, og det gælder også i hovedbunden som derfor er ekstremt tør og ofte skaller af i flager. Jeg har i mange år søgt efter den perfekte shampoo uden held før jeg fandt Purely Professional.

I deres kids serie findes en baby Shampoo, som har gjort underværker for Lucas’ hovedbund. Vi bruger den sammen med Kids conditioner og den kombination gør at vi kan holde den tørre hovedbund til livs. Der findes også en Kids shampoo, men det er Baby shampoo’en der gør underværkerne for Lucas.

Purely Professionals baby Shampoo koster 90 kr. og er virkelig drøj i brug. Vi har haft vores i over ½ år og den er stadig halv fuld. Kids conditioner vil jeg til enhver tid anbefale at bruge i forlængelse og den koster ligeledes 90 kr.

Purely professionals produkter købes på deres webshop LIGE HER.

Ligesom med huden, så kan der også være tider hvor vores daglige rutiner alligevel ikke kan klare at holde den tørre hovedbund nede. Når det virkelig bliver slemt, med tør og skallende hovedbund, så må vi ty til Cosborg B12 shampoo, som jeg har købt i Matas i et af mine desperate forsøg på at finde en shampoo til Lucas. Jeg købte den inden jeg fandt Purely Professional og synes egentlig den virker ret skrap i det.

Den lover at der ikke er parfume, parabener eller farvestoffer i, men alligevel er jeg ikke 100% tryg ved den. Jeg er ikke super god til at forstå alle de mærkelige ingrediens lister – ville ønske jeg var.
Men den slår altså den virkelig tørre hovedbund ned, når det virkelig blusser op igen og så tænker jeg at når det er én gang måske hver måned – så går det nok…..

Den klarer ihvertfald det den skal, men jeg vil ikke anbefale at det er den man bruger til daglig. Uden jeg dog har noget belæg for at sige sådan….

 

Produkter til badet

Lucas kommer som regel altid i karbad og i vandet bruger vi Exomega Emollient Foaming gel. Den skummer en anelse men er ellers en gel som virker lidt som en babyolie. Den tørre på ingen måder huden ud – tværtimod og Lucas elsker at den skummer lidt. Vi køber den i håndkøb på apoteket.

Når hans hud virkelig er tør, så drypper jeg også et par dråber Mandel olie direkte i bådet.
Mandel olie kan købes i enten matas eller på apoteket i håndkøb.

 

Solcreme til børn med børneeksem/Atopisk eksem

Hvert år, når solens stråler brød frem havde vi samme problem med at finde solcreme til Lucas som han ikke slog ud af. Det var som om at så snart der var UVA og UVB filter i cremen så slog han ud. Men hvad gør man så, for knægten skulle jo beskyttes mod solens skarpe stråler.

Nu har jeg endelig fundet den solcreme som Lucas kan tåle og som tilmed også er god mod hans hud. La Roche-Posay Anthelios er den mildeste og mest beskyttende solcreme og købes på apoteket. Den er tilmed ekstremt drøj og vi kan som regel ikke få brugt en flaske op på en sæson. Vi skifter lidt mellem Anthelios sollotion som er en mere fed creme og La Roche-Posay multiposition solspray som er nem når der hurtigt skal smøres lidt ekstra ind, som f.eks. ved stranden.
Begge har både UVA + UVB filtre og er uden parfume og parabener. De er ekstremt holdbare også efter påføring og holder beskyttelsen ved at være ekstra vand- og sved resistente.

 

Det er primært de produkter som vi har været rigtig glade for og fortsat foretrækker til Lucas.
Jeg håber at jer der har børn med børneeksem, måske har fået nogle gode råd til hvad I kan forsøge at bruge til jeres børn.
Hvis I selv har andre gode erfaringer, som I vil dele – så skriv det endelig her i kommentar feltet ;0)

 

 

16 kommentarer

 • Sanne

  Hvor køber du Exomega Emollient balm?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  For et par år siden var der en kæmpe debat i Tyskland om et meget simpelt produkt – uden skadelige stoffer!! Som ingen Pharma-firmaer gad at fremstille fordi indtjeningen ville være for ringe – eller noget i den retning. Men efter TV Debat/Dokumentar var der dog alligevel nogle der ville fremstille produktet. Det var helt vildt, de gode resultater som “patientern” havde oplevet.

  PÅ dansk læs her: http://clinicuro.dk/0-5/webshop/b12-salve-mod-psoriasis-og-boerneeksem

  Det kan betale sig at bestille cremen i Tyskland. Her et udvalg af mulige forhandlere:

  http://www.preisvergleich.de/search/landing/query/MAVENA+B12+Salbe+Preis/s/google/koid/4826003506/gkaid/83924372/adid/2997681452/gkyid/30643325372/?query=MAVENA+B12+Salbe+Preis&gclid=CI3pmprFiLYCFUcV3godGBYAwQ

  Vi har ikke selv prøvet cremen da vi heldigvis ikke har problemet i familien, men jeg bed mærke i det, da jeg synes at det var så skrækkeligt at et så godt produkt måske aldrig ville blive til noget. Men det gjorde det heldigvis.

  Håber at det kan hjælpe nogle af jer!

  Bedste hilsner

  Dorthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie B

  Jeg er også eksem-menneske, og det samme er min datter desværre. Jeg bruger mange af de samme som dig, men kan VIRKELIG anbefale Decubal “Dry lips and spots balm” til læberne. Den vinder over mentholatum med flere længder.
  Og tak for tippet med shampooen. Den vil jeg prøve. Det klør nemlig helt vildt lige nu:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Er også vild med exomega.
  Prøv også ceridal creme, der er super fed, men hurtigt smelter og trænger ind.

  Til læber og sprukne læber/fødder, ømme brystvorter og andre ømme lemmer er lansinoh god! Og biologisk, det er vist lavet på bivoks. Eller noget i den stil

  Sluttelig er Essex creme fantastisk !!!!!!!!!!!
  Jeg lider selv af håndeksem og har brugt hormoncremer i stride strømme, hvilket også har givet mig bivirkninger!
  Essex er UDEN hormoner men virker som om der var.
  Ved dog ikke om den må bruges til børn, men det er værd at undersøge. En tube koster 35 kr på apoteket. Er let at smøre ud. Jeg er enormt glad for min. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Sneholt

  Vi har brugt a-derma siden sønnen blev født og han har heldigvis ikke eksem eller noget. Dog får han hurtig tør hud og klør sig især på ballerne og bliver meget tør om munden her i vinterkulden. Men fik anbefalet en anden creme sidst vi var på apoteket og den er bare super god, den hedder Avéne TriXéra+ og de laver også en cold cream, der er helt fantastisk og nem at smøre ud…
  Vi har også altid brugt den nævnte sol creme, min søn er meget lys i huden og hader de creme der er så tykke og fede at han går rundt og ligner et spøgelse og denne er så lækker selvom vi køber faktor 30…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja Mathiassen

  Vores søn har også atopisk eksem og vi har det seneste år undgået hormoncreme. Vi smørrer ham på kroppen 1-2 xdgl med “HELO CREME – FAABORG LØVEPRODUKTER” den lilla med et fedtindhold på 48 % -1000ml koster ca. 270kr. Til læberne der revner bruger vi “decubal lips & dry spots balm”. Begge dele kan købes på apoteket og er parfume, paraben og farvestoffri 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Min ene søn og jeg selv lider af børneeksem og jeg har brugt et væld af cremer, men kun fundet en, der virkelig dur.
  Jeg synes ikke A-derma er fed nok. Decubal og locobase er for fed. Betnovat og fucicort (hvis der er inficerede revner) og protopic og elidel er en fast bestanddel af husapoteket. Elidel foretrækker jeg til ansigtet.
  Den bedste smørelse til daglig brug er helt klart X-tra dry skin fix fra Beaute Pacifique. Det lyder som og ligner en parfumeret creme, men det er det ikke. Den er parfumefri, tilpas fed og helt uovertruffen til at holde eksem nede. Den er dyr, men utrolig drøj i brug.
  Det kan klart anbefales at prøve bare en enkelt tube!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Skønt at tage dette emne op……. Vi har tre eksembørn og bruger MEGET creme. Så tak for tippet om billig creme i England;-) vi bruger også selv A-derma og er godt tilfredse. Er der lidt større udbrud bruger vi mildison. En meget mild hormoncreme. Vil prøve de solcremer du har anbefalet, når sommeren “snart” banker på:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har selv atopisk dermatit og har haft det lige siden jeg var baby. Min mindste datter har desværre arvet det :-(. Jeg er meget enig med dig i dine produkt valg – jeg er også STOR tilhænger af produkterne fra A-derma og bruger som du Balm her i den kolde vintertid. Min kæreste har lige været i Paris og der købte han både Balm og Creme i rå mængder (18 Euro for 400 ml!) :-). Der er også en del at spare ved at bestille hjem fra Tyskland og ligeledes er der et par sælgere på Trendsales :-).
  Jeg har fornylig stiftet bekendtskab med Zactoline – den kendte jeg ellers ikke – den er meget fed (nærmest som vaseline) og jeg er ikke sikker på at større børn vil være glad for den!? Men den gør underværker hos Astrid på 15 mdr – vi giver hende en ordenlig tur med den om aften inden hun skal sove, og så dejligt køligt bomulds nattøj udover 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Så fik jeg kigget lidt på Purely produkterne – de ser dog ud til at indeholde både Camomille olie og Calendula olie hvilket jo er (naturlige) parfumestoffer så dem ville jeg ikke turde bruge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Weber

  Vi bruger også A Derma nu, men ellers har vi brugt (med stor succes) Physiogel!!! Kan godt anbefales – vores problem var, at apoteket ikke lå inde med det og skulle bestille hver gang, hvilket jeg havde bøvl med, så valgte at prøve A Derma med gode resultater 🙂

  Dog har vi problemer – pludselige problemer – med min datters hud om natten (ikke hver nat). Hun kan ligge og kradse voldsomt og får sådan en myggestikagtig hud…. Virker ikke tør el. lign. og det kommer ret akut om natten. Nogen som har samme problem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja Weber

   Physiogel er ret dyrt, men købte det via trendsales med gode besparelser 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Det lyder som om hun får nældefeber! Det er helt forfærdeligt for det kløer voldsomt meget. Kender det fra mig selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Brodersen

  Vi bruger også A Derma og det virker, men kunne stadig godt blive bedre. Vi har lige fået anbefalet noget der hedder Exomega. Skulle både være creme og sæbe. Så det vil vi prøve

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   A-derma er det samme som Exomega – altså den hedder A-derma Exomega :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Rantzau Bech

  Vi er også meget store fans af Aderma. Vi køber det i England med ret stor besparelse. Oftest ved Echemist.co.uk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens Lucas - Hust & Claire og Kulör