Termostøvler vs. gummistøvler og vinterstøvler

Flyverdragt og vinterstøvler – Hvornår?

Flyverdragt og vinterstøvler – hvornår skal det egentlig tages i brug?
I fredags lavede jeg et indlæg omkring termostøvler, hvor en enkelt sætning fik ret mange af jer til at reagere. Jeg havde nemlig skrevet:
Vinterstøvler med TEX membran skal man som hovedregel IKKE have i brug før det rent faktisk er frostvejr.

Og ja – det mener jeg faktisk helt seriøst :0) Som hovedregel.

Hvornår skal vinterstøvler og flyverdragter i brug?

Det er vigtigt at I her bider mærke i at vinterstøvler og flyverdragter som HOVEDREGEL ikke skal i brug før det rent faktisk er frost. Selvfølgelig skal I se på det enkelte barns behov og vurdere situationen. Er barnet f.eks. i skovbørnehave og er meget ude, kan der sagtens være grobund for at både flyverdragt og vinterstøvler kommer før i brug.

MEN, hvert evig eneste år oplever jeg desværre også at udstyret ofte kommer alt alt for tidligt i brug. Hver evig eneste år i oktober modtager jeg reklamationer på vinterstøvler som ikke synes vandtætte. Og i langt største delen af tilfældene ER vinterstøvlerne faktisk 100% vandtætte og fejler absolut intet. Men hvorfor er de så våde? Ganske enkelt fordi barnet sveder i støvlerne og de derfor bliver våde indvendig.

Mit bedste råd til jer er at vente med vinterstøvler og flyverdragt til det virkelig ER koldt. Barnet kan som regel sagtens holde varmen uden alt vinterudstyret på, her i overgangs sæsonen. I øjeblikket bliver det ofte i løbet af dagen et sted mellem 10-15 grader, så selvom vinterjakken er i brug om morgenen og det virker koldt – så er det altså ikke nødvendigt oppe ad dagen.

Faktisk kan det have den helt modsatte effekt at tage vinterudstyret for tidligt i brug. Dit barn sveder og bliver vådt – dermed også hurtig kold og fryser.

Her i overgangsperioden er det et spørgsmål om at føle sig frem, og vurdere hvad det er barnet skal og hvor længe det skal være ude og selvfølgelig hvor koldt det er. Lyt til din intuition og mærk efter på dit barn om det fryser eller har det for varmt i det du giver ham/hende på.
Der er ikke nogen fast regel, men denne hovedregel om at flyverdragt og vinterstøvler som udgangspunkt først skal på ved frostvejr – kan jeg stå inde for. Giv hellere barnet et ekstra lag på – en ekstra fleecetrøje indenunder jakken og et par uld strømper f.eks. end at tage vinterstøvler og flyverdragt i brug allerede nu.

Jeg håber I kan bruge min forklaring, og selvfølgelig alt med måde og i forhold til det enkelte barn.
Lad mig endelig høre hvis I har kommentarer til ovenstående ;0)

Indlægget indeholder affiliate links 
 

26 kommentarer

 • […] på hendes blog skrevet et par rigtig gode indlæg inden for samme genre de sidste par dage se dem her og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne Fruelund via Facebook

  Printer lige og tager med i inst, de kunne ikke helt forstå min holdning, nu kan de se at andre er af samme mening

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vore piger har netop “taget hul på” thermostøvlerne, dog nogle let forede, som under alle omstændigheder skal suppleres med sokker til vinter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja puha hedeslag stakkels børn ! Termotøj er fint for tiden med 13-15 grader!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Hansen via Facebook

  Jeg så en pige i et shoppingcenter for over en måned siden, som gik med flyverdragt på – den var godt nok lynet helt ned, meeeen alligevel… Det er jo komplet vanvittigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Gade Madsen via Facebook

  Helt enig. Den anden morgen parkerede jeg ved siden af en bil ved vuggestuen. Ud tog faren sin søn som var
  i flyverdragt, der var 13 grader. Pyha han måtte svede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha hvor er de søde. Jeg tænker så meget på det, hvis børn er i flyverdragter nu, hva gør de så når det blir rigtig vinter.
  Vi var i zoo og en far gik rundt i en strik trøje men sænnen var i flyverdragt og hue osv. Og det var ungen der løb rundt og var aktiv 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Nielsen via Facebook

  I min drengs børnehave er der flere børn der har flyverdragt og vinterstøvler på…

  Forældrene skulle selv prøve at have alt det tøj på og tonse rundt og lege

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt Hørt.. Har set børn i min drengs børnehave der allerede har vinterstøvler på..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Steinicke

  Som jeg skrev sidste år er der stadig lææææænge til vintertøj kommer på tale her, de har termotøj, softshell, regntøj, gummistøvler med tilhørende sokker og deres gummisko med. Som noget nyt har de fået en tynd hue med til de dage de er på tur og strikvanterne er indkøbt – jeg skal bare lige have broderet navn på håndryggen inden de får dem med, så bliver de nemlig ikke væk og pigerne elsker deres helt særlige vanter.

  Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det hele er klar her men er ikk sendt med endnu. Gustav på 5 har fået vanter og tynd hue med, Jonas på 2 har en tynd trøje med til barnevognen og har haft hue med hele tiden men flyverdragt og vinterstøvler er stadig hjemme. Lissom han stadig har sommrdyne i barnevognen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Ramsgaard via Facebook

  for varmt endnu. termotøj og evt en tynd bomuldshue, samt alm sko, eller gummistøvler holder mine børn fint varme. også selvom de er ude et par timer om formiddagen. flyverdragen kommer normalt frem omkring 1 nov. måske lidt senere alt efter hvor koldt efteråret er.. men vil tro det er omkring 5 grader det skiller her, ok det forede regntøj kommer frem hvis der kommer en kold våd periode med blæst og regn. for 10 grader blæst og regn virker bare koldre end 5 grader vindstille og fuld sol.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viana Steensgaard Sørensen via Facebook

  jeg synes stadig det er alt for varmt til vintertøj og støvler med foer – mine har fleecetrøje og overgangsjakker, eller termotøj og regntøj – de har tynde huer til koldemorgner. Selv går jeg kun med en strikponcho om morgenen. Flyverdragter får de først på nå vi nærmer os 0 grader

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • …. Vinterstøvler vil jeg også sige er alt for varmt lige pt. Gummistøvle er ligeledes NO Go – De er bare for kolde og ikke særlig praktiske til lange ture i børnehaven. Kondisko og basketstøvler vil jeg synes er optimale lige nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Juhl Yde – Vinterjakkerne kan vi sagtens være enige om, her vil jeg slet ikke argumentere imod og mine har også vinterjakkerne på om morgenen. Om eftermiddagen er de stadig for varme her, da de spurter rundt.
  Men vinterstøvler derimod, der er TEX støvler altså ikke endnu. Hvis de på nuværende tidspunkt er våde indeni, så tjek om det ikke er fordi dit barn sveder og har det for varmt i dem ;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som børnehave – pædagog må jeg sige at vinterjakkerne har været i brug hos os den forgangne uge. Hvis man er uden for to timer hver formiddag og tre (eller flere) om eftermiddagen er det vigtigt at holde varmen. Termotøj er nu ved st være for koldt. Det har været brugt den sidste måned. Børn leger ved jorden og i Sandkassen, hvilket er meget koldere end for os voksne som står oprejst – også selvom de bevæger sig mere. Rigtig mange børn har også haft hue på den forgangne uge og jeg vil mene at det nu også er tid til tynde strik vanter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette D. Møller via Facebook

  Når der er 10 grader eller derunder i dagstimerne, er vidst meget passende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Skovlund Pedersen via Facebook

  Øø de lige fået termotøj med i denne uge og kun jakken har været i brugt til den ene tøs fordi hedens softshell jakk er bleve for lille så det vare nogen uger i nu før flyverdragten skal i brug

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Barawiec Balle via Facebook

  Vi er en mødregruppe her på FB på 110 kvinder. Der har vi lige haft den oppe at vende, om brug af flyverdragt nu. SÅ det var dejligt at læse. Deler lige til dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Frandsen via Facebook

  Vi skal nok blive bedre til at tænke på at børnene bevæger sig rigtig meget, i forhold til hvad vi selv gør når de leger udenfor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Frandsen via Facebook

  Ihvertfald for tidligt endnu, vinterjakkerne er dog i brug fra morgenen, men ellers er termo og regntøj rigeligt lige nu og en god softshell jakke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg må si at jeg er begynt at vudere å ta flyverdragten frem til morgenturen, fordi lillepigen er begynt å klage over at hun syntes det er lidt koldt. Lige pt er vi i gang med termobukser og en tykk jakke om morgen/aften, og tynnere jakke på dagen.
  Jeg har en pige der fryser let, men hun sier også til når hun faktisk gør så;)
  Så termobukser, tynn hue, hals, tykk jakke, tynn jakke, fleecejakke, regntøj, sko og gummistøvler samt tykke strømper er at finde i hendes skiftekasse lige nu;) Og det får nok snart besøg af en flyverdragt også, men det er jo som sagt kun til turen op dit om morgenen. Det er sq kaldt ved 7tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lige så snart at det er så koldt at man ikke kan bruge overgang tøjet længere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] på hendes blog skrevet et par rigtig gode indlæg inden for samme genre de sidste par dage se dem her og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Flyverdragt og vinterstøvler hvornår? | Børnetøjsindkøberen Synes dette blogindlæg er en meget god tommelfingerregel for hvornår vintertøjet skal tages i […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Steinicke

  Dejligt at se at det faktisk er det anbefalede, mine piger har endnu kun termotøj og regntøj med i vuggestue og børnehave, dog har jeg fundet de forede gummistøvler frem og sender dem med sammen med de almindelige gummistøvler. Rigtig mange af børnehavebørnene har længe haft flyverdragt med og jeg har da tænkt over om det snart var på tide, men min dagligt vurdering har indtil nu været at det var alt for varmt endnu.

  Jeg oplevede faktisk sidste år at den store fik BÅDE termotøj og flyverdragt på ud før det blev frost (udover let nattefrost), hun kampsvedte og jeg måtte hver morgen selv vurdere om hun skulle have flyverdragten på ud.

  Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Termostøvler vs. gummistøvler og vinterstøvler