Vores Børn Plus - Alt til mor

Termostøvler vs. gummistøvler og vinterstøvler

Vi har for første gang købt termostøvler til drengene. De var begge vokset ud af deres gummistøvler med foer, og pga. sæsonen har jeg besluttet at de skulle have et par termostøvler istedet. Men hvad er egentlig forskellen mellem en termostøvle og en gummistøvle med foer?
Et spørgsmål som jeg ofte støder på, og som jeg derfor lige vil forklare her i dette indlæg. Det er nemlig stor forskel, og et par små fif man skal have med i tankerne hvis man overvejer om termostøvlerne mon kan erstatte vinterstøvlerne.

 

Termostøvler vs. gummistøvler

En termostøvle er IKKE det samme som en gummistøvle med foer, men hvorfor?
Her har I et par facts om termostøvler:

– De er mere slidstærke end gummistøvler
– De er lavet i et isolerende materiale og derfor varmere end gummistøvler – også selvom du vælger en gummistøvler med foer.
– De er ofte lavet i letvægtsmateriale
– Nogle termostøvler kan vaskes i maskinen

Jeg har valgt Viking termostøvler til Julius og Lucas, som koster 399,75 kr.LIGE HER. De er med 30% uld foer og kan vaskes i maskinen. De er lavet i et materiale hvor tusindvis af luftbobler er indkapslet. Det øger isoleringen og gør støvlen meget let.

 

Termostøvler

Der findes også en række andre mærker der har termostøvler
Move by Melton – 349 kr. (LIGE HER) // Viking – 399 kr. (LIGE HER) //
Trigger – 299 kr. (LIGE HER) //

Termostøvler som vinterstøvler

Jeg kan på ingen måde anbefale at man køber termostøvler til udelukkende at være børnenes vinterstøvler. Hvorfor spørger du måske?

– Termostøvler er ikke åndbare som en rigtig vinterstøvle vil være
– Vinterstøvler har en bedre pasform og støtte på barnets fod

 

Termostøvler er altså et rigtig godt alternativ. Herhjemme bruger vi dem her i overgangsperioden, men drengene har samtidig også almindelige vinterstøvler. Rart hvis det ene par er glemt over weekenden i børnehave og SFO, men også rart nu hvor det er koldt uden at være frost endnu. Vinterstøvler med TEX membran skal man som hovedregel IKKE have i brug før det rent faktisk er frostvejr ;0)

 

Spørg endelig indtil ovenstående hvis I er i tvivl eller bare gerne vil knytte en kommentar ;0)
Har I erfaringer med termostøvler vs. vinterstøvler?

 

Indlægget indeholder affiliate links

16 kommentarer

 • Lise-Lotte

  Du linker til Vikings extreme model – er det den du har købt og har du i så fald sammenlignet den med Vikings to andre termostøvler, Frostfighter og Ultra?

  Viking skriver at Extremes TBU sål er en smule tungere. Synes du støvlen er tung og er sålen stadig fleksibel og god at gå i?

  Jeg har ikke fundet nogen butik der fører alle tre modeller så jeg selv kan sammenligne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Lise-Lotte,

   Tak for din kommentar. Jeg er ikke selv super ekspert i deres forskellige modeller, så jeg kontaktede Viking og fik dette svar fra dem:

   Extreme er den af vores thermostøvler der er tungest, men vi er jo på ingen måde ovre i den tungeste klasse indenfor thermostøvler. Men den er en smule tungere og knap så fleksibel end især Ultraen, der jo i år fik en opdatering og nu bliver lavet på en anden maskine end Extreme. Denne nye maskine gør at PU’en bliver sprøjtet endnu hurtigere ind i formen og derved opstår der flere luftbobler, som så resultere i en lettere støvle. Frostfighter bliver lavet på samme maskine, men består af mere PU og er derfor kraftigere end Ultraen og kan derfor gå ned til -30o.
   Jeg synes dog på ingen måde at den virker tung at gå i eller til gene for barnet, mit lille myr har selv i et par sæsoner haft Extreme. Og pt. er det nok den vi sælger flest par af i Danmark.
   Men men men, skal man have en super let thermostøvle, så er Ultraen helt sikkert nok den letteste på markedet.

   Håber du kan bruge svaret til noget?

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • tina stig andersen

  Jeg mener at have fået fortalt at netop Vikings termostøvler i dette meget lette materiale er åndbare og jeg har heller ikke oplevet at mine børns fødder er våde af sved efter brug.

  Jeg mener faktisk at det var een af grundene til at jeg valgte at købe nogle til mine børn. De har begge rigtige vinterstøvler også, som sidder bedre på fødder, men jeg må indrømme at min søn meget hurtigt får et par almindelige støvler til at ligne nogle, som har været brugt i flere sæsoner og han elsker også hurtigt at hoppe i sine termostøvler i frikvartererne.

  Og hvis vi skulle være heldige at få et ordentlig lag sne, så synes jeg at de er skønne til en dag på kælkebakken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Hej, jeg har lige set efter de Viking termostøvler på smartkids.dk, men der står ikke at foret er af 30% uld men textil foer. Hvad mener du om Celavi termostøvler, er de gode?
  MVH Bettina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Bettina,

   Jeg undersøger lige om det er nede i SmartKids eller om det er mig der har lavet en forkert beskrivelse ;0) Det vender jeg lige tilbage med.

   Mht. Celavi, så er de støvler vi har liggende, neopren støvler – og det er ikke det samme som en termostøvle. Den er som sådan ikke en varm støvle, men holder på varmen fra barnet – så støvlen bliver varm når den er på. Det er en lidt lettere støvle. Jeg er desværre ikke lige så super stærk lige på det punkt, så jeg får også lige tjekket op på om det kan beskrives lidt bedre ;0)

   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har købt Ecco vinter støvle hvert år og de holder 100% tæt fordelen ved disse i forhold til termostøvle er de slutter til om benet så det ikke kommer sne ned i støvlen eller glider af men der er mere form i dem og det er vigtigt når børnene leger så mange timer og ja mine bliver somme tider irriteret over at skal ha dem på da de tager 2 min længere tid i forhold til støvlen men bare ærgeligt sådan er det at være den onde mor men de bliver heller aldrig trætte af at gå da de ikke selv skal holde dem på plads som en støvle der kan glide lidt men det er jo godt vi alle har forskellig smag og behov 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Karup Nielsen

  Hej
  Jeg har lige købt Bisgaard gummistøvler med uldfoer til min søn, og jeg fik at vide at de sagtens kunne klare frostgrader som termostøvler.. men det kan de måske ikke?

  Vh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger Daastrup

  Hvorfor “må man ikke” tage en vinterstøvle med TEX membran i brug før det er frostvejr?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Wise

  Vi har også kun termostøvler til vores to drenge! De har kun haft vinterstøvler et enkelt år, og de blev næsten ikke brugt! Jeg tror heller ikke vinterstøvler er lige så vandtætte som termostøvler efter en time i sneen…! Så vi fortsætter med udelukkende at bruge termostøvler herhjemme, de er også meget hurtigere lige at trække på, end vinterstøvlerne…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Pia,
   Vinterstøvler med TEX membran er 100% vandtætte, men selvfølgelig ikke så gummistøvle-agtige som en termostøvle er. Derfor er alm. vinterstøvler ofte også åndbare.
   Så længe dit barn ikke render rundt i termostøvlerne 24-7 er der såmænd heller ikke de store problemer med at bruge dem som vinterstøvler.
   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Vi har også KUN haft termostøvler til den store af vores drenge, da vi også har prøvet at købe flere af andre slags, som står og bliver for små uden at have været brugt mere end 3-4 gange. Det fungere altså helt udemærket, så længe de andre sko børnene går i er nogen med god støtte kan jeg ikke se et problem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Lene,
   Tak for dit svar ;0) Se evt. min svar lige herover dit ;0)

   Hvis det fungerer for jer, er det selvfølgelig det helt rigtige for jer. Det er jo heldigvis ikke hele dagen ungerne render rundt i termostøvlerne.
   Et par alm. vinterstøvler giver bare et par ekstra fordele som ofte også forklarer den prisforskel der kan være ;0)

   Håber det giver mening ;0)

   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Bisgård Sørensen

  Uha, vi har de seneste år kun købt termostøvler til vores børn. Vi har forsøgt med almindelige vinterstøvler, men børnene tager dem simpelthen ikke på:/ Vi har nu flere par til at stå, som max har været i brug 3-4 gange, og det er jo superærgeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • minna jensen

   Det er det samme her… Vores tvillinger er 5 år nu, og i hvert fald vores søn vælger konsekvent termostøvlerne, da de er hurtige og nemme at få på.. Vores datter er dog i år mere forfængelig, og tager støvlerne i stedet, fordi de er smartere 😉
   Sidste år havde vi 4 par vinterstøvler, som faktisk ikke var blevet brugt.. Og ja!!! Ærgerligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Her synes jeg bare du skal tage det helt roligt ;0) Det er jo sjældent sådan at børnene bruger en hel dag i termostøvlerne og hvis det fungerer for jer og jeres børn faktisk foretrækker termostøvlerne, så er der bestemt ikke nogen grund til panik efter min mening ;0)
   Men der er altså lige et par ekstra fordele ved et par almindelig støvler, som også forklarer den prisforskel der ofte vil være ;0)
   Håber det giver mening ;0)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores Børn Plus - Alt til mor