Konkurrence: Psst - det er t-shirts for børn

Spørgerunde – Hvordan vælger I mærker?

Spørgsmål:
Hvordan vælger i de mærker i vil sælge i jeres webshop, bliver i kontaktet af sælgere, eller finder i selv det tøj i gerne vil sælge?


Mit Svar:
Udvælgelsen af vores mærker sker kontinuerligt og er en kombination af flere forskellige faktorer.
Da jeg startede i SmartKids.dk for over 2½ år siden havde vi allerede rigtig mange mærker, men manglede alligevel en stor del af alle de mærker der var oppe i tiden.
Mit job går ud på hele tiden at vurderer vores sortiment. Har vi det rigtige inde og er der noget vi mangler.
Derudover er det selvfølgelig ikke nok at vi har en masse mærker inde – de skal helst også sælge og være populære blandt jer kunder.

Måden jeg udvælger mærker på vil jeg dele i 2 grupper; mærker vi allerede fører og nye mærker.

Mærker vi allerede har
Det er selvfølgelig ikke nok at vi har forhandlingen af en lang række mærker. Mit job er hele tiden at vurderer hvordan de mærker vi fører performer og dermed også budgettere hvor meget de skal fylde i de kommende sæsoner. Jeg er dybt afhængig af nøgletal som omsætningshastighed, realiseret bruttoavance, købsavancer, restlager og ikke mindst vækst.
Nøgletal som jeg bruger hver evig eneste gang jeg skal disponere et mærke. Måske har vi for stort et restlager og kan derfor ikke bare købe løs til den næste sæson.
Måske har et mærke solgt rigtig dårligt en sæson og jeg kan dermed forholde mig til den negative vækst mærket har præsteret i forhold til den tidligere sæson.

Jeg bruger også rigtig meget tid på at finde ind til DNA’en af hver enkelt mærke. Er det f.eks. primært jeans vi sælger fra Minymo, t-shirts fra Småfolk osv.

Alle de disponeringer jeg foretager mig på eksisterende mærker er meget baseret på statistikker, hvor jeg selvfølgelig samtidig også prøver at tage højde for nye tendenser.

Nye mærker
Når jeg vurderer hvilke nye mærker vi evt. skal forhandle gør jeg det altid med en yderst kritisk vinkel. Fornemmer jeg at det er noget markedet efterspørger, kan det sagtens være mig der henvender mig direkte til de enkelte mærker. Jeg bliver også dagligt kontaktet af mange nye mærker, som ønsker vi forhandler lige netop deres mærke.
Vi er efterhånden en stor virksomhed og ofte kontaktes jeg også via vores andre indkøbere i virksomheden. F.eks. kan de på SmartGuy.dk godt have et mærke som også sælges i børnestørrelser og derfor kan dialogen meget vel starte hos en af vores andre indkøbere som så sender den videre til mig for at vurderer børnekollektionen.

Jeg følger også med i en lang række medier, blogs osv. for at holde fingeren på pulsen med hvad der rør sig. Ligesom jeg er total skadet og kigger generelt meget på hvad børn har på i gadebilledet, hvilke flyverdragter der bruges i børnehaven hvor mine egne børn går, hvilket fodtøj børnene går i osv.
Derudover deltager jeg selvfølgelig på messer indenfor børnetøj, hvor det primært har været messer her i Danmark. Fremover vil jeg også søge udenlands for at spotte nye spændende mærker og ikke mindst for at opleve på egen hånd hvad der er et hit på vores andre markeder, da vi efterhånden er i rigtig mange lande udenfor Danmark.

Der kan også være nye mærker og mærker som vi ikke fører, som vi faktisk rigtig gerne ville have i vores sortiment, men hvor de ikke ønsker at handle med os. Det kan der være flere grunde til, men det er heldigvis sjældent pga. vores størrelse kan de fleste mærker se en rigtig god ide i at være forhandlet på SmartKids.dk

Så alt i alt er det altså en vurdering af flere forskellige ting, som I sidste ende drejer sig om hvad det er I ønsker at købe til jeres børn ;0) Så faktisk er det jer derude der bestemmer helt og holdent udfra hvad I køber og efterspørger ;0)

Jeg er altid åben for nye input, så er der noget I synes jeg har overset eller vi bare mangler generelt på SmartKids.dk, så skriv endelig til mig/os :0)
Har I spørgsmål til ovenstående eller bare kommentarer, så skriv endelig herunder.

Follow me on Bloglovin’Like me on FacebookFollow me on Instagram: boernetoejsindkoeberen

5 kommentarer

 • Anonymous

  Hvilket uddannelse har du måtte tage for at få e sådan drømmejob 🙂 ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej Pernille.
  Jeg synes jo helt sikkert at i mangler MOLO i jeres sortiment,er der noget håb der? eller's er vi de store småfolk bruger her i huset, men synes i ofte får mest til drenge, og synes ikke af den nye kollektion at i har fået særlig meget hjem.
  Venligst Diana

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Diana,
   Tak for din kommentar.
   Molo er et af de mærker vi rigtig gerne ville have og som vi ved I mangler hos os. Så jeg kæmper ihærdigt på at få det ind og det skal nok lykkedes er jeg sikker på ;0)
   Men desværre ikke før de også er klar på et samarbejde :0(

   Vi køber rigtig meget Småfolk hjem og jeg er faktisk sikker på vi er en af de netbutikker der køber allermest. Vi sælger Småfolk bedst på dreng og derfor er der naturligt også mere til drengene, men jeg køber også rigtig meget pige hjem.
   Jeg ved at vi lige nu kæmper en brag kamp med at få alle nye varer online, som nærmest er væltet ind af døren på samme tid. Men jeg har tidligere lavet et indlæg med alt hvad der kommer, som du finder her: http://boernetoejs-indkoeberen.blogspot.dk/2012/07/smafolk-efterar-2012.html
   Småfolks kollektion er kæmpe stor og vi kan naturligt ikke købe det hele ;0)
   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Syntes i har et super lækkert og bredt udvalg men kunne godt bruge nogle flere Albababy styles i shoppen jeg er helt tosset med det hihi <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for det.
   AlbaBaby er et af de mærker der udvikler sig rigtig meget hos os, så jeg kan godt love dig at der kommer meget mere derfra i fremtiden ;0)
   Deres kollektion har dog også udviklet sig enormt de sidste år, så jeg har også været nødt til at sortere en del ud. Jeg har primært lagt vægt på de gode klassiske AlbaBaby styles krydret med en lille smule nyt. Derudover har jeg også fokuseret meget på prisen, da jeg desværre synes det ofte bliver for dyrt for f.eks. en jakke som ikke er funktionel ;0)
   Lad mig endelig vide hvad du præcist går efter fra Albababy, så jeg kan vurderer om jeg har taget helt fejl ;0)
   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence: Psst - det er t-shirts for børn