Besøg hos Holly´s

Statements på børnetøj

Jeg har idag sagt nej til at købe en ellers super fed style hjem til pigerne str. 8-16 år pga. et statement som jeg bare slet ikke finder passende…..
Men firmaet beretter, at det ellers har været en rigtig god style og de forventer sig meget af den.
Derfor er mit sprøgsmål nu til jer, hvad I synes?
Har I en holdning til hvad der skal stå/printes på børnenes tøj, eller tænker I ikke over det?
Er det mig der er sart?

Trykket så sådan ud, med teksten “Original BABE – Kiss me….”:

Ville du købe en sådan style hvis du havde en pige mellem 8 og 16 år?
Hvorfor/hvorfor ikke?

Follow me on Bloglovin’Like me on FacebookFollow me on Instagram: boernetoejsindkoeberen

35 kommentarer

 • Anonymous

  Jeg synes du har valgt helt rigtigt. Jeg ville ikke købe den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvilket mærke er det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville ikke købe blusen men det er pga ordet Babe som for mig lyder som en dulle. Jeg så i øvrigt en dreng med en t-shirt med en kæmpe fuck finger på ryggen i skolen i går, synes heller ikke det er et kønt signal at sende når man vender ryggen til folk !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker lidt, at hvis der bare stod “kiss”, så ville det være ok, eller??? Jeg synes personligt, at tingene bliver lige rigeligt kørt op;) Alle de historier der kører i medierne er også i den grad med til at smide brænde på bålet, og der står altså ikke sexhungrende mænd/drenge på alle gadehjørner, som blot står og venter på en chance, hvis de ser en pige med en bluse hvorpå der står “kiss me”!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Måske – måske ikke….
   For hvor går grænsen.

   Igen er det ikke fordi jeg tænker der står folk og vil overfalde pigerne hvis de har sådan et statement på tøjet. Men mere et spørgsmål om at lære de her piger om de signaler de udsender.

   Alderen 8-16 er jo en virkelig farlig alder hvor de stadig er børn, men bliver mere og mere voksne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm – nu tror jeg vist, at det har kunnet misforstås, dét jeg skrev om seksualisering 😉

  Jeg skrev IKKE, at dette statement var LIG MED sex, hvilket g-strenge i og for sig heller ikke er, da det jo blot er en undertøjsvariant, men at det var lidt i samme boldgade hvad angår tidlig seksualisering af børn.

  For jeg ser ikke noget forfærdeligt i “kiss me” 🙂 Det er kombinationen mellem et lille barn, “babe” (som jeg slet ikke mener har noget med et barn at gøre) og så “kiss me”, jeg ikke bryder mig om. Så nej – “kiss me” er IKKE lig med sex, ligesom seksualisering af børn heller ikke er lig sex, men omhandler den måde hvorpå børn fremstilles..

  Og det har derfor intet at gøre med, hvorvidt vi kysser egne børn 🙂

  Venlig hilsen
  Maja

  http://connersnest.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg elsker statements på tøj til ungerne. Jeg er med på det hele, hvis det altså giver mening for mig, det der står. Og ja… Jeg står gerne ved at jeg bruger mine børn som reklametavler!

  “Kiss me” har da overhovedet ikke noget med sex at gøre!!! Jeg kysser da mine unger flere gange hver dag. Er det så også sex? Og nu kan det godt være at jeg kommer til at træde nogen GEVALDIGT over tæerne; men er det så incest når min mand kysser vores datter på 7 og når jeg kysser vores søn på 1??? Det må det jo være hvis “kiss me” er ligmed sex

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for dit svar.
   Se evt. kommentaren herneden under. Den beskriver det meget godt.
   Det er ikke så meget “kiss me” jeg reagere på, men også ordet “original babe”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Nu er min datter stadig for lille til at kunne passe den, men jeg havde heller ikke købt den. For mig udstråler den noget seksuelt, som jeg ikke synes hører til i den aldersgruppe.

  Generelt så er jeg heller ikke så meget til tøj med statements, men igen så afhænger det jo også meget af barnets alder – der er jo kæmpe forskel på en 8-årig og en 16-årig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Ved ikke om jeg vil sige det er upassende. Har det lidt som Merete :-)… At jeg så er mere til de lidt sjovere statements som “Mothers Nightmare” til min datter (6 år) eller “Me so hungry” til sønnike (4 til april og en sulten dreng 🙂 ), er en helt anden snak… Er selv på udkig efter en bluse til begge børn med teksten “min mor er stærkere end din far” :-)…

  Katvig har også et statement: Hug me, I´m green… Skulle de så fjerne hug me fordi der står nogen og får den forkerte opfattelse af hvad det kan betyde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dit svar.

   Ja det er en meget meget svær balance, for hvornår er det for meget.
   Katvig er jo primært mindre børn og Hug me, I'm green – synes jeg ikke klinger lige så negativt for mig?
   Men hvor går grænsen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Kan virkelig ikke se problemet… Herregud, det er jo BØRN. Burde de ikke kunne rende rundt i hvad som helt uden at det skulle afføde alle mulige spekulationer.
  Synes det efterhånden har taget overhånd. Hvis man finder “Kiss me” seksualisernede, synes jeg at man har et problem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

   Men hvad med de “syge” mænd og drenge der opfatter det som noget de skal gøre. Det er sådan nogle signal, der er med til at fremtvinge sexuel overgreb

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dit svar Merete.
   Som jeg også har svaret herover, så ser jeg det ikke som et seksualiserings problem direkte, men mere et sprøgsmål om hvilke signaler de her unge piger sender.
   Hvorfor have statements på tøjet, som ikke ville være kommet fra et barn i første omgang?

   Jeg synes det sender et forkert signal, og egentlig ikke nødvendigt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • enig statementets kan i sig selv være i orden…men ikke som det på billedet…os så til børn. Fatter ik de kan finde på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  ALDRIG! Det er da forrykt! Om min datter var 4, 6, 8, 10 eller 16 ville hun da ikke få lov at gå med sådanne statements!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bryder mig i det hele taget ikke om tøj med diverse statements – og får mig heller ikkeligfrem til at ændre mening. Tror størrelsen på barnet afgør, om man seksualiserer statementet i det – tror ikke det er så forargende på en 2-årig, som på en 10-årig. De større børn “forstår” mere dog uden at kende konsekvenserne og de seksuelle undertoner i det statement. Mens de små bare stadig er kære og kysselige. Men i bund og grund handler det jo om, hvad man gerne vil signalere.

  @ANN: kan bestemt godt forstå, at du byttede din drengs t-shirt – synes heller ikke det er et statement for en 10-årig……….eller en teen-ager 😉

  Men gad da nok vide, hvordan producenterne tænker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dit svar :0)

   Den style der var tale om her var henvendt til de 8-16 årige, hvorfor jeg også reagerede. Og det er lige præcis det der med hvad man signalere jeg gerne vil frem til. Børnene der i alderen 8-16 måske får mere og mere indflydelse på tøjvalget, vælger jo ikke sådan et stykke tøj pga. den tekst der er printet på. Jeg er af den overbevisning at de vælger det fordi de synes produktet som helhed er fedt.
   Men de aner jo ikke hvilke signaler de sender i den alder, og her synes jeg det er så forbandet vigtigt at vi som voksne guider dem i den rigtige retning.

   Hvis jeg kan være med til at de her statements og lidt for vovede styles ikke er så let tilgængelige, så vil det være mig en ære. For der er børn, der selv får lov at bestemme 100% hvad de vil have på i den alder.

   Jeg tror egentlig ikke producenterne og primært designerne tænker over det. Og det er det jeg rigtig gerne vil have dem til ;0)

   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  Jeg bryder mig heller ikke om den slags print til 8årige piger.. Det er lidt for sexistisk til den alder.. Jeg har ikke noget mod print på bluser, men det er mest “Pretty Baby” osv, som jeg smider Filippa i.. men hun er jo heller ikke så stor endnu. Men når hun får sin egen mening om den slags ting, så er der ting, som jeg må sige “nej” til – og Babe-Kiss Me er en af de ting

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Synes at du har valgt rigtigt. Undrer mig over at de i det hele taget har kunnet finde på at skrive sådan en tekst på noget tøj. Uanset alder så synes jeg at det er en upassende teks.

  mvh

  Jette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Nej.

  Min datter er 8 og foretrækker bestemt det tøj de større piger går i, men det er ting som f.eks bryder ryg i t-shirts der betyder noget for hende. Statements er det kun mig der læser så ville hurtigt vælge trøjen ved siden af.

  Min søn på 10 fik en t-shirt med drunk out off my mind i fødselsdagsgave, den byttede jeg. Han var tordnende ligeglad, men det syntes jeg ikke en 10 årig skulle gå i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhh den er også god :0) Drunk out off my mind – altså hvem finder på at det er smart til en på 10?

   Sjovt nok så var denne style faktisk også med bryderryg :0)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni Jacobsen

  Jeg syntes heller ikke at “voksen-statements” og voksen-udtryk hører hjemme på børnetøj.
  Tilgengæld syntes jeg det er fint med “Smuk som min Mor” – “Prinsesse” o.lign. er helt fint.

  Knus Janni

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for din kommentar Janni.

   Det er lige præcis der jeg vil hen ;0) Hvorfor have et statement på børnetøj, som børnene ikke selv forstår?
   Det er jo ikke pga. det statement at de falder for lige præcis den style?
   Er det overhovedet nødvendigt?

   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa 🙂

  Nej, jeg kan sagtens forstå, at du har afvist at indkøbe dét design! Jeg ville i hvert fald ikke købe blusen, hvis jeg havde en datter, der kunne bære den!

  I min øjne er designet lidt i samme boldgade som g-strengs-affæren i Kvickly for nogle år siden – en tidlig seksualisering af børn, der ikke hører sig hjemme, før de lige præcis ikke er børn længere..

  Så det er min mening 😉

  Forårshilsener,
  Maja

  http://connersnest.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for dit svar Maja ;0)

   Jeg ved ikke om jeg synes det direkte er en seksualisering af børnene, men et statement som egentlig bare ikke er nødvendigt for børn…
   Personligt synes jeg det har noget at gøre med de signaler man vælger at sende – og det her prikker bare til mig som værende forkert…

   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Besøg hos Holly´s