De 3 mest læste i oktober....

Vores historie – Del 43 // 2010 – Lucas’ sygdom, karriere og alt det imellem….

Fortsat fra Vores historie ? Del 42 // Dommen

Egentlig hopper jeg en smule tilbage nu, istedet for frem i forhold til hvor vi er nået til i føljeton’en. Der er en del af jer der har spurgt indtil Lucas’ sygdom, og hvad der videre skete da han kom i børnehave. Sandheden er den, at der skete utrolig meget i 2010 for os som familie. Det der fyldte mest, var klart retssagen som på mange måder var så alt overskyggende. Derfor kom det også til at fylde nærmest hele afsnit 42.

Tilbage til begyndelsen af 2010…..

Vores historie - Del 43

Vores historie – Del 43 // Karrieren 2010

I februar 2010 sker der det, at jeg får fast job, hos Smartguy (idag StylePit). De sidste 4 år har jeg været selvstændig med min egen internetbutik med børnetøj. Den har jeg drevet i knap 4 år, og det går godt. På trods af små børn, og endda med Lucas som konstant er syg, har jeg formået at vækste min lille butik ganske fornuftigt igennem alle årene. Men jeg er alene om ALT !!! Jeg laver hjemmesiden selv, køber ind, forhandler med leverandører og mærker, tager billeder, pakker ordrer og alt derimellem.
Jeg havde aldrig troet det ville blive en dans på roser at være selvstændig, men jeg føler mig drænet og spærret inde i noget jeg faktisk selv har skabt. Vigtigst af alt savner jeg at gøre en forskel for folk, og jeg finder pludselig det hele ekstremt overfladisk.

Vores historie - Del 43Mig i sving i 2009 på mit lille lager

Beslutningen om at lukke træffes på baggrund af en +/- liste jeg laver, og som endegyldigt sort på hvidt overbeviser mig om at der er flest negative ting ved at fortsætte. Så uden jeg har fundet et andet job, eller på nogen måde ved hvad jeg så skal, beslutter jeg mig for at lukke.

Nyt job

Jeg har lyst til at arbejde med mennesker. I det hele taget så tror jeg at jeg er træt af modebranchen, konkurrencen og alt det overfladiske sådan en branche også indeholder. En af mine veninder arbejder med udsatte unge, og jeg er enormt inspireret af hendes arbejde og den forskel hun gør. Hårdt, men på mange måder også SÅ sigende og meningsfuldt. Så jeg ender faktisk med at tage en vikarstilling på et opholdssted i Slagelse.

Men inden jeg når at starte, bliver jeg kontaktet af de to ejere af Smartguy. De har en stilling ledig i deres marketing, om jeg ikke vil søge den. Det gør jeg, og jeg kommer til samtale. Samtalen forløber fint, og jeg mærker igen lysten til at arbejde i modebranchen. Måske skal jeg slet ikke væk fra alt det jeg brænder for. Måske er det i virkeligheden lykken, bare jeg ikke er alene om det hele og med en masse kollegaer?

Jeg er virkelig spændt på om jeg har fået stillingen, og da jeg endelig bliver ringet op, er jeg ved at dø af spænding. Jeg vil SÅ gerne derned og arbejde.
Sagen er den at jeg ikke ender med at få stillingen i deres marketing, men bliver tilbudt en stilling i deres indkøbsafdeling. Dét er helt perfekt, og matcher mig så godt. Jeg skal være indkøber på deres kids, så på mange måder fortsætter jeg det arbejder jeg har brændt for som selvstændig.

Min egen lille netbutik, den ender jeg faktisk med at få solgt og den bliver overdraget til nye ejere.

Lucas’ helbred

Grunden til at jeg også får lyst til at komme ud blandt andre, er også det faktum at Lucas faktisk har det rigtig godt. Selvom det så rigtig sort ud i starten med skiftet fra dagpleje til børnehave, så er han helbredsmæssigt langt bedre end han nærmest nogensinde har været. Som alle andre børn kan han blive syg, men det er slet ikke i samme grad som tidligere hvor han nærmest konstant var syg.

Vores historie - Del 43

Det er nærmest som om at hele omgangen med skoldkopper og svineinfluenza er nogenlunde den sidste sådan virkelig store omgang vi har med ham. Pludselig er det bare som om al sygdommen forsvinder som dug for solen. Ihvertfald den som har drænet os så meget og bl.a. gjort at jeg ikke kunne have et fuldtids job.
Lucas bøvler stadig med atopisk eksem / børneeksem, og senere også allergi. Han får også stadig lungebetændelser – primært om foråret, hvorimod han for det meste er rask i vinterhalvåret.

En anden ting er det rent sociale. Lucas er på mange måder helt alderledes end Julius, og alligevel ligner de også hinanden helt ekstremt.
Begge drenge har haft det svært med mange mennesker samlet et sted, og alligevel så er de begge et par humørbomber herhjemme. Altså nærmest som om det bliver for overvældende for dem i store forsamlinger. Begge drenge har f.eks. ikke haft glæde af legestue med dagplejen, hvor de som regel har gemt sig under bordet eller siddet fast hos en voksen.
Julius udvikler sig dog i takt med alderen, og bare er en stille dreng med stor glæde indenfor finmotorikken. En meget forsigtig dreng kan man sige.

Særlig sensitiv?

Men Lucas han ser ud til at blive ved med at finde ro i stille og rolige rammer. Han foretrækker faktisk helst bare at være sig selv, og han har til stadighed ekstremt svært ved forsamlinger. Ikke bare store forsamlinger, men også generelt når der er samling i børnehaven. Han kan på ingen måder lide at være midtpunkt og foretrækker helst sit eget selskab. Bliver han sur eller ked af det, bliver han helt ekstremt sur og ked af det. Men hvor andre børn reagerer ved f.eks. at slå, så går Lucas blot endnu mere ind i sig selv. Det er nærmest umuligt at trøste ham når han er sur og ked af det, hvilket er enormt frustrerende.

Han har også en tendens til at reagerer ret voldsomt på forandringer. Vi opdager at vi helst skal være på forkant og forberede ham på alverdens ting. Problemet er bare at vi kan ikke ALTID vide alt hvad der sker på forhånd, og i tilfælde vi ikke får forberedt ham godt nok så er det som om han rent socialt går 2 skridt tilbage.
På det her tidspunkt, har vi rigtig svært ved at håndtere Lucas og føler ikke vi rækker som forældre….

Vores historie - Del 43

Fortsættelse følger??.

 

Find alle de tidligere afsnit LIGE HER

Sidste 3 afsnit finder du her:
40: Vores historie ? Del 40
41: Vores historie ? Del 41
42: Vores historie – Del 42

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 3 mest læste i oktober....