Konkurrence - Disney by Wheat

Vores historie – Del 39 // Retssager

Fortsat fra Vores historie ? Del 38 // TV udsendelsen

Vi er i 2009 og TV udsendelsen; Klamphuggerne som vi deltog i med vores forliste byggeprojekt har netop været sendt på TV2. Kort tid efter udsendelsen modtager vi en stævning fra vores arkitekt og hovedentreprenør. Han har sagsøgt os for injurier.
Så nu har vi ikke bare vores egen anlagte retssag at forholde os til, men altså endnu en retssag hvor vores modpart har stævnet os.
Stadigvæk er huset langt fra færdigt. TV2 har bestemt gjort det overskueligt igen og nu har vi “kun” hele den udvendige del af huset som er pudset forkert op, samt det sidste badeværelse, som vi stadig mangler at komme i mål med.

Vores historie - Del 39Billedet her er lånt fra Nordvest Nyt

Vores historie – Del 39

Tiden efter udsendelsen husker jeg som værende både fyldt med lettelse, men også en del forvirring. Det der skulle have været vores vej ud af det her helvede, bliver bare afløst af endnu en kæp i hjulet med endnu en retssag. Vi havde slet slet ikke set det her komme, det var jo for pokker os der var blevet snydt her.
Det er ikke bare os vores modpart har sagsøgt. TV2, Nordisk film, Michelle Belaiche og sågar en af de andre medvirkende i programmet som også er blevet snydt har vores tidligere arkitekt sagsøgt.

Da vores modpart vælger at sagsøge både TV2 og Michele Belaiche får sagen en del omtale i medierne. Men sagen er en langhåret satan – ligesom vores egen anlagte sag forøvrigt kommer til at være. Så retssagerne hjemsøger os løbende de næste par år, uden nogen yderligere form for afklaring.
Retsdokumenterne vælter ind af døren og nærmest hver anden fredag, lige op til weekenderne så sender vores modpart det ene vanvittige svarskrift efter det andet. Det er ekstremt svært at bevare modet, og for at være helt ærlig så har jeg faktisk slet ikke lyst til at gennemleve den periode igen. Måske også derfor at de her afsnit af føljetonen lige nu virkelig trækker ud for mig. De er ekstremt svære for mig at lave :0(

Mere genopbygning

På trods af retssager, står vi stadig med en del udbedringer på huset. Desværre har vi endnu et badeværelse som ligger i ruiner, nemlig det eksisterende badeværelse i huset. Det valgte vi at renovere nu vi var igang, og gulvet alligevel skulle brydes op for at få tilført varme til den nye bygning.

Vores historie - Del 39Badeværelset som vi har levet med det i lige over 2 år. Billedet er lånt fra NordvestNyt.

Vores historie - Del 39Badeværelset set fra den anden side. Flise arbejdet er lavet så elendigt at der ikke er andet at gøre end at rive alt ned igen. Nærbilledet viser hvor dårligt samlingerne er lavet.

Vores historie - Del 39Da vi river det ned, viser det sig også, at der slet ikke er lagt vådrumsmembran.

Derudover så har vi hele den udvendige del af huset. Vores tilbygning skulle have været bygget op i de sten vores eksisterende hus var bygget i. Men for at gøre en lang historie kort, så fik arkitekten bygget det op i nogle helt andre sten og det medførte, at vi sagde ja til at få hele huset pudset op efterfølgende.
Desværre, og måske ikke så mærkeligt med vores held, så fik håndværkerne pudset det op i forkert materiale som ikke var beregnet til oppudsning af murværk. Det betyder, at vi nu står med et større projekt med at få rettet op på denne fejl også.

Vi hyrer de håndværkere som TV2 har haft brugt, og de står for både det sidste badeværelse og den udvendige del. Dem har vi stor tillid til og vi ved de gør arbejdet som det skal gøres.

De tidligere håndværkere har også fået sat fliserne på vores tidligere badeværelse, så elendigt op, at der faktisk ikke er andet at gøre end at starte forfra og faktisk pille alt ned igen.
Udvendig er vi nødt til at få oppudsningen af, og det gøres kun med en sandblæsning af hele huset, hvorefter det skal pudses op igen i korrekt materiale.

Vores historie - Del 39Vores historie - Del 39Sandblæsning af huset udvendigt – Juni 2009

Sandblæsningen er selvfølgelig ikke så lige til, og der opstår nu yderligere problemer hvor sandblæsningen på udsatte steder har været for kraftig og dermed “ædt” murstenene op. Derfor skal vi igang med endnu en genopbygningsprocess, hvor murstenene udskiftes rundt omkring på huset.
Ligeledes finder vi igen skjulte fejl og mangler i form af forkert opmuret vindue og forkert opmuring ved overgang mellem nyt og gammelt byggeri.

Vores historie - Del 39Udskiftning af mursten hvor sandblæsningen har “ædt” murstenene op.

Vores historie - Del 39Forkert opmuring ved henholdsvis opmuret vindue og sammenfletning
mellem ny og eksisterende bygning.

Vores historie - Del 39Udbedring af skader og genopbygning.
Hvordan overgangen mellem ny og eksisterende bygning rettes og hvordan isolering og opmuring ikke er lavet tilsvarende korrekt ved opmuret vindue.

Det er helt vildt hvor mange fejl og mangler der er begået på vores byggeri, og det ene projekt overtager bare det andet.
I juli måned 2009 er vi endelig klar til igen at pudse huset op på korrekt vis. Stadigvæk er det de samme håndværkere som TV2 brugte, som vi har hyret til opgaven.

Vores historie - Del 39Vores historie - Del 39Resultatet efter endelig pudsning af huset

Dagligdagen med 2 små børn

Midt i alt det her byggerod, så har vi stadig 2 små børn på blot 4 og 2 år. Flere har spurgt mig, om vi nogensinde fik en diagnose på Lucas eller fandt ud af hvorfor han var så syg konstant. Læs evt. tidligere afsnit: Vores historie – Del 35 og Vores historie – Del 36.

Sandheden er, at vi faktisk aldrig rigtig bliver klogere på Lucas’ sygdom, men at hans månedlige lungebetændelser bare fortsætter og fortsætter uden vi har en forklaring. Det gør ikke den store forskel hvilken årstid vi er i – Lucas er bare syg konstant.

Så vi er i sandhed en meget presset lille familie…..

Fortsættelse følger??

Find alle de tidligere afsnit LIGE HER

Sidste 3 afsnit finder du her:
36: Vores historie ? Del 36
37: Vores historie ? Del 37
38: Vores historie – Del 38

1 kommentar

  • Christine D C

    Godt nok en hård periode i jeres liv – synes det er imponerende I stadig virker som en familie med overskud og glæde – bliv ved med det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence - Disney by Wheat