Nyhed - Cost:Bart undertøj str. 8-16 år

Vores historie – Del 37 // Klamphuggerne på TV2

Fortsat fra Vores historie ? Del 36 // Sygdom, sygdom, sygdom

Vi går tilbage til starten af 2009. Jeg har tabt arbejdsfortjeneste på 20 timer om ugen, for at tage mig af Lucas som nærmest konstant er syg. Ved siden af har vi stadig vores lille netbutik med børnetøj. Lucas har en plads hos en dagpleje, som vi så vidt muligt bruger når han er frisk nok til det. Det er vigtigt både for ham og for mig. For ham, da han jo er 2 år gammel og i den grad har brug for socialisering med andre børn. For mig, da det er ekstremt hårdt at have et sygt barn som i den grad er så afhængig af en, som Lucas er af mig.

Inden vi går ind i året 2009, der har vi været i dialog med TV2 omkring vores byggesag. De kører i den periode en række programmer der hedder klamphuggerne – og det er vi blevet castet til at medvirke i.

Vores historie - Del 37

Vores hus udefra, som det ser ud i juni 2008. Sådan står det stadig i januar 2009.

Vores historie – Del 37

Programmet Klamphuggerne på TV2 er vores sidste desperate forsøg på at få styr på vores hus igen. Lige nu bor vi i huset, som er helt uden badeværelser og med plader for vinduerne i vores tilbygning. Vi har ét toilet tilknyttet og en brusekabine, så vi kan tage bad. Håndvask har vi kun i køkkenet.
Vores store dejlige stue, som bl.a. var grundstenen i vores tilbygning står egentlig bare hen. Det den bliver brugt til er primært som gennemgang fra drengenes værelser og til vores soveværelse.

Vores historie - Del 37

Selve castingen til programmet er langhåret og begynder allerede i 2008. Producerne på programmet er god til hele tiden at informere os, men for at programmet kan blive til noget er der utrolig mange faktorer der skal gå op i en højere enhed.
Bl.a. skal programmet kunne dokumentere at ham der har snydt os, også har andre sager på sig hvor andre føler sig snydt og bedraget. Det er ikke nok at vi kan finde andre sager på vores arkitekt, dem det er gået ud over skal også ønske at medvirke i programmet og udtale sig.
Derudover skal de kunne fælde vores modpart i en skjult kamera optagelse, som gerne skal dokumentere at håndværkeren stadig er igang og igen måske er ude på at begå samme fejl hos andre.

Så selvom vores sag ligger lige til højre benet, så er intet sikkert.

I januar 2009 bliver vi kontaktet af produktionsselskabet, at de gerne vil komme og filme hos os. Vi jubler, for nu ser det ud til at blive til noget. Produceren bag forklarer os dog at de optagelser der skal i hus med skjult kamera desværre stadig ikke er i hus, men at de har en god fornemmelse af at det vil de komme.
Så de er simpelthen nødt til at booke dagen til filmoptagelser ind hos os allerede nu. Det er dog med risiko for at det må aflyses.
Vi krydser fingrer.

Et par dage før de skal komme og filme, bliver vi ringet op. De skjulte optagelser er i kassen og det er tilmed gået over alt forventning.
De har ved hjælp af en muldvarp fanget vores modpart på skjult kamera og tilmed hvor han tilbyder præcis samme stykke arbejde som han gjorde ved os. Nemlig at være både arkitekt OG hovedentreprenør på samme stykke arbejde. For ikke at blive for teknisk, så vil jeg ikke komme nærmere ind på alt det byggetekniske eller alle de fejl der blev begået med vores hus. Jeg vil blot fortælle sagen igennem vores øjne og alle de følelser og frustrationer der lå bag.

Vores historie - Del 37Vores historie - Del 37Vores historie - Del 37

Dagen vi filmede med Michelle Belaiche og TV2

TV2’s håndværkere rykker ind

For at gøre en lang historie kort, så var der så meget på vores byggeri der var noget være klamphuggeri at vi faktisk allerede havde lagt sag an mod vores modpart – arkitekten og hovedentreprenøren. Men sådan en retssag kan trække noget så forskrækkeligt ud, så da TV2 går ind i sagen laver de en vurdering af sagen og definerer opgaven udfra hvad de mener de kan rumme i programmet.

Vores historie - Del 37
De kan langt fra rette op på alle fejl og mangler, men de ønsker at programmet skal være omkring selve den nye tilbygning. Det betyder at de vil tage sig af de mest grælle fejl og mangler, dvs. skævheden i vinduespartiet og det nye badeværelse.
De udvendige fejl og mangler, samt det gamle badeværelse og alt det øvrige for at få de to bygninger til at hænge sammen må vi stadig selv stå for.

Det er en kæmpe lettelse for os, for uden dem og deres hjælp så havde vi aldrig haft råd til at rette op på alle de fejl og mangler der er. Nu er det trods alt til at overskue, ligesom vi ved at de rykker ind med de bedste håndværkere på området.

Vores historie - Del 37Vores historie - Del 37Vores historie - Del 37

Efterhånden som TV2’s håndværkere går igang, går det op for os og for dem for grelt det egentlig står til. Det viser sig at der ligger så mange skjulte fejl og mangler inde bag ved byggeriet, at vi faktisk er nødsaget til at bryde hele gavlen ned på tilbygningen.
Pga. de mange nyfundne fejl kalder vi rettens syns- og skønsmand ud til huset igen. Han noterer ned hvad han ser og tager billeder. Grunden til at vi kalder ham ud, er jo af den årsag at vi har anlagt sag mod vores arkitekt/hovedentreprenør. En syn- og skønsmand er uvildig så han kan kun komme og observerer – resten skal gå igennem retten og den sag der er anlagt.

Efter hans besøg, kan TV2’s håndværkere fortsætte arbejdet. Nu med en noget mere omstændig vinkel på end først antaget.

Vores historie - Del 37Vores historie - Del 37

I hele perioden hvor TV2 arbejder på vores hus, der bor vi i den gamle del af huset. Vi er rykket sammen i stuen, hvor Kasper og jeg sover på gulvet på en stor madras. Spisebord og sofaer er rykket sammen i den anden ende af stuen og drengene har stadig hver deres værelser ligesom vi har det tidligere badeværelse i den gamle del af huset, som jo stadig kun er med toilet tilkoblet og en brusekabine – håndvask er stadig kun i køkkenet.

Når man deltager i et sådan program er der en deltager erklæring, som vi har underskrevet. I den aftale står der at således vi vinder den anlagte retssag mod vores arkitekt/hovedentreprenør og således får erstatning godkendt, så skal vi betale for det arbejde TV2 udfører nu her.
Beløbet er ret stort – men det er vores erstatningskrav også. Vi har bygget ud for ca. hvad der skulle være 1 mill. DKK. Byggeriet er betalt i rater, og vi har holdt de sidste 2 rater tilbage, fordi arbejdet jo ikke er udført. Vi har ialt hold 180.000 DKK tilbage i rater på byggeriet.
I forhold til hvor mange fejl og mangler der skal udbedres på huset eller laves om, så ligner det et beløb på knap 500.000 DKK. Det er afsindigt mange penge oveni. Vi har ikke ret til at bruge de 180.000 DKK vi har tilbageholdt. De er fastlåst pga. vores kontrakt med arkitekten/hovedentreprenøren.
Enhver kan nok levende forestille sig hvor frustreret vi er. Det der skulle have været vores drømmehjem og som tilmed er min søsters gamle hus, er bare endt i en kæmpe gæld og yderligere omkostninger som vi på ingen måde er i stand til at dække.

Jeg kan slet ikke den dag i dag, beskrive hvor afsindigt lykkelige og lettede vi var for at TV2 ville tage vores sag, rykke ind med så professionelle og verdens klasse håndværkere.
Men sagen skulle vise sig at tage en helt uventet drejning, som hverken vi eller TV2 på nogen måde havde forestillet os.

 

Fortsættelse følger……

 

Find alle de tidligere afsnit LIGE HER

Sidste 3 afsnit finder du her:
34: Vores historie ? Del 34
35: Vores historie ? Del 35
36: Vores historie – Del 36

 

Husk også BUNDGAARD konkurrencen som slutter idag søndag d. 3. juli.
Deltag LIGE HER – KLIK

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyhed - Cost:Bart undertøj str. 8-16 år