Playmobil Pirat - Pirateri i børnehøjde

Vores historie – Del 28 // Nu som familie på 4

Fortsat fra Vores historie – Del 27 // Fødselsberetning Lucas

 

D. 24. maj 2007 – Lucas er kommet til verden på Holbæk sygehus. Vi er taget hjem under et døgn efter fødslen og har således denne gang ikke engang en overnatning på barselsgangen. Men vi vil bare rigtig gerne hjem og alle har det godt. Julius er stadig hos mormor og morfar, så første nat hjemme har vi alene med lille nye Lucas.

 

Vores historie – Del 28

Vi er faktisk ikke sikre på hvad den lille ny skal hedde på det her tidspunkt. Vi er faktisk blevet enige om navnet Victor, men Kasper fortryder og melder ud at han faktisk ikke synes det er det rigtige navn. Derimod kan han godt lidt navnet Lucas, så det foreslår han istedet. Jeg er ikke helt overbevist og der går nogle dage før jeg sådan for alvor kan sige at han er en Lucas.

Vores historie - Del 28

 

Dagen efter fødslen tager vi ud og spiser morgenmad med mormor og morfar, hvor Julius igen møder sin lille nye lillebror. Han er lidt genert, men han er super stolt over at være blevet storebror.

Derhjemme er vi midt i byggerodet, som dog slet slet ikke er så slemt endnu som det skal vise sig at blive. Fundamentet er nu færdigstøbt og det hele ser ud til at flaske sig. Planen om at vi skal være færdige inden brylluppet i oktober ser ud til at kunne lykkedes. Men der skal ikke mange overraskelser til før hele tidsplanen ryger.
Hele haven er stort set gravet op, og også vores indkørsel er gravet op, da vi har skulle grave ud til nye kloakker.

Vores historie - Del 28

Julius nyder alt roderiet, gravmaskinerne og værktøjet der er omkring ham. Det er lige noget for en lille gut på knap 3 år.
Livet som familie på 4 forløber helt som det skal, og Lucas er de første mange måneder lige som han skal være. Julius fik kolik da han var omkring 4-5 uger gammel, så det ligger stadig i os at det måske kommer.
Min barsel er præget af at vi jo også har vores lille net-butik, som jo stadig skal løbe rundt. Som selvstændig er det bestemt ikke noget luksus barselsliv man kan forvente, men jeg synes nu vi klarede det meget godt. Heldigvis er jeg heller ikke typen der kan sidder stille særlig længe af gangen, og da det er en net-butik og tilmed vores egen, så kan vi koordinere så det passer ind i drengenes rytme.

 

Sagaen om tagpladerne

Under selve byggeriet har vi enormt meget hjælp fra vores venner og familie. Kaspers far er tømrer og har faktisk indvilligedet i at stå for alt tømrearbejdet på byggeriet. Noget som i den grad gør at ham og jeg får en relation og et samarbejde som vi på det her tidspunkt slet ikke er klar over omfanget af.

I starten af juni måned skal vi have lagt nyt tag på den eksisterende bygning. Det har vi valgt at gøre nu i samme omgang, så vi kan få tilbygningens tag til at matche med det gamle. Dagen før tagpladerne bliver leveret på vores adresse, kommer Kaspers bror og hjælper os med at pille det gamle tag ned.
Vi har valgt samme tagplader som før, men i nye mål og derfor skal hele spær konstruktionen også laves om. Farven skal fortsat være brun, som de plader vi allerede har på men istedet for hele ethernit plader bestiller vi halve da det giver et look der er tættere på rigtige tegl. Vores hus er i rød/brune mursten og det skal den nye tilbygning også være.

Jeg håber virkelig ikke det bliver for teknisk nu, men det hele kan godt være enormt svært at forklare….. Jeg gør det så godt jeg kan, og håber I kan følge med.

Det hele er timet og tilrettelagt. Vejret viser sig fra sin bedste side søndag hvor vi arbejder med at pille tagplader af og rette tagkonstruktionen. Nu er vi klar til at de nye tagplader leveres mandag morgen. Det er dagen før en helligdag, så det er timet med at leveringen af tagpladerne når at ankomme sådan at vi har en masse venner og familie der kommer og hjælper med at arbejde når det er helligdag. Om natten sover vi groft sagt uden tag over hovedet!

Mandagen hvor tagpladerne skal ankomme, der kommer de ikke. Vi når at rykke vores arkitekt et par gange, som garantere os at de selvfølgelig nok skal komme. Vi står her flere mænd høje, klar til at gå igang med arbejdet og så kommer leveringen ikke. Dagen går, hvor vi har ventet hele dagen, men nej ingen plader. Endnu en nat må vi sove uden tag over hovedet. Vi er dybt dybt frustrerede og står med et helt hold venner og familie der var klar til at tage fat. Men vi kan intet gøre.
Tirsdag er det jo helligdag, så her kan pladerne ikke leveres.
Arkitekten lover dog at materialerne vil blive leveret onsdag morgen inden kl. 8, så vi er nødt til at slå koldt vand i blodet.

Onsdag morgen står vi igen klar til at modtage materialerne og har med nød og næppe fået arrangeret med Kaspers far og bror at de kommer og hjælper.
Men onsdag morgen kommer ingen materialer!!!
Vi føler os i den grad til grin, og tanken om at den her forskydning af tidsplanen er med til at gøre hele byggeriet så forsinket at det vil gå ud over vores bryllup er næsten ikke til at bære.

Først kl. 14.30 onsdag kommer materialerne, men som om det ikke er nok, så viser det sig også at disse er forkerte. Tagpladerne er sorte (skulle være brune) og pladerne er hele og ikke halve som aftalt.
Det viser sig at de brune slet ikke kan leveres med mindre vi vil have dem i hele plader. Vil vi dette kan vi få dem den efterfølgende uge, dog i en anden brun end den oprindeligt bestilte. De sorte kan vi få i halve dagen efter, altså torsdag.
Vi føler derfor ikke vi har noget valg og går derfor på kompromis og siger ja til de sorte halve plader samt oppudsning af huset efterfølgende. Pladerne skal leveres torsdag morgen.
Mit største problem er at jeg ikke synes de sorte plader passer på vores røde murstenshus, og får sagt noget med at sort tag måske også er pænest hvis man ender med at pudse huset op. Det kan man måske gøre på et senere tidspunkt for at rette op på fejlen.

Torsdag kommer en levering igen, men denne gang med sorte hele plader og ikke de halve vi bestilte og sagde ja til. Arkitekten mener nu at dette skyldes at vi selv har bedt om hele plader i og med vi spurgte til den ændrede str. og halve plader fandtes ikke i denne str.

Fredag får vi ENDELIG de halve sorte plader og kan begynde at ligge tag på. Gud ske tak og lov for vores fantastiske familier og venner som bare har ryddet deres kalender for at hjælpe os.

 

Det virker som om vi bare ikke har det helt store held i det her med byggeri. Vi føler os enormt uheldige og så igen så har folk jo også advaret os om at byggeprojekter altid overrasker og bliver forsinkede. Så måske er det bare sådan det skal være.
Men nu er der da også sket så meget med både forsinket opstart og så også nu det her med tagpladerne. NU kan der da snart ikke komme flere overraskelser? Men vi bliver klogere…..

Heldigvis er specielt jeg sådan indrettet at jeg altid forsøger at finde en positiv vinkel på alting. Når nu alt kommer til alt så er der vel ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget?

Og så har vi jo vores 2 sunde og raske drenge, som allerede nyder hinandens selskab.

Men også det med sunde og raske børn skal vise sig at sætte os på en kæmpe prøve. Og byggeriet – her har vi ikke engang oplevet det værste endnu.

Hvis bare vi vidste hvad der ventede, er jeg slet ikke sikker på at jeg havde set så lyst og positivt på det hele……….

 

Fortsættelse følger………

 

Find alle de tidligere afsnit LIGE HER

 

Sidste 3 afsnit finder du her:

25: Vores historie – Del 25
26: Vores historie – Del 26
27: Vores historie – Del 27

 

2 kommentarer

 • Enig med Marina! Jeg er også helt vild spændt nu.

  Vi står selv midt i vores første byggeprojekt – totalrenovering af underetagen på vores hus. Skulle være færdige 1. september … Pt. er vi stadig ikke færdige. Leveringstiden på døre og gerigter er lang, og når man så modtager de forkerte, så er den endnu længere …

  Lige nu tvivler jeg på om vi er færdige til jul og sønnikes fødselsdag. Så kender alt til frustrationen, og nikker nu også genkendende til bemærkningen om ‘at byggeprojekter tager meget længere tid end først antaget’.

  Glæder mig til at læse de næste dele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For filan da, hvor får du lavet nogle cliffhangers, der vil noget 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Playmobil Pirat - Pirateri i børnehøjde