Tik tok - tiden går......

Vores historie – Del 20 // Baby Julius

Fortsat fra Vores historie – Del 19 // Julius kommer til verden

 

Vi er netop blevet forældre til vores lille søn, som er født 1. september 2004. Hele optakten til forældreskabet har været noget af en rutsjetur, men her står vi altså stadig sammen og fælles om vores lille ny familie.

 Vores historie - Del 20
Julius 1 dag gammel
 
 

Vores historie – Del 20

Vores lille nyfødte søn, er den mest fantastiske skabning og hele oplevelsen omkring fødslen og hans ankomst til verden er bare det mest naturlige for os at dele med alle vores nærmeste. Jeg fødte på Holbæk Sygehus, som har den mest fantastisk barselsgang, hvor vi har eneværelse og endda med sovesofa til faderen. Ingen af os har lyst til nogensinde at forlade vores lille søn, og derfor er det helt ubeskriveligt dejligt at Kasper kan blive hos os om natten.

Vi har hele tiden vidst at vi ventede en dreng, og var begge faktisk enige om navnet Julius. Men navnet var ikke særlig brugt for 11 år siden, så folk kiggede faktisk ret mærkeligt på os når vi fortalte at vi havde tænkt at kalde vores kommende søn for Julius. Derfor var vi gået i tænkeboks for at finde andre mulige navne inden han kom til verden.

 
Vores historie - Del 10Morfar med “lille bitte” Julius – 3 dage gammel
 

Sagen er bare den at da vi står med vores lille nyfødte søn, så er der bare intet navn der passer bedre til ham end Julius. Vi synes det er det perfekte navn, så pyt med hvad alle andre tænker. Han er i sandhed en lille Julius.

Vi har en 3 overnatninger på barselsgangen, og tager hjem d. 4. september hvor min far (morfar) henter os og kører os hjem. Der er noget helt symbolsk i den køretur hjem, da vi bliver kørt i en fin gammel bil som min far lige har kørt brudekørsel i. Man må sige vi kommer hjem med stil.

Køreturen hjem fra hospitalet – September 2004

 

Den første måned af Julius’ liv tilbringer han mest sovende. Når han endelig er vågen er det for at spise, så hele barselsboblen bruger vi på at finde hinanden som familie. Som vi hele tiden har aftalt så forsøger vi ikke at begrænse os for meget, så vi tager meget rundt med lille Julius. Vi har rigtig mange besøg og tager også rundt til både mit og Kaspers arbejde og viser ham frem.

D. 24. september skal min fætter giftes og vi er inviteret med til deres bryllupsfest. Selvom Julius ikke engang er en måned gammel, så tager vi til festen uden ham. Han bliver passet af Farmor og farfar, som bor i samme by som brylluppet holdes. Jeg har malket ud og vi får hele tiden små status meldinger hjemmefra. Planen er at jeg skal hjem og amme ham når der nu er behov for det, men det går så godt og Julius tager den mælk jeg har malket ud.
Det er vildt mærkeligt at være til festen, men samtidig er det den tid hvor der ryges indenfor så jeg kan heller ikke bærer at han skal være med for min dårlige samvittigheds skyld. Der er mange mennesker, meget larm og som sagt røg. Sagen er den at Julius helt sikkert har det meget bedre hjemme hos farmor og farfar.
Vi tager hjem direkte efter brudevalsen, men Julius sover som en sten da vi kommer hjem og vågner faktisk først meget tidlig morgen og er sulten igen.

 

Julius er bare en helt igennem nem og dejlig baby. En typisk dag med ham den første måneds tid kunne se sådan ud:

En typisk dag:

Kl. 01: Falder i søvn

Kl. 07.30: Vågner, får skiftet ble, bliver lagt til brystet og ammes

Kl. 08.30: Falder i søvn

Kl. 12.30: Vi vækker Julius og han ammes og derefter skiftet

Kl. 13.30: Ammes igen

Kl. 14.30: Falder i søvn

Kl. 18.30: Vågner, bliver skiftet og ammes

Kl. 20: Falder i søvn

Kl. 23: Vågner, skiftes og ammes

Kl. 00: Falder i søvn

Kl. 03.30: Vågner, skiftes og ammes ca. 1 times tid

Kl. 04.45: Falder i søvn

Kl. 09.00: Vågner, skiftes og ammes

 

Det lyder ret simpelt, og jeg er helt med på at ikke alle babyer er så nemme. Men sagen er den at Julius er som et skema hele hans første måned og dette kunne være en hvilken som helst dag i hans første måned. Han sover gerne 3-4 timer i træk og vågner så i ca. 1,5 – 2 timer, for så at tage 3-4 timers søvn igen. Om natten vågner han 1 gang efter kl. 23.

Det gør det nemt for os at finde vores rolle som forældre og med tiden op til hans ankomst og alle de udfordringer vi havde i den forbindelse, så er det bare som om han bekræfter os alle sammen i at det var meningen at vi skulle være forældre lige netop nu.

September 2004
 
 

Og så rammer kolikken…….

I slutningen af september begynder Julius desværre at få nogle maveproblemer. Han begynder at græde meget og især om aftenen. I starten er det ikke så slemt og vi kan berolige ham nogenlunde, men i løbet af 14 dage udvikler det sig. Han græder nu virkelig meget og tager en tur hver evig eneste aften hvor han bare græder og græder i flere timer. Det er meget få ting der hjælper og vi prøver simpelthen alt.

Til sidst tager jeg til lægen med ham, da jeg bare ikke kan bære at se ham have det sådan. Vores egen læge har ferie, så vi må tage til takke med en reservelæge. Da vi kommer derop er han selvfølgelig glad og frisk og ikke spor sur, så han mener ikke der er noget som helst galt.

Men hans græderi fortsætter og vi er nu snart desperate. På nettet finder vi nogle gode råd, og har nu snart accepteret at Julius nok har kolik. Rådene vi fik var bl.a. sukkervand som skulle hjælpe på de smerter han har i maven således at han kan slappe af, og mylicon dråber. Vi prøver begge ting og det hjælper ganske lidt, men vi synes det har en effekt.
Derudover finder vi ud af at de aftener hvor vi har givet ham et bad, er det ikke nær så slemt, så vi indføre et dagligt aftenbad.

Der går vel ca. 3 ugers tid til en måned med dit meget græderi, og nu forstår vi for alvor hvad det vil sige at blive sat under pres som forældre ;0)
Men vi klarer det sammen og det vigtigste for os er bestemt at hjælpe Julius og ikke mindst trøste ham når han er ked af det.

Og selvom han græder meget om aftenen, så er han stadig verdens gladeste dreng om dagen. Han er en stor dreng (den største i mødregruppen, selvom han ikke er ældst) og han er meget opmærksom.

Da Julius er lige omkring 2-3 måneder gammel begynder han at have svært ved at falde i søvn og jeg skal gerne amme ham i søvn. Han sover også mindre og mindre og vil slet ikke sove om dagen, og ammes meget. Om natten begynder han også at sove mindre, så hvor han før kun har haft behov for en enkelt amning, vil han nu ammes flere gange i løbet af natten og gerne non-stop.
Min amning begynder at gå stille og roligt ned ad bakke, så da Julius er en kæmpe baby, så er min mælk bare ikke nok for ham mere og vi går over til modermælkserstatning.

 

At være nogens forældre

I det hele taget har denne her forældrerolle bare taget os med storm, og selvom vi var meget igennem inden så er det bare som om det hele kører på skinner.
Der er bestemt udfordringer med at have en lille, men alt i alt så er vi faktisk bare lykkelige og samarbejder om alt omkring Julius.

Måske er det også fordi vi jo virkelig har forberedt os på worst-case-scenarios på forhånd, at det hele bare ligesom falder naturligt for os. For der er da bestemt udfordringer, og det skal jeg på ingen måde lægge skjul på. Men Julius er bare uden tvivl vores lille vidunder og han gør kun vores liv sammen endnu bedre.

Første jul med Julius – December 2004
 
 

Fortsættelse følger….

 
Find alle de tidligere afsnit LIGE HER
 
Sidste 3 afsnit finder du her:
 
17: Vores historie ? Del 17
18: Vores historie ? Del 18
19: Vores historie ? Del 19

? og husk også:
Vores historie ? Bonusinfo
 
 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tik tok - tiden går......