Vores historie - Bonusinfo // Hvorfor?

Vores historie – Del 11 // Vores første lejlighed

Fortsat fra: Vores historie – Del 10 // Kræftens gode og onde ansigt

 

Min søster er lige blevet opereret for brok, som viser sig ikke at være brok. Jeg sidder alene ved hende og må nu ringe til hendes mand og fortælle de dårlige nyheder. Vores verden bryder i den grad sammen igen.

 

Vores historie – Del 11

Ganske kort tid efter operationen får vi bekræftet at der desværre er tale om kræft igen og min søster får igen meget meget minimale chancer for overlevelse. Det er fundet i maven denne gang, hvor det var i spiserøret i første omgang. Jeg er rædselsslagen endnu en gang for at miste min søster, men går samtidig ind i mit pårørende-mode hvor jeg bevarer min optimisme for hendes skyld. Igen får livet bare et helt andet perspektiv og jeg begynder igen at prioritere min tid og hvad jeg beskæftiger mig med.

Jeg knokler stadig på reklamebureauet og med min HD, men desværre så ser det ikke ud til at reklamebureauet forstår at motivere mig og give mig de udfordringer jeg så enormt gerne vil have. Jeg synes jeg gør alt for at vise dem at jeg kan meget mere, men der sker bare ingenting. Så jeg beslutter mig for at det ikke er det værd og jeg siger op.
Jeg holder fast i min HD og ved siden af tager jeg så fuldtidsjob på McD som også lover mig udviklingskurser og deres interne ledelsesprogram.
Med min søsters sygdom er det perfekt for mig lige nu, og arbejdet på McDonald’s ligger jo nærmest på rygraden af mig.

I en lang periode fungerer det setup rigtig rigtig godt for mig, men som min søsters kræft sygdom tager til så kan jeg ikke længere overskue min HD samtidig med at jeg kører fuldtidsjob på McDonald’s. Det er lidt af en falliterklæring for mig at droppe HD, men jeg undersøger grundigt hvad jeg kan gøre. Jeg finder ud af at der findes en uddannelse til markedsføringsøkonom som med de rigtige valgfag kan give merrit for HD 1. del, så jeg beslutter at droppe ud og søge ind på markedsføringsøkonom uddannelsen efter sommerferien.

Jeg starter på markedsføringsøkonom uddannelsen med de 2 valgfag erhvervsøkonomi og statistik, for at få merrit for HD 1. del. Studiet er et fuldtidsstudie som er SU berettiget, så mit job på McD kommer igen ned på 2-3 gange om ugen og jeg har tid til at være så meget sammen med min søster og min familie som muligt.

Hele perioden er enormt tåget for mig, og frygten ligger på lur i alt jeg beskæftiger mig med. Jeg kan slet ikke bærer tanken om at skulle miste min søster og samtidig kommer det også nærmere og nærmere på. Hun er så frygtelig syg og får det bare værre og værre. Dog har hun gode perioder hvor optimismen igen blomstrer i os. NU er hun måske på vej op igen.
Jeg husker en episode på Rigshospitalet hvor hende og jeg sad helt fortroligt og snakkede. Vi krammede og græd sammen. Hun spurgte mig, mens hun så mig i øjnene om JEG troede hun skulle dø.
Jeg husker jeg svarede: “Nej det tror jeg ikke – jeg VED du nok skal klare det her” – og så tudede vi begge.
Da jeg gik derfra, husker jeg tomheden indeni. Jeg havde lige løjet for hende, for jeg var i tvivl og jeg var bange. Sindsygt bange, men jeg vidste også at hun var for svag til at skulle være min støtte nu som hun altid havde været.
Hun var 11 år ældre end mig, og havde altid nok været mere en mor-rolle for mig end en søster. Hun passede på mig, hun beskyttede mig og hun trøstede mig. Men nu var det hende der havde brug for al den støtte hun kunne få, og jeg skulle ikke være den der såede den mindste lille tvivl i hendes sind om hun ville overleve.

De sidste år havde vi nærmet os hinanden mere og mere, og vi havde endelig fået det søskende forhold og veninde forhold som vores aldersforskel ellers havde forhindret os i at have. Hun var uden tvivl min nærmeste allierede og jeg kunne slet ikke bærer at tænke på at hun måske ikke skulle være her.
Hun var den person der forstod mig allerbedst og hun var den der bandt hele vores familie sammen på en eller anden magisk måde.

 

Vores første lejlighed

Kasper og jeg bor virkelig trængt på mit lille værelse i Holbæk. Vi vil stadig enormt gerne til København, men begynder også langsomt at overveje andre muligheder da det ser ud til at trække ud med dem der bor i den andel vi stod for at overtage i indre københavn når blot de havde fundet et hus. Vi undersøger mulighederne og finder faktisk ud af at vi måske i virkeligheden hellere vil investere i en ejerlejlighed end en andel. Så kan det jo fungerer som en opsparing for os til senere, hvor en andel jo sluger en ret stor del til boligudgift som man aldrig ser igen.
Jeg arbejder og læser i Holbæk. Kasper arbejder i Kalundborg. Så måske er København ikke det helt ideelle for os, selvom det er der alle andre flytter til.

Vi starter med at kigge på lejligheder på nettet og finder ret hurtigt ud af at Roskilde er helt perfekt for os. Banken godkender os til køb og vi søger på livet løs efter mulige lejligheder. Budgettet er ikke så stort, så lykken er stor da vi falder for en lille villalejlighed på knap 50 kvm og en lille have. Den perfekte start for os og vi ender faktisk med at købe den lille hyggelige lejlighed.

Vores historie - Del 11Det er i denne bygning vi har halvdelen af den øverste etage. Der er ialt 4 villalejligheder i det lille hus ;0)
Vores historie - Del 11
Juni 2001 – Min mor og jeg i fuld gang med at gøre lejligheden indflytningsklar
 

Min søster er også inde i en god periode og mens vi overtager lejligheden tager hendes mand og lille søn på ferie. Det er et godt tegn, for som jeg også har nævnt tidligere så er det ret svært som kræftpatient midt i et behandlingsforløb at få lov at rejse. Så igen ser denne rutschetur ud til at være på rette kurs.
Vi er i juni måned 2001, og vi flytter ind mens min søster er ude at rejse. Jeg glæder mig sindsygt til de kommer hjem igen, så hun kan se vores nye hjem.

 

Fortsættelse følge…….

 

Find alle de tidligere afsnit LIGE HER
 
Sidste 3 afsnit finder du her:
8: Vores historie – Del 8
9: Vores historie – Del 9
10: Vores historie – Del 10
– og husk også:
Vores historie – Bonusinfo
 
 

2 kommentarer

  • Jeg er først lige faldet over din beretning i dag og er helt opslugt. Jeg ved ikke om vi må være cirka jævnaldrende. I hvert fald nikker jeg fuldstændig genkendende til tiden i dine tidlige år. Gik selv på gymnasiet i slut 90’erne, kærestelykken – og sorgen, ungdomsrejsen med veninderne og desværre også til når kræften rammer en af ens nærmeste. I mit tilfælde var det min mor, som tabte sin kamp i 2005.

    Venter i spænding på de næste afsnit ….

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores historie - Bonusinfo // Hvorfor?