Spar på en masse lækkert molo - 30-50% rabat

Playmobil julekalender – Drenge og pige julekalendere – Findes det?

Palymobil julekalender

Playmobil julekalender, brandslukning – 229,95 kr. 199,95 kr. (LIGE HER) //
Playmobil julekalender, julestuen – 229,95 kr. 199,95 kr. (LIGE HER) //
 

Drenge og pige julekalendere – Findes det?

Ikke herhjemme!
Godt nok lever jeg i et hjem med udelukkende hankøns-væsener udover mig, og det skulle man måske tro ofte ville give ualmindeligt meget testetoron :0)

Uden at gøre vores drenge til et par tøsedrenge, så har de faktisk altid fået lov at interessere sig for det som lige faldt dem ind. De har været betaget af fine prinsesser, prinsessekjoler og faktisk har en ønsket at være askepot til fastelavn.
Det har været forskelligt hvordan dette er blevet taget imod, men primært har vi hørt en del for det i både vennekreds, fra pædagoger og bare generelt andre børn som mente at drengene havde pigeting.

Jeg er ret overbevist om at vores drenge ikke bliver bøsser af den grund, og ja det har vi faktisk hørt flere gange. Og hvad så hvis de var homoseksuelle? MON det så var fordi de havde leget i kjoler som børn, haft “pige”-legetøj, haft prinsesse malebøger, leget i deres legekøkken og lign.?
Ej men undskyld – jeg kan faktisk slet ikke se det :0)

Så ovenfor ser I begge drengenes Playmobil julekalender, som de faktisk helt selv har valgt.
I en alder af 7 og 10 år, har de valgt som de har – uanfægtet at den ene er ubetinget lyserød over det hele og måske mest møntet på piger?

Ja jeg er faktisk lidt stolt over det, hvis I nu spørger :0)
Stolt over at de tør stå ved deres interesser hvadend omverdenen fortæller dem hvad de bør og ikke bør.

Ville jeres drenge få lov at få en lyserød julekalender som denne eller ville I tænke den var til piger?

Playmobil julekalender

Playmobil julekalender, brandslukning – 229,95 kr. 199,95 kr. (LIGE HER) //
Playmobil julekalender, julestuen – 229,95 kr. 199,95 kr. (LIGE HER) //
 

 

Playmobil julekalender

En anden typisk ting vi har oplevet ved vores drenge, var at de altid har været utrolig glade for at lege små rollespilslege. Noget andet er at det faktisk har været ret svært at finde legetøj til drenge som bakkede op om dette.

Fra de var helt små, har de leget med Playmobil hos Farmor og farfar, hvor fars gamle Playmobil fra fars barndom befandt sig. Det har altid været et stort hit, og derfor flyttede også det første Playmobil ind herhjemme for en 3-4 år siden.
Egentlig var det mest Lucas der startede ud med det, da jeg tænkte Julius var blevet lidt for stor. Men efterhånden har de faktisk begge en pæn samling, for da først lillebror havde en masse – så blev det også ret så interessant for Julius.

Playmobil julekalender har de begge haft tidligere også, og jeg synes det er en rigtig fin løsning. De er lige nu på tilbud til 199,95 kr. LIGE HER og for de penge får man altså hver dag noget man kan bruge og som samlet giver et rigtig fint sæt.
Hvis man køber en Playmobil julekalender, så skal man dog lige huske at tage det yderste lag af kalenderen af inden barnet får den ;0) På bagsiden er der nemlig en komplet oversigt over hvad der gemmer sig i lågerne dag for dag. Bare lige et lille tip :0) #beentheredonethat

 

Vi har modtaget Playmobil julekalenderne i dette indlæg, men drengene har selv valgt hvilke de ville have. Min anbefaling heraf, er dog ganske oprigtig og ikke noget, man kan købe sig til her på bloggen. Indlægget her er udelukkende et udtryk for min oprigtige mening, og ingen har indflydelse på min vurdering og ej heller holdning. 

 

Indlægget indeholder affiliate links 
 
   

62 kommentarer

 • Nu er min dreng godt nok kun 17 mdr, så her vælges der ikke selv legetøj endnu. Men han får fx. en stor, fin dukke til jul – og jeg glæder mig allerede til kommentarerne omkring det 😉

  Jeg har altid selv været sådan en pige, der hellere ville min brors legetøj – biler, actionmænd, fodbold… Mine forældre insisterede på at købe mig dukker og Barbie, som lå og flød ubrugt. Men ønskede jeg mig en fjernstyret bil (og ÅH, hvor jeg dog gjorde!) fik jeg bare et nej – men jeg kunne få en dukke i stedet…

  Den skuffelse nægter jeg at give videre til min dreng, som altså helt selv må bestemme hvad han leger med. Fx. er favoritten pt. hans legekøkken, så der kommer masser af legemad til jul også 😉

  Og vil han have en lyserød pakkekalender og være Disney-prinsesse til fastelavn, så får han – selvfølgelig – lov til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Grønbeck Pedersen via Facebook

  Ja hvis han gerne ville ha sådan en, det vælger mine selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min dreng og også næste barn må få lige den de vil have. Det er vigtigere for mig, at børnene er glade end at andre syntes, at det er er en pige-/drengeting.
  Du kan også roligt være stolte af dine drenge, at de har fået en god og tryg opvækst, så de tør vælge det, som de har lyst til uanset hvad andre siger <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Petersen via Facebook

  Ja selvfølgelig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja selvfølgelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Astrid Mortensen via Facebook

  Jeg har ikke taget skade af at lege med biler, tror jeg da ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Her ved os kan de lide begge dele. Drengen kan også godt lide det som er piget. Og vores pige elsker det som er drenget.
  Børnene skal have det som de bedst kan lide

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Emilie Poulsen via Facebook

  JA

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis han helst ville have den lyserøde æske – så fik han den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Møland via Facebook

  Det er da lige meget om det henvender sig til drenge eller piger, så længe børnene kan få hvad de ønsker sig. Personligt syn’s jeg børn skal have lov til at lege frit. OK, emballagerne signalerer måske dreng eller pige, men når legetøjet er taget ud, så kan der vel sagtens opstå en Playmobilbrand i en julestue…?? Så hvis drengene leger sammen, så bliver legetøjet jo også mixet på et tidspunkt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige præcist de to kasser der er afbilledet synes jeg ikke er pige legetøj… Juletemaet er neutralt… Tror det største problem herhjemme ville være at vores sønner ville blive lidt skuffet hvis det var feer… De er mere til brand og action og pirattema…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Schack Haagensen via Facebook

  Og her i huset synes sønnen også “pige” udgaven er meget bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Bøgebo via Facebook

  ja det måtte han da

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Vang via Facebook

  Ja helt klart at han må få en han allerhelst vil have

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ville ikke røre mig – bare han var glad <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I min verden findes der ikke drenge og pigeting. Særligt ikke når det kommer til legetøj. Jeg er faktisk lidt ked af og skuffet over, at LEGO også er hoppet med på den der drenge pige bølge. Men nok om det. Jeg synes også det er virkelig sejt, at en af dem har valgt den lyserøde. Forresten kan jeg slet ikke se, hvad der skulle være så tøset ved den pakke?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jep…har lige købt lego friends kalender til vores 5 årige søn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Maria Lykke Tuborg Nielsen via Facebook

  Ja mine børn får lov til at lege med det de vil… Tror kun det udviklende at de leger med hinandens kønsopdelte legetøj….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Ja, jeg ville med glæde købe en julekalender, der var markedsført mod piger, til min søn, så længe jeg synes, indholdet af julekalenderen ellers var passende for hans udvikling og vores økonomi 😉 Jeg synes, det er skønt, at dine drenge ingen betænkeligheder har ved at vælge både “pige-” og “drengelegetøj”. Jeg håber min egen søn vil vælge lige så umiddelbart efter egen interesse frem for efter samfundets stramme normer. Pt. er han meget optaget af traktorer og gravkøer og biler generelt. (Han er 18 mdr) Og det er hverken far eller mor specielt interesseret i, så det er i al fald ikke fra os, det kommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Amdi Belli via Facebook

  Ja!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det findes nok ja – men er mere for at der selv skal vælges… Vi har haft en Kaptein Sabeltann (https://www.google.dk/search?q=kaptein+sabeltann&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bi5hVJXBMM3yaNeDgNgH&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643) her hjemme til fastelavn og halloween – og i år valgte hun så selv at have en Star Wars kalender… Det kan hun da selv vælge;o

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Poulsen via Facebook

  Jeg tror det bliver svært at finde nogen, der svarer nej, men desværre opdeler producenter og salgssteder jo i høj grad alt i pige- og drengeting, og de fleste børn bliver nok i løbet af børnehavetiden pige- drengeting/farve-fikserede. Det er ikke sket for min dreng på næsten 4 endnu, og det er dejligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Skildal Andersen via Facebook

  Ja selvfølgelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja da her har vores piger valgt “drenge” julekalenderen fra LEGO

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Elizabeth Daley via Facebook

  Hvorfor er fokuset på om en dreng må få pige legetøj? Er det da farligt? Eller kontrovesielt i dine øjne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Lambrecht via Facebook

  Ja uden tvivl må han få det! Han har en dukke og dukkevogn som han leger meget med ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Må indrømme jeg for helt ondt i maven af at læse ordet ‘må’.. Må hvad? Skal vi forældre virkelig bestemme hvad vores børn må i for hold til hvad vi mener er rigtig og forkert legetøj, julekalendere osv, i forhold til køn! Hvis min dreng ville have lyserød kjole på i børnehave måtte han ! Og ville min pige være Nina til fastelavn måtte hun hellere end gerne det. Herhjemme gør vi hvad vi kan for ikke at kønsopdele børnenes verden.. De må luge hvad de vil., hvis nogen omverdenen har et problem med at sønnike snakker om barbie og min datter om mc Queen.. Er det DEM der har et problem og ikke mine børn….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vores drenge måtte få den de helst ville ha – det går vi slet ikke op i på den måde….. Den store er 5 nu og gider absolut ikke noget med lyserød, men da han var yngre var han vild med Hello Kitty lyserød var en af yndlingsfarverne. Har også tit hentet ham fra vuggestue, hvor han var iført en fin grøn prinsessekjole 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steffen Holst Jensen via Facebook

  Hvad de har med i skole er lidt noget andet syntes jeg man kan godt som forældre gøre sit til ens børn ikke bliver mobbet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Veltz Bennedsen via Facebook

  I princippet findes der ikke “pige og drenge ting”, det er noget samfundsskabt og bestemmes af øjnene der ser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steffen Holst Jensen via Facebook

  Vis han vil ha den til piger så giv ham da den… Vores pige leger også med traktor og jeg ved ikke hvad hun går også i dagpleje med 3 drenge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Veltz Bennedsen via Facebook

  Selvfølgelig må han det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Søhus Pedersen via Facebook

  Jep ! Min dreng på næsten 4 vil gerne have en Frost-kalender. Har i øvrigt købt en blå Elsa-kjole, diadem og handsker til ham i fødselsdagsgave. Ser ikke problemer i det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Sandorff Nordentoft via Facebook

  Jeg synes bestemt at der er ting der signalerer ‘dreng’ og ‘pige’, men mine unger må lege med præcis det de vil 🙂 Og hvis knægten vil have pigejulekalender må han det. Til fastelavn var han meget i tvivl om det skulle være prinsesse eller batman, valget var fuldt ud hans eget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Darling via Facebook

  Hos os er der frit valg og vi gør meget ud af, at der ikke er noget forkert valg. Jeg syntes det med pige/drenge farver/legetøj mv. er noget fis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Sorensen via Facebook

  Ja da, min dreng legede med dukker og prinsesse ting da han var lille, min pige leger ninja. 🙂 men ja der er vel pige og drengeting. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Hansen via Facebook

  Det måtte han sikkert gerne, men han har aldrig interesseret sig for “pigelegetøj”. Og nu har han nået den alder, hvor han nærmest er bange for alt lyserødt 😛 Han går til gengæld i klasse med en dreng, som ret tit har neglelak på, fordi han synes det er sjovt når hans mor og søster sidder og roder med det. Det havde jeg selv spekuleret lidt over, og da der var en lidt naturlig åbning til emnet, fik jeg diskret spurgt ind til, hvad han mente om det – jeg ville jo ikke påvirke ham til at synes, at det var mærkeligt. Men det var han ret ligeglad med, for sådan havde Marcus jo tit rendt rundt siden børnehavetiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Thornvig Rask via Facebook

  Jeg har en dreng og han må vælge det han vil … Og vil altid få lov til det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Skjødt via Facebook

  Han må få hvad han ønsker sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er vel ikke anderledes end piger vælger star wars eller cars

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min yngste søn havde en hello kitty ( dog blå) trøje da han var smittet af storesøsters Kitty feber. Men med en enkelt årgang mellem min store søn og min datter har der bare altid været adgang til begge køns legetøj. Hvis man kun har et køn i huset kræver det mere bevidsthed omkring det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Barawiec Balle via Facebook

  Uha, min søn på snart 4 år, går i børnehave. Der går børnene meget op i drenge og pige legetøj. De siger også at, de ikke vil lege med pigerne/drengene. (men det gør de dog) Så I deres verden findes det allerede. Vi har aldrig gået op i drenge og pige lege og legetøj herhjemme, så det har han klart fra børnehaven. Så mit svar er nok ja. Men hvis han ønskede sig en pige julekalender, og skulle have en, så ville jeg købe hvad der ville gøre ham glad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja selvfølgelig☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Næ, kommer ik an på pige eller dreng men på interesser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja Baun via Facebook

  Vi har tre, og JA, det må de gerne – tror faktisk helst, de ville have den lyserøde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan Kjølby Henriksen via Facebook

  ja det måtte han gerne hvis han ønskede sig sådan en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Due via Facebook

  Jeg synes det er noget pjat med hhv pige- og drengeting.
  Jeg prøver at være så neutral omkring det som muligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis han ville have den der var tænkt til piger så ja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila Dupont via Facebook

  Ja da

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Møller Kristensen via Facebook

  Hvis han ønskede sig en,ville det være helt ok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige præcis med julekalender ville jeg nok være ligeglad. Min søn valgte selv sin julekalender

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har en dreng og ja det måtte han ihvertfald hvis det var den han foretrak og det samme galt for hans søster den anden vej rundt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja da! 😀 Hvis det lige er den de vil have, så får de den. Storesøster kan få den blå, og lillebror den pink :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Frandsen via Facebook

  Ja hvis det er det de vil have

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninni Isabella Munch via Facebook

  Jamen – her er Julie vild med tog – sig lige til Name It at vi gerne vil købe deres restlager med natdragte med tog på

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis det er den de vil have, så skal han da bare have lov..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ungerne har altid fået efter interesser og ikk efter køn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aja Faaborg Preuss Christensen via Facebook

  Ja da 🙂 Herhjemme er datteren til drager, pirater osv. imens sønnike altså ELSKER prinsesser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeps. Og ja, det gør der vel som sådan. Ligesom der findes drenge og pigelegetøj indenfor alt muligt andet. Men der er jo ingen lov der siger man skal holde sig til producenternes tanker om deres målgruppe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Møller Jensen via Facebook

  Ja da

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar på en masse lækkert molo - 30-50% rabat