Levi's - Forår/sommer 2013

Børnefødselsdag – Tip om skattejagt

Håber I alle har haft en dejlig weekend?
Der er ikke blevet meget bloggeri herfra i weekenden. Hele weekenden har været booket op med fødselsdagsarrangementer, da Julius blev 8 år i går :0)

Fredag havde vi således alle drengene fra 2.A hjemme til børnefødselsdag.

Vi hentede drengene fra skole da de havde fri og gik i samlet flok hjem til vores hus. For at dele gaverne ud, leger vi den som flaskehalsen peger på, hvilket gør at drengene bevarer koncentrationen lidt længere tid og gaverne ikke bare bliver flået op ;0)
Vi sad udenfor i en rundkreds i carporten, da det regnede lidt. Lillebror Lucas var også med og han nød fællesskabet med de store drenge som tog sig rigtig godt af ham.

Dernæst gik vi ud til et lidt øde sted herude hvor vi bor, hvor der er marker og en lille skov, som drengene kunne boltrer sig i. Vi havde bagt pølsehorn og lavet grøntsagsstave som drengene fik serveret derude.

Vi havde mormor med som hjælpende hånd og hun gav den bl.a. som mørk skovheks og skræmte drengene midt i deres leg i skoven. De syntes det var hylende morsomt.

Efter tumleri i skov og natur, bevægede vi os hjemad for at gå på skattejagt. Og her er der tradition for at vores hustrold dukker op, så drengene var spændte som bare pokker og kunne ikke lade værre med at kigge ind af vinduerne efter trolden. Andre af klassens ellers vilde drenge, var ret så bange for den hersens trold.

Første gang vi holdt Julius fødselsdag for klassens drenge, hvor trolden dukkede op – troede vi faktisk at vi havde skræmt livet af de kære børn og at deres forældre aldrig ville sende deres børn her hen til os igen.

Men det viste sig at drengene ELSKEDE den her trold og forældrene meldte tilbage til os hvad vi dog havde lavet med dem, for de snakkede virkelig om den her trold.
Året efter spurgte de selv efter trolden igen og i år altså hvor det er tredje gang Julius holder fødselsdag for flokken, havde de nærmest efterlyst trolden på forhånd ;0)
Så nu er det altså tradition, så længe de synes det er sjovt og også lidt farligt :0)

Vi har den nemmeste måde at arrangere skattejagten på. For 2 år siden tog jeg en masse billeder rundt om vores hjem, i forbindelse med den første fødselsdag Julius skulle holde. Jeg laminerede billederne og det er nu disse billeder vi bruger hvert år.
Billederne viser en masse forskellige stedet og ideen er så at drengene skal finde et nyt billede på det sted der er afbilledet. De starter med at få foræret det første billede til hvor den første post er – her skal de finde billede nr. 2, som viser hvor næste post gemmer sig. Her er tricket at guide dem rundt så de går i ring og helst frem og tilbage – så der går noget tid :0)

Man skal gå hånd i hånd på en lang række, og man skal liste sig afsted og KUN hviske – ellers bliver trolden sur. Det gør at hele flokken er med og det er selvfølgelig fødselsdagsbarnet der går forrest.

Indtil videre har vi brugt denne metode og de fleste billeder kan genbruges igen næste år.

Kender mange som bruger timer på at arrangere en skattejagt for ungerne hvert år, og der må jeg altså bare sige at det her bare er virkelig nemt ;0)

Pølsehornene havde jeg købt frosne – til min mors store rædsel, for bagte jeg dem virkelig ikke selv :0) Og nej det gjorde jeg ikke, andet end jeg smed dem i ovnen. Det var SÅ nemt og drengene elskede dem så de åd dem alle hver og en.
De spiste også alle agurk og gulerodsstave :0) Kun en enkelt gang hørte jeg en spørge om vi virkelig ikke skulle have kage :0)

Der er gang i sådan 10 raske drenge på 8 år, men jeg tror de hyggede sig ;0)

Follow me on Bloglovin’Like me on FacebookFollow me on Instagram: boernetoejsindkoeberen
   

2 kommentarer

 • Christine

  TAAAK !!

  Du har liget reddet min søns fødselsdag på lørdag, med dette indlæg:) har Googlet løs på nettet, men det er godt nok et skuffende udvalg af DIY ig blogindlæg omkring skattejagt. Men så kom du:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christine,

   Ej hvor fantastisk ;0) Godt det kunne bruges og glæde andre.
   Håber I får en fantastisk fødselsdag.

   De bedste hilsner
   Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Levi's - Forår/sommer 2013