ESSIE lakker på bud

Hvorfor uld tøj SKAL vaskes med uldvaskemiddel

I forbindelse med vores test af Joha uld, er jeg blevet gjort opmærksom på hvorfor uld IKKE må vaskes med alm. vaskemiddel – og jeg vil derfor give min viden videre ;0)

Det er ikke for sjov at man anbefaler at uld vaskes med uld-vaskemiddel og selvom man ved vask med alm. vaskemiddel måske ikke mærker den store forskel efter et par gange – ja så vil man efter ca. 25 gange vask slet ikke være i tvivl længere.

Alm. vaskemiddel indeholder enzymer som ganske enkelt “æder” ulden op.

På billedet ses Joha’s test, hvor man har vasket uld med henholdsvis uldvask og alm. vaskemiddel. Det er måske svært at se her, men jeg kan garantere jer for at der på prøven som var vasket 25 gange med alm. vaskemiddel stort set intet uld var tilbage i stoffet. I kan måske se det hvis I sammenholder med det andet billede hvor stoffet er vasket 25 gange med uldvaskemiddel ;0)

Men husk – uld behøver ikke at blive vasket så ofte som bomuld gør. Uld har en selvrensende effekt, og en rigtig god måde at “vaske” sit uldtøj på er ved luftning i fugtigt vejr. Lanolin er uldens naturlige fedtstof, og når lanolinen kommer i kontakt med fugt, opstår der en forsæbningsproces, der virker som “en vask”.

Hvis man vil undgå at sætte en hel vask igang med ganske få uld-dele, så kan man jo sagtens vaske sit alm. tøj med uldvaskemiddel og fylde maskinen på den måde ;0)

Håber også I har glæde af dette gode råd ;0)

   

2 kommentarer

  • Bettina

    👍🏻 Lanolinet i uld bliver nemlig nedbrudt af de enzymer der findes i alm vaskemiddel. Herhjemme bliver al tøj vasket med uldmiddel (overtøj dog i outdoor/special) inkl dyner. Derudover bruger jeg ikke skyllemiddel men eddike når jeg vasker håndklæder/viskestykker/klude da de så suger 🙂 Eddike hjælper også med til at neutralisere de rester af vaskemiddel der evt måtte sidde i tøjet og er tilmed gavnligt ift kalk i vaskemaskinen 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Myhre

    God info – så bliver man så klog:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

ESSIE lakker på bud